Lansări Carte Salonul Internațional de Carte Bookfest, ediția a XVII-a: Lansări de carte și evenimente ale Grupului editorial Universul Juridic

661       0

În perioada 29 mai – 2 iunie 2024, Grupul editorial Universul Juridic vă dă întâlnire la Salonul Internațional de Carte Bookfest (Romexpo, Pavilion B2). Acesta este unul dintre cele mai mari și prestigioase târguri de carte din România, atrăgând anual mii de vizitatori, editori, autori și iubitori de carte. Ediția din acest an promite să fie la fel de spectaculoasă, oferind o platformă ideală pentru lansări de carte, sesiuni de autografe și dezbateri interesante.

1. Editura Universul Juridic

I.  Lansare de carte: „20 Baterii de subiecte pentru concursuri de admitere în profesia de grefier”

Editura Universul Juridic are deosebita plăcere de a vă invita la evenimentul de lansare a cărții „20 Baterii de subiecte pentru concursuri de admitere în profesia de grefier”, coordonată de Alina Petronela Moșneagu și Luminița-Cristina Stoica, având ca autori pe Mihai-Paul Cozma, Alina Petronela Moșneagu, Doinița-Luminița Nițu, Adrian Păcurar, Luminița-Cristina Stoica, Laura Toma-Dăuceanu și Bogdan Florin Voinescu. Evenimentul va avea loc vineri, 31 mai, de la ora 11:00, la standul Grupului editorial Universul Juridic, Pavilionul B2, Stand E09.

Lansarea va fi onorată de prezența unor invitați speciali, printre care se numără prof. univ. dr. Evelina Oprina, conf. univ. dr. Paul Pop, prodecan al Facultății de Drept din București, judecător Oana Pogoran, formator la Școala Națională de Grefieri, grefier Izabela Trușcă, formator la Școala Națională de Grefieri, judecător Alina Petronela Moșneagu de la Curtea de Apel București și judecător Luminița-Cristina Stoica de la Curtea de Apel București.

II. Lansarea de carte: „Constituția pentru copii și tineri… de toate vârstele”

Sâmbătă, 1 iunie 2024, începând cu ora 11.00, Editura Universul Juridic organizează lansarea volumului „Constituția pentru copii și tineri… de toate vârstele”, semnat de dl Robert-Marius Cazanciuc.

III. Lansare de carte: „«Gâlceava» penalistului cu lumea (lui)”

Sâmbătă, 1 iunie 2024, de la ora 13:00, la standul Grupului editorial Universul Juridic, Pavilionul B2, Stand E09, avem plăcerea de a vă invita la evenimentul de lansare a cărții „«Gâlceava» penalistului cu lumea (lui)”, scrisă de prof. univ. dr. Valerian Cioclei.

Deși tratează subiecte diferite din domeniul dreptului penal, toate „scrierile” din această lucrare au în comun două trăsături caracteristice: din punct de vedere fundamental, ele reprezintă abordări critice, fie în legătură cu legislația penală, fie în legătură cu practica judiciară în domeniu; din punct de vedere formal, ele își propun să îmbine discursul doctrinar convențional, bazat pe raționamente juridice riguroase dar, de multe ori, „aride”, cu un discurs literar, mai „suculent”, bazat pe fructificarea unor valori culturale.

2. Editura Pro Universitaria

I. Lansare de carte: „Literatura română pentru elevi”

Vineri, 31 mai 2024, la ora 13:00, la Cafeneaua Literară din Pavilionul B2, în cadrul Bookfest, va avea loc lansarea cărților „Literatura română pentru elevi” de prof. Mariana Badea. Printre invitații speciali se numără prof. univ. Victoria Vușcan, prof. Mihaela Mihai de la Liceul Teoretic „Dante Alighieri” din București, prof. Andreia Abdulkarim-Stamatoiu de la Centrul de meditații Genitiv și scriitoarea Eugenia Crainic.

II. Lansare de carte: „Criminali în serie. Psihanaliza crimei. Serial killer. Profiler. Psihopatul sexual pe terenul criminalității. Ediția a II-a”

Editura Pro Universitaria vă invită la evenimentul de lansare a cărții „Criminali în serie. Psihanaliza crimei. Serial killer. Profiler. Psihopatul sexual pe terenul criminalității. Ediția a II-a”, scrisă de prof. univ. dr. Tudorel Butoi. Evenimentul va avea loc vineri, 31 mai 2024, de la ora 14:00.

Lucrarea reprezintă o călătorie tulburătoare în profunzimea dilemelor morale ale societății contemporane. Prof. univ. dr. Tudorel Butoi explorează, fără compromisuri, viziunea asupra „binelui” și a „răului”, provocând cititorii la reflecție printr-o lectură îndrăzneață, plină de perspective provocatoare.

III. Lansare de carte: „AI – de la idee la implementare. Volumul 1. Traseul sinuos al Inteligenței Artificiale către maturitate”

Vineri, 31 mai 2024, începând cu ora 18:30, la Standul Grupului editorial Universul Juridic, Pavilionul B2, stand E09, editura Pro Universitaria vă invită la lansarea cărții „AI – de la idee la implementare. Volumul 1. Traseul sinuos al Inteligenței Artificiale către maturitate”, scrisă de Cătălin Vrabie. În acest volum, autorul explorează definițiile și studiile de caz legate de inteligența artificială, oferind o privire asupra istoriei acestui concept și un timeline al evoluției tehnologiilor AI, evidențiind efectele lor asupra societății.

De asemenea, se discută despre perioadele de stagnare și regresie cunoscute ca „AI winters”, depășite datorită pasiunii cercetătorilor, și despre industria AI de astăzi, caracterizată de o dezvoltare rapidă și investiții semnificative. Volumul se încheie cu o serie de discuții privind viitorul inteligenței artificiale.

IV. Lansare de carte: „Reprezentarea de gen în cinematograful românesc”

La Cafeneaua Literară, Pavilionul B2 – Bookfest, sâmbătă, 1 iunie 2024, de la ora 19:00, va avea loc lansarea cărții „Reprezentarea de gen în cinematograful românesc”, scrisă de Iulia Voicu. În cadrul acestui eveniment o vom avea alături pe prof. univ. dr. habil. Dana Duma, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale”, București.

Lucrarea acordă atenție teoriei de film feministe, evoluției acesteia, explicării ideilor majore și sublinierii a ceea ce (mai) merită aplicat pe un corpus de filme de gen, analizate astăzi. Partea a doua a lucrării, așadar, se concentrează pe următoarele întrebări: Care sunt pozițiile cheie legate de interpretarea filmelor de gen din perspectiva criticilor de film feminiști? În ce fel de cinema crede teoria de film feministă a anilor ’70? Care este poziția critică în prezent în decodarea unor obiecte artistice din trecut care poate revela ceva femeilor de astăzi despre ele însele, despre istoria genului lor? Care sunt particularitățile ce diferențiază membrele acestui grup mare denumit „femei”?

V. Lansare de carte: „Psihologia comportamentului uman. Termeni referitori la psihic și comportament, adnotați prin maxime, aforisme și cugetări”

Duminică, 2 iunie 2024, de la ora 11:00, la Cafeneaua Literară, Editura Pro Universitaria vă invită la lansarea volumelor „Psihologia comportamentului uman. Termeni referitori la psihic și comportament, adnotați prin maxime, aforisme si cugetări”, scrise de Ștefan Popescu și Gheorghe Perțea. În cadrul evenimentului ne va fi alături ca invitat lector univ. dr. Constantin Edmond CRACSNER, președintele Colegiului Psihologilor din România.

În esența sa, lucrarea „Psihologia comportamentului uman” este un dicționar de psihologie, unul aparte, însă, inedit și surprinzător. Se prezintă ca o insolită simbioză între cele mai relevante fenomene ale psihismului uman, exprimate în termeni de dicționar și o sumă de adnotări-maxime, citate, aforisme și cugetări ce aparțin unor mari gânditori ai lumii din toate timpurile. Termenii conciși și condensați informațional se referă la natură, esență și specificitatea însușirilor psihice ale comportamentului având teme de o neîndoielnică actualitate, definiți și caracterizați, de-a lungul istoriei culturii și civilizației umane. Aceștia sunt exprimați fie în limbajul unei psihologii empirice, universale, cu o istorie îndelungată în descrierea comportamentului specific uman, cu începuturi, încă, din vremea înregistrărilor scrise din anticitate, cât și în limbajul psihologiei contemporane, exprimat în jargon profesional, formalizat în teorii și concepte, bine și specific conturate abia de la începutul secolului XX, culminând cu termeni derivați, având la baza cele mai recente cunoștințe științifice. Fiecare termen referitor la natura comportamentului uman este însoțit de un număr variabil de maxime, aforisme, citate și cugetări. Acestea constituie un fel de addenda psihologică, de suport informațional, de completare a conținuturilor termenilor, frecvent aducând dezvăluiri și explicații la fenomene psihice nedescifrate încă de știință.

3. Editura C.H. Beck

I. Lansare de carte: „Un deceniu de modernitate în aplicarea Codului penal și a Codului de procedură penală. Constante și perspective asupra procesului penal român în spațiul juridic european”

Vineri, 31 mai, ora 11:00, pe Scena Arena, va avea loc lansarea volumului „Un deceniu de modernitate în aplicarea Codului penal și a Codului de procedură penală. Constante și perspective asupra procesului penal român în spațiul juridic european”, apărut în luna mai 2024, sub coordonarea Rodicăi Aida Popa, a lui Ștefan Deaconu, Luminiței Criștiu-Ninu, a lui Mihail Udroiu, Monicăi-Elena Livescu, a lui Andrei E. Săvescu și Nadiei-Claudia Cantemir-Stoica. La eveniment participă coordonatorii, autorii Cristina Teodora Pop, Augustin Zăbrăuțanu, Laura Cristiana Spătaru-Negură, Doru Cosmin Ursu și Alina Elena Ion, precum și Veronica Dobozi.

Pentru a dezbate împreună importanța cărții juridice în societatea actuală, rolul editurilor juridice, dar și nevoia de dialog între profesioniști și publicul larg, se vor alătura, pe parcursul prezentării acestei cărți de referință, alte nume consacrate ale mediului juridic precum Valeriu Stoica, Irinel Stoica și Marieta Safta,

Evenimentul va fi transmis live și pe pagina de Facebook a Editurii C.H. Beck.

II. Lansare de carte: „Concurs de admitere Facultatea de Drept (UB) 2024. Probleme de Gândire Critică”

Vineri, 31 mai, ora 13:00, la standul Grupului editorial Universul Juridic, vă invităm să participați la evenimentul de lansare a volumului „Concurs de admitere Facultatea de Drept (UB) 2024. Probleme de Gândire Critică”, o lucrare esențială pentru aspiranții la o carieră juridică, avându-i ca autori pe Sorin Costreie și Paula Tomi. Abordând un subiect arareori prezentat pe larg în doctrina românească de specialitate, volumul își dorește să ajute viitorii juriști să-și antreneze mintea pentru a putea face față cât mai bine examenului de admitere la Facultatea de Drept a Universității din București.

III. Lansare de carte: „Grile procedură civilă. Admitere INM ▪ Magistratură ▪ Avocatură”

Duminică, 2 iunie, la Cafeneaua Artelor, de la ora 17:00, Editura C.H. Beck organizează lansarea de carte a lucrării „Grile procedură civilă. Admitere INM ▪ Magistratură ▪ Avocatură”, publicată în aprilie 2024, sub coordonarea jud. Vasile Bozeșan, formator INM – catedra de Drept civil și drept procesual civil. Volumul va fi prezentat de către coordonatorul jud. Vasile Bozeșan, precum și de Elena Dobrițoiu, judecător stagiar și co-autor al lucrării și Roxana Pais, auditor de justiție. Ni se va alătura pe scena evenimentului și Mircea Dumitru, fost rector al Universității București, actualmente membru titular și vicepreședinte al Academiei Române.

IV. Lansare de carte: „Ghid pentru pentru admiterea în notariat. 500 de grile comentate și explicate”

La Cafeneaua Artelor, duminică, 2 iunie, de la ora 17:30, vă invităm să participați la evenimentul de lansare a cărții „Ghid pentru pentru admiterea în notariat. 500 de grile comentate și explicate”, apărută în a doua decadă a lunii mai 2024, în colecția Sinteze și Grile. Autorii, av. Alexandru-Laurențiu Mihai, notar Oana-Izabela Marin și av. Vicențiu-Eduard Dine, ni se alătură pentru a prezenta oportunitatea publicării acestei lucrări. Profesia de notar și provocările actuale ale acestei vor fi dezbătute în acest context și de către invitații evenimentului: lect. univ. dr. Vlad-Cristian Soare, respectiv notar Maria Stancă.

4. Editura Neverland

I. Lansare de carte: „Bucureștii vechi și noi. Biografia unui oraș cosmopolit”

Editura Neverland are deosebita plăcere de a vă invita la evenimentul de lansare a cărții „Bucureștii vechi și noi. Biografia unui oraș cosmopolit”, scrisă de Dan-Silviu Boerescu, care va avea loc vineri, 31 mai 2024, de la ora 11:00, la Cafeneaua Literară.

Dan-Silviu Boerescu încalță pantofii marelui Constantin Bacalbașa și străbate la pas Bucureștii până i se tocesc pingelele, dând viață unui volum care poate fi considerat, fără teama de a greși sau exagera, urmașul legitim al Bucureștilor de altădată. Rod al unei documentări temeinice, această carte strânge poveștile mai mult sau mai puțin știute – dar întotdeauna fascinante – ale Capitalei și le condimentează cu ilustrații inedite, rezultatul fiind nu doar o amplă istorie a unui oraș cuprins în permanență de frenezia transformării, ci și o odă închinată de autor urbei natale.

II. Lansare de carte: „Pierdut în Kazahstan, Kârgâzstan, Uzbekistan & Mongolia”

La Standul Grupului editorial Universul Juridic, Pavilionul B2, stand E09, vineri, 31 mai 2024, de la ora 19:30, va avea loc lansarea cărții „Pierdut în Kazahstan, Kârgâzstan, Uzbekistan & Mongolia”, scrisă de Cătălin Vrabie.

„Pierdut prin Lume” a devenit deja un brand – un brand creat de Cătălin Vrabie pe o filosofie simplă, cea a cunoașterii directe a unor geografii și culturi noi, experimentate pe baza incertitudinii zilei de mâine, dar și a frumuseții clipei de acum.

– 25419 de kilometri
– 53 de zile
– 5 zboruri
– 4°C temperatura minimă
– 41°C temperatura maximă
– 2897 de fotografii

5. Editura Evrika

I. Conferința „Cum ne recuperăm mintea și sufletul pierdute?”

Vineri, 31 mai 2024, de la ora 11:30, la Cafeneaua Artelor, editura Evrika are deosebita plăcere de a vă invita la Conferința „Cum ne recuperăm mintea și sufletul pierdute?”, susținută de către dr. Ana-Maria Ducuță. Alături, la acest eveniment despre minte și suflet, îi vor fi Profira Muntean și Raluca Muntean. Evenimentul va fi urmat de o sesiune de autografe.

Ana Maria Ducuță, doctor în istorie și consilier în spiritualitate, este unul dintre cei mai de succes scriitori români de dezvoltare personală. În cărțile ei, aceasta răspunde la întrebări esențiale despre iubire, suflet, spiritualitate… și chiar despre spiritism.

II. Lansare de carte: „Bastonul din ranița mea era din… naftalină”

Vineri, 31 mai 2024, de la ora 12:00, la Cafeneaua Literară, va avea loc evenimentul de lansare a cărții „Bastonul din ranița mea era din… naftalină”, scrisă de Mihai Baron. Autorul a avut o viață de poveste, o poveste care merită spusă și citită, pentru că avem ce învăța din ea. Redată într-un stil voit telegrafic, dar plin de umorul specific unui fost component al Brigăzii de la ASE, povestea lui Mihai Baron nu este unică (ceea ce o face universală), ci, mai degrabă, reprezentativă și inspirațională.

Într-o lume a discursurilor motivaționale, biografia unui om care a cunoscut culmile succesului, dar și prăpăstiile eșecului, e plină de învățăminte și de pilde folositoare. Căci drumul de la un transfug, obligat să spele vase în restaurante pentru a supraviețui, la afacerist de succes în Canada poate fi parcurs doar cu multă voință și, mai ales, presărat cu idei, pentru că de la ele pleacă totul.

Vă așteptăm!

 

 

Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, să se regăseasca în arhivele Universul Juridic, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+, Instagram, LinkedIn etc. De asemenea, aceste inregistrari/clipuri/fotografii vor putea fi preluate si de catre partenerii contractuali si/sau media ai Universul Juridic SRL cu diseminare pe retele de socializare, posturi tv, site-uri proprii, clipuri promo etc.

Salonul Internațional de Carte Bookfest, ediția a XVII-a: Lansări de carte și evenimente ale Grupului editorial Universul Juridic was last modified: iunie 3rd, 2024 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: