128 views
Joi seară, la Vila Lac, Preşedintele Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu premierul desemnat Nicolae Ciucă şi cu liderul PNL.
„Surse liberale au declarat pentru News.ro că, potrivit celei mai recente variante discutate, Guvernul Ciucă va avea următoarea formulă: Prim-ministru: Nicolae Ciucă; Vicepremier: Kelemen Hunor; Miniştri PNL: Ministerul Apărării Naţionale: Simona Cojocaru; Ministerul de Externe: Bogdan Aurescu; Ministerul Finanţelor Publice: Dan Vîlceanu; Ministerul Afacerilor Interne: Lucian Bode; Ministerul Educaţiei: Sorin Cîmpeanu; Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale: Raluca Turcan; Ministerul Energiei: Virgil Popescu; Ministerul Agriculturii: Daniel Constantin; Ministerul Culturii: Bogdan Gheorghiu; Ministerul Transporturilor: Cristian Buşoi; Ministerul Sănătăţii: Nelu Tătaru; Ministerul Justiţiei: Cătălin Predoiu; Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizăzii: Pavel Popescu; Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului: Florin Roman; Miniştri UDMR: Ministerul Investiţiilor şi proiectelor Europene: Hegedus Csilla; Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și a Administrației: Cseke Attila; Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor: Tánczos Barna; Ministerul Tineretului și Sportului: Novak Eduard”, notează News.ro.
Deputatul Luminiţa Barcari şi-a anunţat, joi, retragerea din grupul parlamentar PNL, începând de la 1 noiembrie 2021, precizând că va rămâne membru PNL.
„S-a creat, astfel, un climat de nesiguranţă şi de suferinţă la nivelul întregii ţări, dar mai ales la nivelul judeţelor mai putin dezvoltate, cum este al nostru. Creşterea preţurilor, lipsa locurilor de muncă, greutăţile financiare ale liberilor profesionişti sau ale celor cu meserii liberale, coroborate cu incapacitatea sistemului sanitar de a face faţă valului patru de Covid-19, lipsa unui Guvern cu puteri depline în luarea deciziilor şi scandalul permanent de pe scena politică îmi dictează să mă opresc pentru o scurtă perioadă de timp şi să gândesc un drum care să fie potrivit pentru activitatea mea parlamentară de reprezentare a cetăţenilor ialomiţeni”, afirmă Luminiţa Barcari, adăugând că PNL „şi-a schimbat direcţia politică şi nu-şi mai ţine principiile şi valorile aproape”, scrie News.ro.
„Fostul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, şi-a anunţat, în 26 octombrie, plecarea din grupul parlamentar al PNL. Exemplul său a fost urmat ulterior de mai mulţi parlamentari liberali care au rămas însă membri de partid. Şi-au anunţat oficial până acum dezafilierea de la grupurile parlamentare ale PNL Alexandru Kocsis, Ovidiu Florean, Ion Ştefan, Ionel Dancă, Constantin Şovăială şi George Ionescu”, mai arată News.ro.
Lipsa căldurii în apartamentele şi în spitalele din Timişoara este comentată pe Facebook de purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu.
„Situaţia de la Timişoara arată de cât cinism e în stare USL. Vechii politicieni au distrus sistemul de termoficare, cei 8 ani de administraţie liberală de la Timişoara au lăsat în urmă datorii record de 316 milioane de lei, dar astăzi vinovat e primarul USR. Au furat din COLTERM milioane de euro. Dominic Fritz a făcut o plângere la DNA şi sper ca justiţia să îşi facă repede treaba pentru a afla timişorenii şi românii cine a lăsat în frig oraşele, cine a falimentat sistemele de termoficare. Vina primarului de la Timişoara este că e USR-ist”, a scris Moşteanu pe Facebook, arată Agerpres.
„Potrivit acestuia (n.n. Ionuţ Moşteanu), Primăria Timişoara a solicitat Guvernului, în septembrie, 106 milioane de lei pentru Colterm, din Fondul de Rezervă, dar nu a primit banii”, mai notează Agerpres.
Cotidianul scrie că locuitorii din mai multe orașe, precum Bârlad, Botoșani, Oradea, Arad, Brașov, București, ar putea plăti energia termică la prețuri cu peste 80% mai mari față de anul trecut dacă autoritățile locale nu cresc subvențiile pentru energia termică.
„Această creștere apare în urma unei decizii a Autorității de Reglementare în domeniul Energiei de modificare a prețurilor de producție a energiei termice produse în centralele care livrează sistemelor de distribuție centralizată din orașe. La Bârlad, prețul crește cu 96,29%, la Oradea cu 95,67%, la Botoșani cu 94,77%, la Arad cu 94,64%, la Brașov cu 87,21%, la București cu 86,58%, la Giurgiu cu 87,21%, la Focșani cu 86,13%, la Timișoara cu 85,6% etc.”, mai arată Cotidianul.
Seară frumoasă!