„Ziua Porţilor Deschise” la Şcoala Naţională de Grefieri

1255       0
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

Vineri, 23 octombrie

Sediul Școlii Naționale de Grefieri din B-dul Regina Elisabeta nr. 53, sector 5, București,

precum și la

sediul Centrului regional de pregătire și perfecționare continuă a grefierilor din str. Republicii nr. 277, Bârlad, jud. Vaslui

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

Cu ocazia „Zilei europene a justiției civile”, celebrată în întreaga Europă în data de 25 octombrie a fiecărui an, Școala Națională de Grefieri va organiza „Ziua Porților Deschise”, vineri, 23 octombrie 2015, atât la sediul instituției din B-dul Regina Elisabeta nr. 53, sector 5, București, cât și la sediul Centrului regional de pregătire și perfecționare continuă a grefierilor din str. Republicii nr. 277, Bârlad, jud. Vaslui.

Sunt invitați să participe la acest eveniment toți cetățenii interesați de organizarea și funcționarea Școlii Naționale de Grefieri, și în special elevii și studenții dornici să cunoască aspecte practice ce țin de formarea profesională a viitorilor grefieri. Accesul în sălile care prezintă importanță în activitatea Școlii va fi asigurat de un grup de formatori ai Școlii, care vor furniza vizitatorilor și informațiile solicitate.

Școala Națională de Grefieri este o instituție publică, cu personalitate juridică, aflată în coordonarea Consiliului Superior al Magistraturii. SNG realizează formarea inițială și formarea continuă a grefierilor și a celuilalt personal auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și parchetelor, în condițiile legii.

În anul școlar 2015, Școala Națională de Grefieri realizează formarea profesională inițială pentru un număr de 62 de cursanți, 52 dintre ei fiind pregătiți pentru a ocupa posturi de grefieri în cadrul instanțelor judecătorești, iar 10 pentru a ocupa posturi de grefieri în cadrul parchetelor.

Și în acest an școlar, Școala Națională de Grefieri pune accentul în pregătirea profesională inițială a viitorilor grefieri, pe de o parte, pe dezvoltarea motivațiilor și a aptitudinilor necesare exercitării profesiei de grefier, însușirea cunoștințelor și formarea deprinderilor necesare pentru îndeplinirea atribuțiilor specifice, în lumina noilor modificări legislative precum și a preconizatului transfer de atribuții de la magistrat la grefier, iar pe de altă parte, pe orientarea către practica profesională, caracterul unitar al predării și dezvoltarea abilităților non-juridice ale viitorilor grefieri.

Ziua Europeană a Justiției este sărbătorită începând cu anul 2003 la inițiativa comună a Consiliului Europei și a Comisiei Europene și este destinată cetățenilor, studenților și persoanelor care își desfășoară activitatea în domeniul justiției, scopul activităților desfășurate fiind de a aduce justiția în atenția acestora și de a reaminti că aceasta este un serviciu pentru cetățeni.

Pentru programarea vizitelor și pentru orice informații utile, persoanele interesate sunt rugate să o contacteze pe doamna judecător Miruna Ghica la telefon 021 4076 274 sau pe adresa de mail [email protected]

Sursa informației este comunicatul de presă publicat de Școala Națională de Grefieri (www.grefieri.ro).

👍Vezi și: Ziua Europeană a Justiției Civile

„Ziua Porților Deschise” la Școala Națională de Grefieri was last modified: octombrie 20th, 2015 by Universul Juridic
Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter