Rusia ameninţă SUA

3 iun. 2024
Vizualizari: 132

Cu doar câteva zile înainte de alegeri, Autoritatea Electorală Permanentă numără cetățenii cu drept de vot.

„Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat, luni, că numărul cetățenilor cu drept de vot înscriși în Registrul electoral, la data de 31 mai, este de 18.978.908. Numărul cetățenilor este cu 12.297 mai mare față de ultima informare publică de la sfârșitul lunii aprilie”, scrie Gândul.

„AEP mai precizează că, din totalul de alegători români care figurează în Registrul electoral, 18.018.921 au domiciliul sau reședința în țară, iar 959.987 au domiciliul în străinătate și sunt posesori de pașaport CRDS”, mai notează Gândul.

Darurile de nuntă sau de botez nu se impozitează.

„ANAF reconfirmă oficial că darurile de nuntă și botez nu vor fi impozitate. Precizarea vine în contextul în care noile reglementări din Codul Fiscal prevăd ca în cazul veniturile nedeclarate și a căror sursă nu este specificată impozitarea să ajungă la 70% raportată la baza de calcul. Dar cadourile fizice, sau plic primite de miri sau părinți la aceaste ocazii festive sunt identificate și nesupuse declarării”, scrie Gândul.

Actorul Florin Piersic a fost externat luni de la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie și TBC Osteoarticular „Foișor”, evoluția acestuia fiind favorabilă.

„În dimineața zilei de 3.06.2024, domnul Florin Piersic a fost externat de la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie și TBC Osteoarticular «Foișor». Evoluția pacientului este favorabilă, acesta este conștient, cooperant, se mobilizează singur pe distanțe scurte, iar probele de laborator sunt în limite normale”, afirmă sursa citată, scrie Agerpres.

Potrivit aceleiași surse, în perioada următoare, Florin Piersic urmează să se interneze într-o clinică de recuperare.

„Fostul premier și președinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) Vlad Filat va candida la alegerile prezidențiale care vor avea loc pe 20 octombrie”, scrie Newsmaker.md, citat de Cotidianul.

„În 2016, Filat a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru trafic de influență și corupție pasivă, iar pe 3 decembrie 2019 a fost eliberat condiționat din închisoare. În plus, instanța a anulat decizia de privare a lui Filat de Ordinul Republicii și interdicția de cinci ani de a ocupa anumite funcții”, mai arată Cotidianul.

Liberalii germani propun reactivarea a 900 de mii de rezerviști.

„În fața înaintării Rusiei în Ucraina, deputata germană FDP Agnes-Strack Zimmermann, șefa comisiei parlamentare de apărare și principala candidată a liberalilor la alegerile europene, a propus activarea a sute de mii de rezerviști”, scrie Evenimentul zilei.

„Putin își pregătește poporul pentru un război împotriva Occidentului. Trebuie să devenim capabili să ne apărăm cât mai repede posibil, să mobilizăm, să înregistrăm și să activăm 900 de mii de rezerviști în Germania”, a spus aceasta ziarelor grupului media Funke, mai arată Evenimentul zilei.

Republica Moldova este o țintă pentru Vladimir Putin, care urmărește un mare obiectiv: refacerea URSS, declară președintele Letoniei, Edgars Rinkevics.

„Liderul de la Riga a afirmat că acapararea Țărilor Baltice va fi a doua etapă a planului urzit de liderul de la Kremlin. Președintele a făcut o evaluare asupra viitorului instabil al securității europene în fața unei Rusii din ce în ce mai agresive și expansive. El a spus că toate rezultatele războiului de 27 de luni al Rusiei împotriva Ucrainei vor duce probabil la mai multe vărsări de sânge, deoarece Kremlinul este ghidat de «resentimentele pentru imperiul pierdut»”, scrie Evenimentul zilei.

Viceministrul rus de Externe, Serghei Riabkov, a amenințat luni că SUA s-ar putea confrunta cu „consecințe fatale” în cazul unei „erori de calcul” în folosirea armelor americane împotriva unor ținte militare din teritoriul Rusiei.

„Aș vrea să-i avertizez pe liderii americani împotriva erorilor de calcul ce pot avea consecințe fatale. Din motive necunoscute, (administrația americană – n.r.) subestimează gravitatea ripostei pe care ar putea să o primească”, a declarat Riabkov, citat de agenția de presă RIA Novosti, scrie Libertatea.

„Viceministrul de Externe a amintit de comentariile făcute săptămâna trecută de liderul rus Vladimir Putin, care a acuzat statele membre NATO că «se joacă cu focul» crescându-și ajutorul pentru Ucraina”, mai arată Libertatea.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Seară liniștită!

Rusia amenință SUA was last modified: iunie 3rd, 2024 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: