Se redeschide Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa „Aurel Vlaicu”

8 iun. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 240

Cascada Bigăr, din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, una dintre cele mai frumoase cascade din lume, s-a prăbușit luni.

„Reprezentanții Romsilva susțin că travertinul și mușchii care s-au acumulat în timp au crescut în dimensiuni și greutate, iar luni cascada a cedat sub propria greutate. Angajați ai Romsilva sunt la fața locului pentru a evalua situația”, scrie Digi24.

„Cascada a fost necunoscută publicului larg până în 2013, când o fotografie a cascadei Bigăr a ajuns la «The World Geography», un site care se ocupă de subiecte legate de geografie, natură, destinații turistice neobișnuite. În plus, într-unul din topurile realizate de «The World Geography», cascada Bigăr a fost desemnată cea mai frumoasă din lume. Ulterior, jurnaliștii de la Huffington Post au publicat un articol pe baza topului întocmit de «The World Geography», în care se spunea despre cascadă că este «un loc magic, desprins parcă din basme», mai arată Digi24.

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, anunță un plen comun săptămâna viitoare, pentru discutarea rapoartelor ANRE, Avocatului Poporului și CNA.

„«Am hotărât să convocăm un plen comun săptămâna viitoare. Avem mai multe subiecte: Raportul ANRE pe 2018, 2019, 2020, Raportul cu privire la Avocatul Poporului, Raportul CNA și mai sunt câteva puncte pe care le vom introduce pe ordiea de zi», a anunțat, luni seară, Ludovic Orban, după ședința coaliției”, relatează News.ro.

Și, tot Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat, joi, un Proiect de Lege prin care avocații vor putea desfășura și activități didactice în învățământul superior, liceal și gimnazial.

Campanie Craciun UJmag 2020

„Proiectul de lege a fost adoptat cu 264 de voturi «pentru», 25 «împotrivă», două abțineri, iar un deputat nu a votat, și are ca obiect de reglementare modificarea art. 16 din Legea 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, intervențiile legislative vizând lărgirea cadrului de activități compatibile cu exercitarea profesiei de avocat cu activități și funcții didactice 3 în învățământul superior, activitatea de cercetare juridică ori de creație intelectuală, pentru un tratament egal al avocaților cu executorii judecătorești, notarii publici, precum și cu magistrații în această privință”, notează News.ro.

O nouă chestiune comentată în presă este o declarație a ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, potrivit căreia transportul rutier greu va fi taxat în funcție de kilometrii parcurși, începând, probabil, de la finalul anului 2023.

„«E vorba de ceva destul de firesc în toată Europa: în ceea ce privește traficul greu, mașinile de peste 7,5 tone: camioane, tiruri, autocare și așa mai departe, în aproape toată Europa, dacă nu mă înșel în 23 din 27 de state membre, se taxează folosirea rețelelor de drumuri naționale, de autostrăzi, nu pe timp, ca în România, unde cumpărăm o vignetă care e valabilă o zi, o săptămână, o lună, un an, ci pe distanța parcursă. Chiar și țările de lângă noi – Bulgaria, Ungaria, Austria, folosesc deja acest sistem. E vorba ca și noi să facem această trecere, pentru traficul greu», a afirmat ministrul Cătălin Drulă”, scrie Agerpres.

„Ministrul Transporturilor a explicat că acest nou sistem de taxare nu se va aplica mașinilor personale de mici dimensiuni”, mai precizează Agerpres.

Aeroportul Internațional București Băneasa „Aurel Vlaicu” va fi, în curând, redeschis.

„«Lucrările la Aeroportul Internațional București Băneasa Aurel Vlaicu vor fi gata pe 21 iulie, iar timpul de îmbarcare a pasagerilor va fi între 30 și 60 de minute, în funcție de dimensiunea aeronavei», a anunțat, luni, Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB). Primii pasageri vor fi fotbaliștii naționalelor care vin să joace la București în cadrul Euro 2020. Capacitatea proiectată este de 400 de pasageri pe oră, sosiri și plecări. Pe an, aeroportul poate primi un milion de pasageri”, notează Digi24.

Presa mai scrie că USR PLUS intră în campania electorală internă.

„În următoarea lună, toate filialele vor organiza scrutine interne, acestea fiind decisive pentru linia viitoare a partidului. Congresul la care se va alege conducerea de la nivel central a partidului va avea loc, așa cum a fost stabilit, în luna septembrie. Până acum, doar candidatura lui Dan Barna este certă pentru șefia partidului. Dacian Cioloș încă își gândește viitoarele mutări, în timp ce în spațiul public au apărut și alte numele precum cel al lui Cătălin Drulă sau Dragoș Tudorache. De câștigarea filialelor la nivel local va depinde însă și rezultatul de la congres, adică raportul de forțe dintre membrii USR și membrii PLUS. Cine va câștiga cele mai multe filiale județene și locale va avea drumul pavat spre congres și chiar spre a deveni candidatul partidului la prezidențiale. Rămân importante filialele din Transilvania și Banat și, în principal, cele în care partidul a câștigat alegerile locale sau parlamentare”, scrie România liberă.

Guvernul Cehiei a anunțat, luni, că frontierele țării se vor redeschide pentru cetățenii europeni și sârbi, începând cu data de 21 iunie.

„Cei care vor să călătorească în Cehia trebuie să prezinte, totuși, un test negativ la Covid-19, o adeverință de vaccinare sau un act care atestă că persoana a trecut deja prin boală. Măsuri similare erau deja în vigoare pentru cetățenii germani, austrieci, croați, ungari, polonezi, slovaci și slovaci, dar urmează să intre în vigoare pentru toți ceilalți cetățeni europeni și pentru turiștii din Serbia”, scrie AFP, citat de Digi24.

Seară frumoasă!

Se redeschide Aeroportul Internațional București Băneasa „Aurel Vlaicu” was last modified: iunie 8th, 2021 by Claudiu Pamuc
Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: