Rusia aduce rachetele mai aproape de Europa

6 feb. 2018
Vizualizari: 1789

Relatările presei în legătură cu Dosarul „Microsoft 1” continuă și astăzi.

„Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție a anunțat, luni, că analizează posibilitatea de a face recurs în interesul legii privind prescripția răspunderii penale în dosarul Microsoft, în care șapte foști miniștri au scăpat de răspunderea penală după ce faptele s-au prescris”, scrie News.ro.

O altă temă abordată azi, de presă, este cea a noii legi a salarizării, care produce efecte din cele mai neașteptate.

„Două din trei firme mici nu au crescut veniturile brute ale salariaților, ci le dau acestora compensări pentru acoperirea contribuțiilor sociale, și tot atâtea nu au purtat negocierile cerute cu angajații, afirmă președintele Consiliului Național al IMM (CNIPMMR), Florin Jianu”, relatează Cotidianul.

Potrivit Cotidianul, Florin Jianu a mai explicat: „Nu s-au conformat acestor măsuri, pentru că nici nu aveau cum. Timpul pentru negocierile cu reprezentanții salariaților a fost prea scurt, iar procedurile acestea cu transferul CAS sunt încă incerte. Două din trei întreprinderi mici nu au aplicat O.U.G. nr. 79/2017, cel mai probabil așteaptă să se clarifice dacă această ordonanță se va aproba prin lege sau nu. PSD deja a dat declarații că legea ar putea să fie schimbată în Parlament. Deci, întreprinzătorii nu au siguranța faptului că, dacă a plecat o ordonanță de urgență într-o formă din Guvern, ea va avea aceeași formă și când va fi votată în Parlament. Așa că două treimi din ei au ales să aștepte să vadă cum va ieși legea din Parlament”.

Variațiile foarte mari de pe bursele internaționale, care au provocat pierderi însemnate brokerilor și investitorilor, sunt comentate și în România.

„Scăderile de pe piețele internaționale reprezintă o necunoscută ale cărei efecte vor fi observate în zilele următoare, dar nu va veni o criză, aceste contracții reprezentând o corecție, nu o cădere, a declarat, marți, consilierul guvernatorului Băncii Naționale a României (BNR), Adrian Vasilescu”, scrie News.ro.

Armata română constată că nu are suficienți psihologi.

„Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a declarat, marți, că va propune, prin Memorandum adresat Guvernului, încadrarea, în cursul anului 2018, a 50 de psihologi la nivelul Armatei, în paralel cu prezentarea, cel târziu în luna martie, a unui concept privind înființarea Centrului Național de psihologie operațională al MApN”, scrie Agerpres.

„«Am dorit să mă întâlnesc astăzi cu Corpul psihologilor din Armata Română (…), au răspuns aproape toți psihologii pe care-i avem încadrați în momentul de față în Armata Română, nu sunt foarte mulți (…). Din păcate, aceasta este, în momentul de față, încadrarea pe care o avem în Armata Română; sunt oameni cu foarte multă experiență, oameni care lucrează de foarte mulți ani în sistemul militar. (…) Vom înființa acel Centru Național de psihologie operațională de care am vorbit și eu cred că, la sfârșitul lunii februarie sau cel mai târziu la începutul lunii martie, vom avea, deja, acest proiect gata, această concepție gata și o vom putea prezenta», a declarat Mihai Fifor, într-o conferință de presă, desfășurată cu ocazia întâlnirii cu psihologii încadrați în structurile Armatei Române, eveniment desfășurat la Cercul Militar Național”, mai notează Agerpres.

Și tot Agerpres scrie azi despre un fost ministru, condamnat în dosarul privatizărilor strategice.

„Fostul ministru al Economiei, Codruț Sereș, a fost eliberat condiționat, luni seară, din Penitenciarul Jilava, în urma unei decizii a Tribunalului Ilfov, după ce acesta a executat efectiv trei ani din pedeapsa de patru ani și opt luni primită în dosarul privatizărilor strategice. Codruț Sereș mai avea o condamnare definitivă de patru ani de închisoare în dosarul Hidroelectrica”, arată Agerpres.

Pagina externă este deschisă de o informație care vine din Rusia.

„Rusia a instalat sisteme avansate de rachete Iskander, cu potențial nuclear, în enclava Kaliningrad, aproape toate țările membre ale Uniunii Europene și NATO fiind în raza de acțiune a acestora, informează agențiile de presă RIA Novosti, Interfax și Reuters, precum și cotidianul Financial Times”, citați de Gândul.info.

Gândul.info reia o declarație a lui Vladimir Șamanov, președintele Comisiei pentru Apărare din Duma de Stat (Camera inferioară a Parlamentului rus), care confirmă informația: „Da, sistemele Iskander au fost montate. Infrastructura militară străină este considerată în mod automat prioritară pentru a fi atacată. (…) Decizia reprezintă o reacție la mobilizarea de capabilități militare în apropierea frontierelor”.

În Israel, autoritățile cer emigranților africani să părăsească țara.

„Autoritățile israeliene au început să distribuie notificări către 20.000 de imigranți africani, toți bărbați, prin care sunt avertizați că au la dispoziție două luni să părăsească țara, altfel riscă să intre la închisoare, informează Reuters”, citată de News.ro.

Seară frumoasă!

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II
Rusia aduce rachetele mai aproape de Europa was last modified: februarie 6th, 2018 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: