Sărbători de azi și de-atunci

7 ian. 2017
Vizualizari: 2680

Sarbatoarea de azi si de atunci

Cu emoție, cu miros de scorțișoară, cu tălpile goale pe podeaua caldă și cu nasurile lipite de geam, în așteptarea Moșului.

Ca de sărbători.

Nu ne trebuia nimic altceva atunci, parcă. Erau toate ingredientele pe care niște visuri fără prihană, de copil, le trăiau cu cea mai mare dorință și cu cea mai curajoasă pricepere. Ca și când farmecul poveștii de Crăciun ar fi putut spulbera orice urmă de imposibil, ca și când timpul se oprea subit, iar noi nu mai creșteam niciodată mari. Așa era atunci.

Cu fulgi de zăpadă, sănii gonind pe derdeluș și colindători cu clopoței și sorcove.

Ca de sărbători.

Când nu ne obosea timpul și când nu ne îngrijora trecerea lui abruptă în segmente de viață năvălind cu zgomot. Ca și când puteam să credem la nesfârșit în fulgii care cădeau neîncetat, fără să se topească. Nimic nu ne întrerupea bucuria, iar liniștea cucerea și ultimul fir de scâncet în ecou, ca o manta ce ne apăra de viscolul care aștepta la colț. Aștepta să creștem.

Cu poteci cuminți, înzăpezite, copaci zgribuliți în singurătatea crengilor uscate și lumini plăpânde la ferestre de case tăcute.

Ca de sărbători.

Așa ni se înfățișau orașe și sate, colțuri de lume priponite într-o priveliște de necontenită uimire. Ca și când întregul se scălda într-o mare de încântare cu noi, cu tot, uitând să se pornească din loc. Sărbătoare și poveste. Cu exaltare de copil, credeam în ele, trăiam cu ele și cu ele ne făceam prieteni. Le țineam strâns, să nu ne scape și le petreceam în suflet deschis.

Cu ochi umezi și tremur în glas.

Ca de amintire.

Așa privim acum o vreme de sărbători și de copilărie trecută. Când emoția, fulgii de zăpadă și potecile cuminți de pe-atunci ne trezesc zâmbete nostalgice în colțul gurii, privind la alte inimi de copii care bat agitate în așteptarea Moșului.

Sărbători de azi și de-atunci was last modified: ianuarie 7th, 2017 by Ioana Mocanu

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Ioana Mocanu

Ioana Mocanu

La început de drum, Ioana Mocanu studiază Dreptul, oamenii și viața.Dreptul, la Facultatea de Drept a Universității din București (fiind absolventă a Colegiului juridic franco-român de studii europene), oamenii, în arhitectura pe care și-o construiește fiecare prin imaginea firii, iar viața, ca pe o împletire armonioasă a tot ceea ce creația artei cuprinde. Fie că e vorba despre oameni, drept, muzică, lectură sau teatru.Fiecare dintre acestea aprinde felinare cu lumini puternice în drum către cunoaștere.
A mai scris: