Se conturează componenţa cabinetului Ciucă

29 oct. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 197

Joi seară, la Vila Lac, Președintele Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu premierul desemnat Nicolae Ciucă și cu liderul PNL.

„Surse liberale au declarat pentru News.ro că, potrivit celei mai recente variante discutate, Guvernul Ciucă va avea următoarea formulă: Prim-ministru: Nicolae Ciucă; Vicepremier: Kelemen Hunor; Miniștri PNL: Ministerul Apărării Naționale: Simona Cojocaru; Ministerul de Externe: Bogdan Aurescu; Ministerul Finanțelor Publice: Dan Vîlceanu; Ministerul Afacerilor Interne: Lucian Bode; Ministerul Educației: Sorin Cîmpeanu; Ministerul Muncii și Protecției Sociale: Raluca Turcan; Ministerul Energiei: Virgil Popescu; Ministerul Agriculturii: Daniel Constantin; Ministerul Culturii: Bogdan Gheorghiu; Ministerul Transporturilor: Cristian Bușoi; Ministerul Sănătății: Nelu Tătaru; Ministerul Justiției: Cătălin Predoiu; Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizăzii: Pavel Popescu; Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului: Florin Roman; Miniștri UDMR: Ministerul Investițiilor și proiectelor Europene: Hegedus Csilla; Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și a Administrației: Cseke Attila; Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor: Tánczos Barna; Ministerul Tineretului și Sportului: Novak Eduard”, notează News.ro.

Deputatul Luminița Barcari și-a anunțat, joi, retragerea din grupul parlamentar PNL, începând de la 1 noiembrie 2021, precizând că va rămâne membru PNL.

„S-a creat, astfel, un climat de nesiguranță și de suferință la nivelul întregii țări, dar mai ales la nivelul județelor mai putin dezvoltate, cum este al nostru. Creșterea prețurilor, lipsa locurilor de muncă, greutățile financiare ale liberilor profesioniști sau ale celor cu meserii liberale, coroborate cu incapacitatea sistemului sanitar de a face față valului patru de Covid-19, lipsa unui Guvern cu puteri depline în luarea deciziilor și scandalul permanent de pe scena politică îmi dictează să mă opresc pentru o scurtă perioadă de timp și să gândesc un drum care să fie potrivit pentru activitatea mea parlamentară de reprezentare a cetățenilor ialomițeni”, afirmă Luminița Barcari, adăugând că PNL „și-a schimbat direcția politică și nu-și mai ține principiile și valorile aproape”, scrie News.ro.

„Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, și-a anunțat, în 26 octombrie, plecarea din grupul parlamentar al PNL. Exemplul său a fost urmat ulterior de mai mulți parlamentari liberali care au rămas însă membri de partid. Și-au anunțat oficial până acum dezafilierea de la grupurile parlamentare ale PNL Alexandru Kocsis, Ovidiu Florean, Ion Ștefan, Ionel Dancă, Constantin Șovăială și George Ionescu”, mai arată News.ro.

Lipsa căldurii în apartamentele și în spitalele din Timișoara este comentată pe Facebook de purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu.

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

„Situația de la Timișoara arată de cât cinism e în stare USL. Vechii politicieni au distrus sistemul de termoficare, cei 8 ani de administrație liberală de la Timișoara au lăsat în urmă datorii record de 316 milioane de lei, dar astăzi vinovat e primarul USR. Au furat din COLTERM milioane de euro. Dominic Fritz a făcut o plângere la DNA și sper ca justiția să își facă repede treaba pentru a afla timișorenii și românii cine a lăsat în frig orașele, cine a falimentat sistemele de termoficare. Vina primarului de la Timișoara este că e USR-ist”, a scris Moșteanu pe Facebook, arată Agerpres.

„Potrivit acestuia (n.n. Ionuț Moșteanu), Primăria Timișoara a solicitat Guvernului, în septembrie, 106 milioane de lei pentru Colterm, din Fondul de Rezervă, dar nu a primit banii”, mai notează Agerpres.

Cotidianul scrie că locuitorii din mai multe orașe, precum Bârlad, Botoșani, Oradea, Arad, Brașov, București, ar putea plăti energia termică la prețuri cu peste 80% mai mari față de anul trecut dacă autoritățile locale nu cresc subvențiile pentru energia termică.

„Această creștere apare în urma unei decizii a Autorității de Reglementare în domeniul Energiei de modificare a prețurilor de producție a energiei termice produse în centralele care livrează sistemelor de distribuție centralizată din orașe. La Bârlad, prețul crește cu 96,29%, la Oradea cu 95,67%, la Botoșani cu 94,77%, la Arad cu 94,64%, la Brașov cu 87,21%, la București cu 86,58%, la Giurgiu cu 87,21%, la Focșani cu 86,13%, la Timișoara cu 85,6% etc.”, mai arată Cotidianul.

Seară frumoasă!

Se conturează componența cabinetului Ciucă was last modified: octombrie 29th, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter