Se redeschide aeroportul Băneasa

28 iul. 2022
Vizualizari: 285

Deși a trecut aproape o săptămână de la declarațiile premierului maghiar Viktor Orban, de la Tușnad, presa din România scrie, în continuare, despre reacțiile politicienilor români la aceste declarații. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că discursul premierului ungar, Viktor Orban, la Băile Tușnad, a fost o jignire nu doar pentru români, ci pentru toată lumea.

„Putea să urce și pe Himalaya să facă astfel de declarații. Importantă e gravitatea declarațiilor”, declară Marcel Ciolacu în legătură cu declarațiile premierului maghiar, scrie Digi 24.

„Cealaltă declarație (despre amestecul de rase – n.red.) este incalificabilă pentru un om politic în anul 2022. Cu atât mai neinspirată, să fie făcută pe teritoriul României”, a mai adăugat Marcel Ciolacu, notează Digi 24.

„Întrebat dacă a avut o discuție cu liderul UDMR, prezent și el la Băile Tușnad în timpul discursului lui Viktor Orban, Marcel Ciolacu a spus: «Mă așteptam de la domnul Kelemen Hunor să aibă o reacție imediat după această declarație»”, mai arată Digi 24.

Aeroportul Băneasa din București se redeschide luni, pe 1 august 2022, cu ocazia aniversării a 110 ani de la inaugurare.

„Reluarea curselor comerciale de linie se face după 9 ani în care Aeroportul a fost închis pentru aceste zboruri și a trecut printr-un program de modernizare a clădirilor și a echipamentelor aeroportuare”, relatează România liberă.

,,Avem deja trei discuții avansate în stadiu de semnare contracte care să opereze de la Băneasa. Este vorba despre Ryanair, care caută soluții pentru a-și crește baza de aeronave din România, vor opera două zboruri din sezonul de toamnă sau iarnă, Air Connect, care și-a anunțat intenția să opereze și de pe Băneasa, momentan ei sunt autorizați pentru Otopeni, dar vor opera și la Băneasa, pentru zboruri cu aeronave ATR de scurtă distanță. Mai este o companie înregistrată în Republica Moldova, Fly One pentru curse tip charter, Băneasa-Chișinău”, spune George Dorobanțu, director demisionar al CNAB, scrie România liberă, citând surse Mediafax.

Un student de la Facultatea de Inginerie din Galați a creat, prin modificarea unei imprimante 3D, un dispozitiv medical, care reproduce organele din corpul uman pentru a genera diagnostice medicale cât mai precise.

„Rareș Aurelian Avădanei (20 de ani), student în anul II la Facultatea de Inginerie din Galați, a creat un dispozitiv ce le va permite medicilor să pună diagnostice mult mai precise. Tânărul a înlocuit capul de imprimare al unei imprimante 3D cu un dispozitiv medical prin care este scanat corpul uman, iar prin intermediul unei aplicații pe care a creat-o poate recrea organele unde au fost depistate probleme medicale, precum și gradul de afectare al acestora, pe baza altor examene medicale, cum sunt tomografiile”, notează Adevărul.

„Putem lua ca exemplu plămânii. Pe baza scanărilor făcute de dispozitivul medical, dar și a altor examene medicale, cum este RMN-ul, se va recrea 3D organul în cauză, iar medicii vor putea astfel să vadă cu exactitate cât de mult este afectat organul și să prescrie tratamentul adecvat”, își explică inovația Rareș Avădanei, mai arată Adevărul.

Cetățenii români care tranzitează Cehia sunt avertizați asupra incendiilor de vegetație.

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Cehă că în Parcul Național Boemia Elvețiană, din regiunea Decin, s-a produs un incendiu de vegetație, care afectează circa 1.000 de hectare de pădure. Autoritățile cehe au luat măsuri pentru evacuarea populației locale și a turiștilor străini. Este recomandată evitarea călătoriilor în regiunea respectivă până la normalizarea situației”, notează Digi 24.

De parcă războiul din Ucraina nu era de ajuns, acum și în Irak situația devine tensionată din cauza unei revolte.

„Susținătorii influentului lider șiit Moqtada Sadr au invadat miercuri Parlamentul pătrunzând în zona verde ultrasecurizată care adăpostește la Bagdad instituțiile guvernamentale și ambasadele, pentru a denunța candidatura la postul de premier propusă de tabăra politică adversă”, relatează AFP, citat România liberă.

„Prim-ministrul Mustafa al-Kazimi a făcut apel la manifestanți «să se retragă imediat» din zona verde, avertizând într-un comunicat că forțele de ordine vor veghea la «protecția instituțiilor de stat și a misiunilor străine și vor împiedica orice atingere la securitate și ordine». Odată intrați în zona verde, manifestanții s-au îndreptat spre Parlament dar poliția a tras cu gaze lacrimogene pentru a le împiedica avansul, a declarat pentru AFP o sursă din domeniul securității”, mai notează România liberă.

Seară liniștită!

Se redeschide aeroportul Băneasa was last modified: iulie 28th, 2022 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: