Rusia anunţă că a vaccinat anti-COVID-19 100.000 de persoane

3 dec. 2020
Vizualizari: 398

Evoluția numărului cazurilor de noi îmbolnăviri cu COVID-19 pare să intre pe o pantă descendentă.

„Până astăzi, 3 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 492.211 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). 381.001 pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.661 cazuri noi de persoane infectate cu SARS- CoV-2 (COVID-19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, transmit autoritățile, notează News.ro.

„Cele mai multe cazuri noi sunt în București – 767 , urmat de Cluj – 399, Constanța – 318, Iași – 316, Timiș – 287.Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este 5,42 în București. Cea mai mare valoare a acestui coeficient este în Constanța – 7,15, urmat de Ilfov – 7,12, față de 6,57 cu o zi în urmă”, mai arată News.ro.

În timp ce România și statele europene se pregătesc de o acțiune de vaccinare împotriva noului coronavirus, cel mai probabil la începutul anului viitor, Rusia anunță că 100.000 de persoane au fost deja vaccinate cu vaccinul rusesc.

„Peste 100.000 de persoane au fost vaccinate deja împotriva covid-19 în Rusia, a anunțat ministrul rus al Sănătății Mihail Murașko, în contextul în care Moscova și-a prezentat vaccinul Sputnik V prin videoconferință în cadrul unei sesiuni ONU”, relatează Reuters, citat de News.ro.

„Președintele rus Vladimir Putin a cerut miercuri autorităților să lanseze o campanie de vaccinare în masă, pe bază voluntară, începând de săptămâna viitoare. Rusia anunța la 11 noiembrie că a vaccinul său Sputnik V are o eficiență de 92%, potrivit unor rezultate intermediare ale unor teste clinice”, mai scrie News.ro.

Miercuri, Comisia Europeană a adoptat Strategia europeană pentru gestionarea sustenabilă a pandemiei în lunile de iarnă, document care cuprinde o serie de recomandări menite a limita infectările pe perioada iernii.

„Distanțarea fizică și limitarea contactelor sociale, esențiale în perioada vacanței de iarnă, prin măsuri bazate pe situația epidemiologică locală pentru a limita impactul lor social și economic și pentru a le spori acceptarea de către populație, este una dintre recomandări”,notează, referindu-se la acest document, România Liberă.

Comisia Europeană a atenționat România pentru că nu a transpus normele europene de combatere a fraudelor vizând bugetul Uniunii.

„Astăzi, 3 decembrie, Comisia a decis să trimită avize motivate Irlandei și României din cauza neîndeplinirii obligației de a comunica transpunerea normelor UE în legislația lor națională privind combaterea fraudelor vizând interesele financiare ale Uniunii prin intermediul dreptului penal [«Directiva PIF» (UE) 2017/1371]. Statele membre trebuiau să informeze Comisia până în iulie 2019 cu privire la măsurile luate pentru punerea în aplicare a directivei. Aceste norme cresc nivelul de protecție a bugetului UE prin armonizarea definițiilor, a sancțiunilor și a perioadelor de limitare ale infracțiunilor care afectează interesele financiare ale Uniunii. De asemenea, directiva pune bazele competenței materiale a Parchetului European (EPPO), care va investiga, va urmări penal și va obține sancționarea acestor infracțiuni. Comisia a deschis procedurile de constatare a neîndeplinirii obligațiilor trimițând câte o scrisoare de punere în întârziere Irlandei și României în septembrie 2019”, scrie Adevărul.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) are o nouă conducere.

„Judecătorul Bogdan Mateescu a fost ales, joi, în funcția de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, iar procurorul Florin Deac – vicepreședinte al CSM. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii s-a reunit joi pentru a-și alege noua conducere pe anul 2021 – președintele și vicepreședintele. Bogdan Mateescu a fost ales președinte al CSM cu 13 voturi «pentru», 3 «împotrivă» și 2 voturi nule.De asemenea, Florin Deac a primit 13 voturi «pentru» și 5 «împotrivă», relatează Agerpres.

Judecătorul Bogdan Mateescu a dat asigurări că justiția, în independența sa, nu se disociază de ideea de responsabilitate.

„Este o onoare și o imensă responsabilitate pentru mine, mai ales în condițiile în care ne așteaptă un an extraordinar de dificil, în contextul destul de dificil în care ne aflăm și în contextul modificării legilor Justiției. Vreau să asigur magistratura că în CSM va avea în continuare un sprijin. Consiliul se va preocupa și anul viitor pentru apărarea în termenii cei mai optimi a independenței sale. În același timp, vreau să îi asigur pe toți, inclusiv societatea în ansamblul ei, că justiția în independența sa nu se disociază de ideea de responsabilitate și că vă rog pe toți cei care ne urmăriți să veniți cu sprijin și înțelegere către puterea judecătorească pentru că ea reprezintă ultimul bastion și cel mai important al respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale dumneavoastră”, a declarat judecătorul Bogdan Mateescu, după ședința plenului CSM, mai scrie Agerpres.

Seară frumoasă!

Rusia anunță că a vaccinat anti-COVID-19 100.000 de persoane was last modified: decembrie 3rd, 2020 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: