Se renunţă la declaraţia pentru locul de consum cu tarife plafonate la energie

21 dec. 2022
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 176

După ce în ultima săptămână românii au stat la cozi la ghișeele furnizorilor de electricitate pentru a depune declarațiile pe proprie răspundere cu privire la locul consum pentru care solicită prețuri plafonate la energie, acum, ministrul Virgil Popescu anunță că situația va fi rezolvată printr-un proiect de ordonanță care va elimina această prevedere.

„Referitor la prevederea din legea aprobată de Parlament prin care românii cu mai multe locuri de consum au obligația să dea o declarație pe proprie răspundere, anunț că situația este în curs de rezolvare. Încă de la sfârșitul săptămânii trecute, premierul Nicolae Ciucă a trasat sarcina creării unui proiect de ordonanță care să ELIMINE aceste declarații, pentru ca toți cetățenii să beneficieze de tarifele plafonate indiferent de numărul locurilor de consum”, a scris ministrul Virgil Popescu, marți, pe Facebook, notează News.ro.

Ministrul Energiei a adăugat că „proiectul va fi finalizat și pus în transparență decizională în seara aceasta, urmând să fie aprobat săptămâna viitoare, în cadrul ultimei ședințe de guvern de anul acesta”, mai scrie News.ro.

Deputații au dat, marți, vot favorabil Legii reexaminate pentru modificarea și completarea Legii concurenței nr. 21/1996.

„S-au înregistrat 194 de voturi «pentru», 53 de voturi contra și 7 abțineri. Potrivit unui amendament al PSD și PNL, plenul Consiliului Concurenței este organul colegial format din 11 membri și anume un președinte, 2 vicepreședinți și 8 consilieri de concurență, numiți prin hotărâre a Parlamentului la propunerea: Senatului – 4 membri; Camerei Deputaților – 5 membri; președintelui României – 2 membri. Birourile permanente ale celor două Camere înaintează propunerile transmise și, în urma verificării îndeplinirii condițiilor de legalitate, comisiile permanente de specialitate întrunite în ședință comună întocmesc un aviz comun pe care îl prezintă în ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului. Candidaturile se aprobă cu votul majorității deputaților și senatorilor prezenți, în condițiile întrunirii cvorumului celor două Camere. (…) Camera Deputaților este prima cameră sesizată în cazul acestui proiect de lege, Senatul fiind for decizional”, scrie Agerpres.

„Președintele, vicepreședinții și consilierii de concurență trebuie să aibă o independență reală și să se bucure de o înaltă reputație profesională și probitate civică. Durata unui mandat este de 5 ani, cu posibilitatea reînnoirii acestuia o singură dată”, prevede un alt amendament, mai notează Agerpres.

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

Cotidianul austriac, Krone Zeitung, ziarul cu cel mai mare tiraj din țară, a publicat duminică un articol despre un transport venit din Austria și blocat de vameșii români la vama Petea, în Satu Mare.

„Trei automarfare încărcate cu saltele, mobilier și haine second hand au fost întoarse de la frontieră, în vama Petea, deoarece șoferii nu au putut prezenta documentele legale”, a informat, duminică, Inspectoratul Teritorial al Poliției de frontieră (ITPF) Sighetu Marmației, citat de Agerpres, scrie Libertatea.

„Potrivit comunicatului autorităților române, la intrarea în țară s-a prezentat un șofer român în vârstă de 54 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în România, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, 8.900 kg de produse second-hand (mobilier, haine uzate și electronice), de la o asociație din Austria, pentru o altă asociație din județul Satu Mare. (…) În același punct de trecere a frontierei s-au prezentat pentru a intra în țară doi cetățeni, unul român, în vârstă de 43 de ani, și unul olandez, în vârstă de 74 de ani, conducând fiecare câte un automarfar înmatriculat în România, respectiv în Olanda, mai anunță autoritățile române. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, 2.240 kg de saltele second-hand și 300 kg îmbrăcăminte uzată, care erau destinate unor firme din județele Botoșani și Satu Mare. În toate cele trei cazuri, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar”, mai scrie Libertatea, citând ziarul Krone Zeitung.

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, i-a cerut marți omologului său chinez, Xi Jinping, să încerce să convingă Rusia să oprească războiul din Ucraina.

„În cursul conversației, președintele Frank-Walter Steinmeier a evidențiat determinarea Germaniei de a susține în continuare Ucraina. Europa nu va ceda în fața amenințărilor Rusiei și a adoptat măsuri preventive pentru contracararea crizei energiei. Reziliența Ucrainei și unitatea Europei au fost consolidate în contextul agresiunii Rusiei. Aici a calculat greșit în mod fundamental Vladimir Putin”, a transmis Președinția de la Berlin, potrivit unui comunicat, transmite jurnalul.ro, citat de România liberă.

„Președintele Germaniei i-a mulțumit lui Xi Jinping pentru respingerea în mod clar a amenințărilor nucleare proferate de Rusia. (…) Președintele a subliniat că atât Europa, cât și China au interesul de a se încheia războiul, de a fi respectată suveranitatea Ucrainei și de a fi retrase trupele ruse, lucruri care sunt necesare. Președintele german l-a rugat pe Xi Jinping să își exercite influența în relația cu Rusia pentru a-l îndemna pe Vladimir Putin în acest sens”, a subliniat Președinția Germaniei, mai scrie România liberă.

O conductă care transporta gaze din Rusia în Europa, a explodat, marți, în Vurnary, localitate din Republica Ciuvaș, Rusia.

„Explozia s-a produs, marți după-amiză, la conducta Urengoy – Pomary – Uzhgorod, care traversează granița dintre Rusia și Ucraina la Sudzha, în timpul unor lucrări de mentenanță, și trei persoane și-au pierdut viața în timpul incidentului”, potrivit RBC, citat de ziarul Gândul.

„Potrivit oficialilor pentru situații de urgență, apelul prin care se anunța incendiul produs la conductă a fost primit la ora locală 13:44, iar la ora 15:16, pompierii au raportat că incendiul a fost lichidat. (…) Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a confirmat că, potrivit datelor Transgaz, România nu este afectată de explozia de la conducta de gaz care traversează granița dintre Rusia și Ucraina la Sudzha. Fluxul conductei spre Ungaria, prin punctul VIP Bereg, este funcțional, conform datelor în timp real din țara vecină”, mai scrie Gândul.

Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac se va deschide joi pentru vizitatori și turiști.

„Potrivit organizatorilor, începând de joi, 22 decembrie, cel mai nou Hotel de Gheață de la Bâlea Lac își așteaptă vizitatorii și oaspeții. «Europa» (tema din acest sezon a hotelului) are, pentru moment, 10 camere, fiecare dintre acestea purtând numele unei mari capitale europene. Londra, Amsterdam, Lisabona, Dublin, București, Paris, Roma, Atena, Bertlin și Madrid sunt pregătite pentru a găzdui primii oaspeți, iar restaurantul și barul din interiorul hotelului au oferte de meniuri speciale și promit vizitatorilor servicii și produse de calitate superioară, astfel încât experiența trăită aici să fie cu adevărat unică, memorabilă”, relatează News.ro.

„Inaugurarea oficială a Hotelului de Gheață este programată pentru luna ianuarie, după ce va fi ridicată și Biserica de Gheață. Cel de-al șaisprezecelea Hotel de Gheață de la Bâlea Lac a fost ridicat în mai bine de o lună, în condiții meteorologice dificile, chiar și pe timp de noapte. La realizarea acestei construcții s-au folosit zăpada adunată din căldarea lacului Bâlea, «mortarul» compus din zăpadă și apă, precum și cărămizile de gheață tăiate din calota lacului glaciar. De asemenea, decorul și «mobilierul» interior (paturi, noptiere, fotolii, mese și scaune etc) sunt realizate din gheață. (…) Pentru a nu simți frigul, cei ce se vor caza aici vor dormi pe saltele clasice, așezate pe paturile de gheață și se vor încălzi în saci de dormit speciali sau cu ajutorul păturilor și blănurilor de oaie. Temperatura din interiorul Hotelului de Gheață este între -1 și 2 grade Celsius”, scrie News.ro.

Bibliolex Biblioteca juridica virtuala

Seară liniștită și Sărbători fericite!

 

Se renunță la declarația pentru locul de consum cu tarife plafonate la energie was last modified: decembrie 21st, 2022 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: