Rusia ar putea înarma duşmanii Occidentului

6 iun. 2024
Vizualizari: 51

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat că au fost luate toate măsurile ca procesul electoral să se desfășoare perfect.

„Suntem în grafic cu toate operațiunile tehnice și financiare prevăzute de lege pentru desfășurarea în bune condiții a procesului electoral – atât ale instituțiilor MAI, cât și ale instituțiilor partenere. Am luat toate măsurile ca procesul să se desfășoare în bună regulă atât din punct de vedere al procedurilor, cât și al mijloacelor și calendarului acțiunilor, precum și în ceea ce privește transportul materialelor electorale înainte și după vot. Am expus încă din prima ședință o serie de principii pe care sunt convins că le îmbrățișăm cu toții: respectarea Constituției, a tuturor legilor, echidistanță, imparțialitate, transparență, legalitate. Am plecat de la aceste principii în organizarea procesului electoral, de la prevederi legale, de la resursele pe care le avem, și asta se va reflecta inclusiv în procedurile pe care le-am gândit, și de la obiectivul pe care îl avem cu toții: de a pune cetățenii români în poziția de a-și exprima liber votul în cele două tipuri de alegeri”, a afirmat Cătălin Predoiu, în cadrul ședinței tehnice pentru pregătirea proceselor electorale care vor avea loc pe 9 iunie, scrie Agerpres.

Candidatul PUSL la Primăria Municipiului București, Cristian Popescu Piedone, a anunțat joi că nu se va retrage din cursa electorală.

„Îmi pare rău pentru Nicușor Dan și Gabriela Firea, cei care și-au făcut calcule politice privind retragerea mea din competiția electorală. Îmi pare rău pentru toate ofertele care mi s-au pus de a renunța la această bătălie electorală. Îmi pare rău pentru partidul pe care astăzi îl reprezint și l-am reprezentat cu cinste, Partidul Umanist Social Liberal, ‘Căluțul’, care a făcut valuri în București și a făcut valuri în țară, dar la un moment dat trebuie să te gândești la viitorul tău, la mai binele bucureștenilor. De aceea, astăzi, vă anunț, cu regret pentru unii, dar cu fericire pentru alții, au dat toți joia retragerii lui Cristian Popescu Piedone – nu, Cristian Popescu Piedone nu se retrage”, a precizat el, într-o declarație de presă, scrie Agerpres.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a declarat că Antibiotice Iași va beneficia de investiții europene de 100 milioane de euro pentru producția de medicamente critice.

„Vom veni cu o investiție de 100 milioane de euro pentru producerea de medicamente critice. Investiția va fi pe trei componente: una de cercetare, una de producție și una de resursă umană, pentru că trebuie să ne gândim și la viitor. Investiția este deja negociată cu Comisia Europeană, suntem în ultimele etape și de asta am vrut să mă întâlnesc cu conducerea Antibiotice. În negocierea cu Comisia Europeană vom avea acest proiect predefinit astfel încât finanțarea să vină direct la Antibiotice Iași. Compania Antibiotice va asigura în primul rând consumul intern, iar surplusul va merge către export. Este important asta, pentru că ne lovim de situații în care există criză în farmacii pe o anume substanță”, a declarat ministrul Adrian Câciu, scrie News.ro.

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a dat asigurări că țara sa nu are „ambiții imperiale” și nu intenționează să atace NATO.

„Nu căutați ceea ce nu există (…) nu căutați ambițiile noastre imperiale. Ele nu există”, a declarat Președintele Putin, în cadrul unei întâlniri cu agenții de presă, în răspuns la o întrebare adresată de AFP, notează România liberă.

Putin a criticat cu această ocazie Occidentul care îl acuză că dorește o confruntare militară cu NATO.

„Se spune că Rusia vrea sa atace NATO (…) Cine a inventat această absurditate? Prostii”, a declarat liderul de la Kremlin, mai arată România liberă.

Vladimir Putin susține că va livra armament în statele care ar putea ataca interesele occidentale.

„Dacă cineva consideră posibil să furnizeze asemenea arme în zona de lupte pentru a ne lovi teritoriul (…), de ce noi nu am avea dreptul să furnizăm armele noastre de același tip în regiuni ale lumii în care să fie lovite instalații sensibile ale țărilor care acționează în acest fel împotriva Rusiei?”, a spus Putin, scrie Evenimentul Zilei.

Primul medicament din lume pentru regenerarea dinților a fost aprobat pentru teste pe oameni.

„Testat deja pe șoareci și dihori, medicamentul dezactivează o proteină numită USAG-1, care inhibă creșterea dinților. Prin blocarea acestei proteine, medicamentul declanșează creșterea osoasă, ceea ce duce la formarea de noi dinți. Testele de până acum au arătat rezultate promițătoare, cu efecte secundare minime”, scrie Uniland, citată de spotmedia.ro.

„Nu se știe dacă va fi obținut același efect și în cazul oamenilor, dar exact acesta este obiectul studiului care va demara în septembrie, anul acesta. Iar dacă te întrebi de ce ar trebui să ne bucure în rezultat bun obținut la dihori, află că, potrivit oamenilor de știință, suntem mai asemănători cu dihorii, din punct de vedere al dentiției, decât am crede. Până la studiul pe oameni, din toamnă, oamenii de știință, conduși de Katsu Takahashi, de la Spitalul Kitano, medicamentul va fi testat pe câini și porci”, mai scrie spotmedia.ro.

Seară liniștită!

Rusia ar putea înarma dușmanii Occidentului was last modified: iunie 6th, 2024 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: