Scenarii îngrijorătoare pentru România

20 iul. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 189

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Presa continuă să scrie despre situația din spitalele românești, odată cu creșterea numărului cazurilor de infectări cu COVID-19.

„Aceste cazuri (de infectare cu SARS-COV-2 – n.r.) cresc deja cu câteva sute pe zi. Numărul vindecaților este mai mic decât numărul celor care se îmbolnăvesc și înseamnă că avem o creștere continuă a numărului cazurilor active. Dacă populația nu respectă măsurile minime care sunt recomandate – mască, distanțare – riscul există (…)  să vedem că situația în România poate să se înrăutățească în continuare în lipsa măsurilor compensatorii care au fost recomandate sau impuse populației”, a declarat Raed Arafat, duminică seară, într-o intervenție telefonică la Digi 24, relatează News.ro.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Șeful DSU a precizat că nu este exclus ca autoritățile să dispună măsuri restrictive pe zone sau regiuni.

„Este posibil să se ajungă la măsuri regionale, zonale, de restricție, acolo unde apar zone afectate”, a afirmat Raed Arafat, menționând că „nu «o persoană» decide acest lucru, ci specialiștii în baza datelor Institutului Național de Sănătate Publică”, scrie News.ro.

„În ceea ce privește capacitatea de tratare a pacienților care au nevoie de terapie intensivă, Arafat a susținut că există zone în care aceste paturi «nu sunt folosite la maxim pentru că acolo nu e o presiune» și există zone în care paturile sunt folosite la maxim «pentru că este o presiune». Raed Arafat a explicat faptul că atunci când afirmă că nu mai sunt paturi la ATI se referă la acele paturi de terapie intensivă care sunt alocate tratării celor diagnosticați cu COVID-19”, mai notează News.ro.

Presa mai consemnează și declarația ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, potrivit căreia ar putea fi reintroduse anumite restricții pentru funcționarea teraselor, în funcție de evoluția numărului de cazuri de COVID-19.

„În funcție de evoluție, vor fi și anumite restricții. Noi nu vrem să fie restricții. Noi vrem ca toată lumea să conștientizeze și să respecte acele norme”, a răspuns Nelu Tătaru, după ce a fost întrebat dacă ia în calcul posibilitatea adoptării unei măsuri care să prevadă închiderea teraselor la ora 22:00, scrie Libertatea.

„Când am făcut acele măsuri de relaxare, le-am făcut însoțite și de un ordin de ministru, comun cu ministrul de resort, care prevedeau și acele norme de funcționare și desfășurare. Toată lumea și le-a asumat, inclusiv acei agenți economici care deschid în acel sens afacerile, dar rămâne să le și respecte. În condițiile în care nu vor fi respectate, vor fi și controale mai întețite în următoarea perioadă”, a mai spus ministrul Sănătății, arată Libertatea.

Digi 24 scrie despre o prognoză realizată de compania Avantera pentru Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

„Numărul de cazuri de coronavirus a crescut în România cu 54,3% față de săptămâna trecută, iar prognoză realizată de compania Avantera pentru Comitetul Național pentru Situații de Urgență arată că nu încape îndoială: avem o creștere supra-exponențială a cazurilor de coronavirus în România. Potrivit documentului, la mijlocul lunii august vom avea probabil între 42.447 și 58.400 cazuri active, dintre care 2.122 – 4.088 în terapie intensivă”, notează Digi 24.

„Creșterea supra-exponențială va continua până când distanța socială va începe să crească. La actuala distanță socială și actualul prag (estimat) de siguranță, la 1 august am avea între 20.727 și 24.246 cazuri active, peste dublul numărului de cazuri actuale. La terapie intensivă ne așteptăm să avem la 1 august, în aceste condiții, între 1.036 și 1.697 internări”, se arată în document, mai arată Digi 24.

„Totodată, în cel mai pesimist scenariu, dacă se menține actualul indice de distanțare socială, la finalul lunii septembrie, România va depăși un milion de cazuri. (Evoluția numărului de cazuri active în cazul asigurării unei Distanțe Sociale de 9.16 de zile pentru Durata Contagiozității (pragul de siguranță) = 34 de zile) Totuși, dacă distanțarea socială crește, atunci scade pericolul de infectare și, de exemplu, pe aceeași simulare ar putea exista mai puțin de jumătate de milion de cazuri de coronavirus. (Evoluția numărului de cazuri active în cazul asigurării unei Distanțe Sociale de 9.16 de zile pentru Durata Contagiozității (pragul de siguranță) = 20 de zile)”, mai notează Digi 24.

„Totodată, Bucureștiul și județele Argeș și Prahova ar fi cele mai grav afectate, fiind cele marcate cu roșu. Urmează județele Galați, Brașov, Dâmbovița și Arad – marcate cu portocaliu”, mai scrie Digi 24.

Situația epidemiologică pare să se înrăutățească și în alte state europene, după cum relatează Euronews.

Conferința națională de executare silită, ediția a XI-a, Online

„«Potrivit Euronews, în Spania, curba cazurilor de infectare cu coronavirus continuă să crească. Majoritatea noilor cazuri pozitive sunt concentrate în Aragon și în Catalonia.(…) În Regatul Unit, ministrul sănătății, Matt Hancock, a dispus revizuirea criteriilor statistice utilizate pentru monitorizarea evoluției pandemiei și anunță că va fi distribuit populației un test care, pornind de la o picătură de sânge, poate da în 20 de minute un rezultat fiabil de 98,6% pentru orice infecție.(…) În Rusia, există peste 6.000 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, conform datelor oficiale, 24% din noile infecții fiind asimptomatice. După SUA, Brazilia și India, Rusia se află pe locul patru în ceea ce privește numărul morților«, notează Euronews. Grecia, țară preferată de turiști, se confruntă cu un nou val de anulări ale rezervărilor, după noile măsuri luate ca urmare a creșterii numărului de cazuri în țară, scrie publicația Insider din Grecia”, scrie Evenimentul Zilei, citând Euronews.

Seară frumoasă!

Scenarii îngrijorătoare pentru România was last modified: iulie 20th, 2020 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter