Salariile angajaţilor CFR vor fi majorate

4 nov. 2022
Vizualizari: 296

Bulgaria se alătură eforturilor țărilor europene, în sprijinirea militară a Ucrainei. Aceasta este știrea cu care deschidem Revista din această seară.

„Parlamentul de la Sofia a aprobat joi ca Bulgaria să se alăture țărilor care trimit ajutor militar Ucrainei, pentru ca aceasta să se apere în fața agresiunii ruse, o chestiune ce a provocat diviziuni în fosta coaliție de guvernare bulgară și care riscă să îngreuneze formarea noului executiv în urma alegerilor anticipate din 2 octombrie”, relatează agenția de presă EFE, citată de România liberă.

Textul prevede că în termen de o lună guvernul va prezenta parlamentului o propunere concretă asupra tipurilor de armament ce ar putea fi oferite Ucrainei, dar în același timp să se negocieze cu Uniunea Europeană și NATO înlocuirea vechilor echipamente militare sovietice cu sisteme moderne. Bulgaria dispune de un mare arsenal de muniții de fabricație sovietică ce pot fi folosite de armata ucraineană”, mai scrie România liberă.

Guvernul interimar bulgar instalat în locul guvernului fostului premier Kiril Petkov demis prin moțiune de cenzură a recunoscut că acesta din urmă a trimis în secret Ucrainei arme și muniții, livrări efectuate prin Polonia, deși oficial fostul guvern susținuse că Bulgaria nu livrează arme Ucrainei din cauza opoziției Partidului Socialist, formațiune considerată pro-rusă”, mai arată agenția EFE, citată de România liberă.

La București, Președintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legile care prevăd interdicția de a candida și de a fi alese în funcțiile publice pentru persoanele care au fost condamnate definitiv la pedepse privative de libertate, pentru infracțiuni săvârșite cu intenție.

Actele normative modifică Legea 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale și Legea 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților”, relatează Agerpres.

Nu au dreptul de a depune candidaturi și nu pot fi alese (…) persoanele care, la data depunerii candidaturii, nu îndeplinesc condițiile prevăzute de lege, condițiile prevăzute la articolul 37 din Constituția României pentru a fi alese și persoanele care la data depunerii candidaturii au fost condamnate definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, dacă nu a intervenit reabilitarea, amnistia post condamnatorie sau dezincriminarea”, prevăd legile promulgate de Președinte, mai scrie Agerpres.

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, anunță că, în următorii doi ani, se vor fi închide și ultimele 73 de centre de plasament care mai funcționează în România.

În următorii doi ani, închidem și ultimele 73 de centre de plasament care mai funcționează în România. Astfel, toți copiii aflați în grija statului vor crește în medii mai prietenoase. 9 centre se desființează până la sfârșitul anului, 52 își vor închide porțile în 2023 și restul în 2024. Terminăm astfel închiderea celor peste 500 de centre de plasament care existau în țară, în urmă cu 20 de ani. Mi-am asumat, încă de la preluarea mandatului de ministru al Familiei, un obiectiv pe cât de important, pe atât de ambițios: accelerarea procesului de închidere a centrelor de plasament din țară. Toți copiii trebuie să crească într-o familie!”, a declarat ministrul Gabriela Firea, scrie ziarul Gândul.

Angajații CFR SA vor beneficia de la 1 decembrie de o majorare salarială de 6%, după creșterea de 10% acordată începând cu 1 iunie 2022”, a anunțat, vineri, Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA, scrie Cotidianul.

De asemenea, de la 1 noiembrie 2022, valoarea tichetului de masă a crescut la 30 de lei. (…)” Potrivit sursei citate, „salariații companiei au beneficiat de prima creștere salarială a acestui an începând cu 1 iunie 2022, când s-a acordat o majorare cu 10% a salariilor de bază, iar valoarea unui tichet de masă a crescut de la 15 lei la 20 de lei”, mai scrie Cotidianul.

Polonia a transmis Uniunii Europene o cerere oficială de a suspenda amenzile de un milion de euro pe zi impuse de Curtea de Justiție a UE (CJUE) din cauză că Varșovia nu a implementat un ordin al instanței privind reformele sistemului judiciar”, a anunțat vineri ministrul polonez al Afacerilor Europene, Szymon Szynkowski vel Sek, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

Amenda a fost impusă în urmă cu un an din cauză că Polonia nu a dizolvat Camera Disciplinară pentru judecători, despre care Bruxellesul a spus că este politizată. Amenda a fost dedusă din fondurile UE pentru Polonia. De atunci, Varșovia a înlocuit respectiva Cameră Disciplinară cu un alt organism, dar criticii spun că problema subminării independenței judecătorilor nu a fost rezolvată”, mai scrie Agerpres.

Tot mai mulți cetățeni ruși se declară în favoarea încheierii războiului din Ucraina.

Rușii se declară, în proporție majoritară, „foarte îngrijorați” cu privire la conflictul din Ucraina, dar sprijinul pentru forțele armate rusești rămâne și el ridicat. Cei care își doresc negocieri de pace au crescut, într-o singură lună, de la 48% la 57%”, arată un sondaj al Centrului de Analiză Yuri Levada, publicat la 1 noiembrie, scrie Libertatea.

58% dintre respondenți sunt «foarte îngrijorați» de evenimentele actuale din Ucraina, iar 30% sunt «mai degrabă îngrijorați». Cea mai mare îngrijorare este întâlnită în rândul persoanelor cu vârsta de 55 de ani și peste: 75% dintre aceștia sunt «foarte îngrijorați» de ceea ce se întâmplă, iar 20% sunt «mai degrabă îngrijorați»”, mai notează Libertatea.

„Sprijinul pentru acțiunile forțelor armate ruse în Ucraina rămâne la nivelul de luna trecută, cu 73%: 44% «susțin cu siguranță» acțiunile forțelor armate ruse, 29% «susțin mai degrabă». Un total de 20% dintre respondenți nu sprijină acțiunile armatei ruse”, mai notează Libertatea.

Mihailo Podoliak, consilierul șefului Administrației Prezidențiale de la Kiev, a lansat un apel către comunitatea internațională să înceteze să mai facă Ucrainei oferte de capitulare sub masca diplomației.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Când cineva vorbește de un «acord diplomatic», acesta propune de fapt ca Ucraina să dea curs ultimatumului dat de Rusia: «să-și dea teritoriile și să-și recunoască înfrângerea». Poporul ucrainean nu va fi niciodată de acord cu aceasta. Astfel încât am o rugăminte: nu mai propuneți Ucrainei capitularea sub masca diplomației!”, a arătat Podoliak, într-o postare pe Twiter, se arată pe site-ul StirileTVR.ro.

Federația Rusă încearcă să-i determine pe partenerii Ucrainei să exercite presiuni asupra președintelui Volodimir Zelenski pentru a accepta ultimatumul Federației Ruse la masa negocierilor și înghețarea conflictului”, a declarat Mihailo Podoliak, într-un interviu acordat la sfârșitul lunii octombrie postului de televiziune german Welt, mai notează StirileTVR.ro.

Seară liniștită!

 

Salariile angajaților CFR vor fi majorate was last modified: noiembrie 4th, 2022 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: