Rolul moderatorului în cadrul unei conferinţe

6 dec. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1931

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Universul Juridic: Ați fost moderator al conferinței de astăzi. Ce ne puteți spune despre temele abordate în cadrul acesteia?

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Sebastian Rădulețu: Temele au fost deosebit de interesante, deși destul de largi – infracțiunile economice, evaziunea fiscală, infracțiunea din Legea 31/1990 –, foarte generoase, dar, în același timp, cu anumite riscuri de a nu acoperi toate aspectele relevante.

Universul Juridic: Am vorbit despre teme. Ce ne puteți spune despre speakerii conferinței?

Sebastian Rădulețu: Evident, a fost foarte interesant să avem o paletă de spicheri din diverse domenii – judecători, procurori, avocați, foști înalți funcționari publici, care să-și spună punctele de vedere pe tema conferinței. Deci am avut diverse opinii – acest lucru cred că s-a și văzut în divergențele dintre spicheri, în divergențele dintre moderatori și spicheri sau dintre public și spicheri, dar tocmai acesta e rolul conferinței – de a pune în lumină problemele dintr-un anumit domeniu și de a încerca să găsească soluții la ele.

Universul Juridic: Care este adevăratul rol al unui moderator în cadrul conferințelor profesionale?

Sebastian Rădulețu: E greu de spus. La modul general, aș zice că un rol important este să se asigure că cele mai fierbinți aspecte ale conferinței sunt puse în discuție și sunt detaliate – pe de o parte; pe de altă parte, are, evident, rolul care derivă din înțelesul cuvântului moderator, acela de a calma oarecum spiritele și de a realiza un echilibru între diversele puncte de vedere exprimate, mai ales când acestea sunt divergente și, de asemenea, de a se asigura că cele mai importante teme sunt abordate.

Rolul moderatorului în cadrul unei conferințe was last modified: decembrie 13th, 2016 by Sebastian Rădulețu
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Sebastian Răduleţu

Sebastian Răduleţu

Este prof. univ. dr. la Facultatea de Drept, Universitatea din Craiova și avocat în Baroul Dolj.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter