Scutirea de impozit pe veniturile din salarii ale programatorilor

13 ian. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1173
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

La intrarea sa în vigoare, acest ordin abrogă Ordinul ministrului pentru societatea informațională, al ministrului educației și cercetării științifice, al ministrului muncii, familiei, protecției sociale și persoanelor vârstnice și al ministrului finanțelor publice nr. 217/4172/1348/835/2015 privind încadrarea în activitatea de creație de programe pentru calculator.

Principalele modificări aduse față de reglementarea anterioară se referă la:

angajații persoanelor juridice române de drept public nu mai beneficiază de scutirea de impozit pe venitul din salarii;

se elimină plafonul minim de venit de 10.000 dolar/angajat ce trebuia realizat de angajator pentru a se aplica facilitatea;

se redefinește activitatea de creație de programe pentru calculator – „prestarea efectivă a uneia dintre activitățile de creare de programe pentru calculator corespunzătoare ocupațiilor specifice în scopul realizării unui produs final sau a unei componente a unui produs final, destinat comercializării’’.

documentele justificative pentru încadrarea persoanelor în categoria celor scutite de impozit nu mai sunt solicitate în copie legalizată, ci cu mențiunea „CONFORM CU ORIGINALUL’’;

pentru a beneficia de facilitatea fiscală, societățile înființate în cursul anului fiscal sunt exceptate de la condiția referitoare la realizarea de venituri din activitatea de creație de programe pentru calculator și înregistrarea distincă a acestora în balanță pentru anul înființării și pentru anul fiscal următor. Similar, societățile în reorganizare în cursul anului, sunt exceptate de la această condiție pentru anul în care a avut loc reorganizarea;

angajatorii care păstrează documentele justificative în format electronic au obligația de a le semna cu semnătură electronică extinsă bazată pe un certificat calificat.

Scutirea de impozit pe veniturile din salarii ale programatorilor was last modified: ianuarie 13th, 2017 by Emilian Duca

Vă recomandăm:

Despre autori:

Emilian Duca

Emilian Duca

Este doctor în economie și are studii juridice, este consultant fiscal, membru al Camerei Consultanților fiscali din România. Cu aproape 20 de ani de experientă în consultanță fiscală și de afaceri, atât în sectorul public cât și în companii private, participă frecvent ca lector la conferințe și seminarii pe teme economice și de fiscalitate, precum și la emisiuni TV pe teme economice.
A mai scris:
Alina Duca

Alina Duca

Are pregătire universitară economică și juridică. Are experiență semnificativă în domeniul economic, al legislației vamale, fiscale și contabile.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter