Sebastian Ghiţă a primit azil politic în Serbia

30 iul. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 588

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Fostul deputat PSD Sebastian Ghiță a primit azil politic în Serbia.

„Curtea Supremă a Serbiei a respins, vineri, solicitarea Ministerului român al Justiției privind extrădarea lui Sebastian Ghiță, anunță presa sârbă, care precizează că, în acest caz, decizia finală revine Curții de Apel. Curtea a anunțat, într-o declarație, că Ministerul de Interne sârb i-a acordat lui Ghiță azil, considerând că acesta este persecutat din rațiuni politice. Din aceste considerente, instanța nu a putut decât să respingă cererea de extrădare”, notează News.ro.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat azi că este curios în legătură cu motivele pentru care judecătorii din Serbia au refuzat extrădarea fostului deputat Sebastian Ghiță. Ministrul Toader a mai fost întrebat – de presă -, cum se explică faptul că o țară din afara UE refuză să extrădeze o persoană dintr-o țară UE.

„Să vedem ce anume au evocat judecătorii, să vedem dacă este o chestiune de procedură și în ce constă. Până la urmă, că e stat membru sau non-membru, trebuie respectate standardele de protecție a drepturilor, a libertăților. Vedem, analizăm, tragem concluzii”, a declarat ministrul Toader, scrie Agerpres.

„Parchetul General anunță că procurorii au început urmărirea penală împotriva fostului procuror DNA Mircea Negulescu, pentru complicitate la infracțiunea de inducere în eroare a organelor judiciare și complicitate la infracțiunea de represiune nedreaptă, în dosarul în care este cercetat și fostul șef al DNA Ploiești, Lucian Onea, ei fiind acuzați că l-ar fi constrâns pe fostul deputat Vlad Cosma să întocmească în fals o sesizare pe un alt nume și liste cu alegători din Republica Moldova, din care să rezulte că oamenii ar fi primit bani drept «mită electorală». De asemenea, Parchetul anunță că ambii foști procurori au fost plasați sub control judiciar”, mai anunță News.ro.

Ministerul Justiției reia selecția pentru postul de șef al DNA.

„Noua procedură de selecție pentru postul de procuror-șef al DNA va avea loc în perioada 6 august – 6 septembrie, interviurile pe care procurorii candidați le vor susține cu ministrul Tudorel Toader fiind programate în perioada 3-5 septembrie, anunță Ministerul Justiției”, scrie News.ro.

Ministrul Justiției a făcut și un „portret robot” al viitorului șef DNA.

„Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a precizat luni că așteaptă să se înscrie cât mai mulți candidați pentru a ocupa funcția de procuror-șef al DNA, iar aceștia ar trebui să aibă un plan managerial «din care să rezulte starea actuală a DNA-ului, din care să rezulte măsurile de îmbunătățire a activității, din care să rezulte și un grafic privind realizarea măsurilor de îmbunătățire a activității»”, arată Cotidianul.

Tot astăzi, ministrul justiției, Tudorel Toader, a vorbit despre o știre potrivit căreia la DNA sunt 300 de dosare în care sunt cercetați magistrați.

„Am aflat și eu că sunt 300 de dosare care trebuie transferate. Într-o cauză pot fi mai mulți făptuitori, autori, suspecți, ce or fi dânșii. La momentul în care va avea loc transferul, sigur vom vedea la ce se referă respectivele cauze. Evident că mi se par și mie foarte multe, evident că nu am știut niciunul dintre noi așa ceva și tot evident, cred, este faptul că așa se poate justifica împotrivirea ca respectiva secție să se înființeze la Ministerul Public”, a spus ministrul Toader, scrie Agerpres.

„Marius Iacob, procuror-șef adjunct al DNA, susține, în proiectul de management depus la Ministerul Justiției, că la Direcția Națională Anticorupție sunt înregistrate aproximativ 300 de dosare în care sunt cercetați magistrați, dosare ce trebuie înaintate noii secții care va fi înființată în cadrul Parchetului General”, mai amintește Agerpres.

Președintele Klaus Iohannis a sesizat azi Curtea Constituțională în legătură cu modificările legii Curții de Conturi, afirmând că a fost adoptată în condițiile depășirii termenului constituțional de adoptare tacită, cu consecința încălcării principiului bicameralismului, dar criticând și prevederi ale legii.

„«Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 94/1992 privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi a fost adoptată de Camera Deputaților cu încălcarea prevederilor art. 75 alin. (2) coroborate cu cele ale art. 61 alin. (2), precum și cu cele ale art. 147 alin. (4) din Constituție, respectiv a depășirii termenului constituțional de adoptare tacită, cu consecința încălcării principiului bicameralismului», afirmă șeful statului în sesizare”, notează News.ro.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Sindicaliștii din Administrația Națională a Penitenciarelor au anunțat calendarul acțiunilor de protest, solicitând condiții de lucru mai bune și plata orelor suplimentare.

„Acțiunile de protest vor culmina cu refuzul de a intra în serviciu în toate penitenciarele în care nu este asigurat personalul necesar pentru desfășurarea în condiții de siguranță a misiunilor și un miting în uniformă la Ministerul Justiției și Administrația Națională a Penitenciarelor, în luna octombrie”, anunță Agerpres.

Seară frumoasă!

Sebastian Ghiță a primit azil politic în Serbia was last modified: iulie 30th, 2018 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter