Ședința Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară din 17 februarie 2016 (deciziile adoptate)

22 feb. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 945

Despre

  • Proiectul de Normă privind încheierea exerciţiului financiar 2015 pentru societăţile din domeniul asigurărilor
  • Calculul contribuţiilor anuale aferente fiecărui fond de pensii private datorate de către administratorii fondurilor de pensii private
  • Solicitarea Bursei de Valori Bucureşti S.A. de modificare a Codului BVB

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat, în ședința din data de 17 februarie 2016, concluziile controalelor inopinate făcute la societăți de asigurare care vând asigurări RCA. Controalele au urmărit evaluarea tuturor factorilor luați în calcul la stabilirea tarifelor de primă pentru 2016, în special în ceea ce privește modul de determinare a categoriilor de riscuri omogene, modul și corectitudinea estimării daunei medii și a fiecărei categorii de risc, calitatea și corectitudinea datelor utilizate în stabilirea ipotezelor și metodelor actuariale. De asemenea:

• A fost aprobat proiectul de Normă privind încheierea exercițiului financiar 2015 pentru societățile din domeniul asigurărilor, ca urmare a integrării propunerilor rezultate din procesul de consultare publică. Norma va fi transmisă spre publicare Monitorului Oficial al României.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

• A fost aprobată solicitarea Bursei de Valori București S.A. de modificare a Codului BVB – operator de piață, Cartea I, Piața reglementată la vedere.

• Consiliul ASF a aprobat execuția Bugetului de venituri și cheltuieli ale ASF pe anul 2015 care s-a încheiat cu cele mai reduse cheltuieli anuale înregistrate de la înființare (va face obiectul unui comunicat transmis ulterior).

• A fost aprobat calculul contribuțiilor anuale aferente fiecărui fond de pensii private datorate de către administratorii fondurilor de pensii private Fondului de Garantare a Drepturilor din Sistemul de Pensii Private.

• A fost aprobată majorarea capitalului social pentru 3 brokeri, precum și retragerea autorizației de funcționare în cazul a 39 de brokeri care nu au făcut demersurile necesare de încadrare în cerințele minime de capital, conform obligațiilor legale.

• Au fost aprobate, de asemenea, și alte sancțiuni, fiind analizate și plângeri prealabile în cazuri individuale (care nu sunt destinate publicității).

• Au fost aprobate modificări ale actelor constitutive în cazul unor brokeri și societăți de asigurare pentru modificarea unor articole și schimbarea asociaților semnificativi.

• A fost aprobată emiterea Certificatului de Înregistrare a Valorilor Mobiliare ca urmare a înregistrării la Oficiul Național al Registrului Comerțului a majorării capitalului social al societății Banca Comercială Carpatica S.A. Sibiu.

• A fost aprobată emiterea Certificatelor de Înregistrare a Valorilor Mobiliare și înregistrarea la ASF a caracteristicilor societății FEPER S.A. București ca urmare a fuziunii prin absorbție a Societății Orizont Turism S.A. Predeal și a Societății de Turism, Hoteluri și Restaurante Prahova S.A. Ploiești.

• Au fost aprobate o serie de acte individuale referitoare la modificări ale contractelor de depozitare, ale declarațiilor privind politica de investiții și ale prospectelor schemelor de pensii pentru fonduri de pensii private și facultative.

• În cadrul ședinței au fost retrase avizele pentru 91 de agenți care desfășurau activități de marketing pentru fonduri de pensii.

Consiliul ASF se întrunește în fiecare săptămână pentru a decide asupra măsurilor care trebuie adoptate pentru buna funcționare și pentru supravegherea eficientă a piețelor financiare non-bancare, a participanților și operațiunilor pe aceste piețe.

Sursa informației este Autoritatea de Supraveghere Financiară (www.asf.ro).

Pachet: Principiile procedurei judiciare

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este instituția care autorizează, reglementează, supraveghează și controlează entitățile care activează pe piața financiară non-bancară din România. Înființată în 2013 prin preluarea și reorganizarea tuturor atribuțiilor și prerogativelor Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare (C.N.V.M.), Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (C.S.A.) și Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (C.S.S.P.P.), ASF contribuie la consolidarea unui cadru integrat de funcționare și supraveghere pe trei piețe care însumează peste 10 milioane de participanți.

Ședința Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară din 17 februarie 2016 (deciziile adoptate) was last modified: februarie 19th, 2016 by Universul Juridic

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter