Rusia a pierdut crucişătorul „Moscova”

15 apr. 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 142

După 50 de zile de război, ucrainenii fac un bilanț al pierderilor trupelor ruse.

„Statul Major al armatei ucrainene a ridicat joi la 19.900 numărul pentru acei soldați ruși morți, răniți sau luați prizonieri de când a început invazia rusă pe 24 februarie”, relatează agenția de presă EFE, citată de România liberă.

„Este o evaluare aproximativă, scrie Statul Major ucrainean pe Facebook, menționând că nu dispune de date solide despre regiunile din estul Ucrainei aflate sub controlul trupelor ruse. Armata ucraineană mai susține în același mesaj că a distrus până joi 753 de tancuri, 1.968 de vehicule blindate, 64 de avioane și 160 de elicoptere rusești. Datele nu pot fi confirmate din surse independente”, mai arată România liberă.

„Vicepremierul ucrainean Irina Vereșciuk a anunțat între timp un nou schimb de prizonieri între Ucraina și Rusia, în urma căruia au fost eliberați 30 de ucraineni, dintre care 5 ofițeri, 17 soldați și 8 civili”, mai arată România liberă, citând Agerpres.

Presa relatează că Rusia a pierdut și nava amiral a flotei sale.

„Crucișătorul «Moscova», nava amiral a flotei ruse din Marea Neagră, s-a scufundat în timp ce era remorcată”, a informat agenția rusă Ria Novosti, care a citat Ministerul rus al Apărării, scrie Digi24.

Campanie Craciun UJmag 2020

„În timpul remorcării crucișătorului Moscova către portul de destinație, nava și-a pierdut stabilitatea din cauza avariilor suferite de corpul navei, ca urmare a incendiului provocat de detonarea muniției la bord. În condițiile unei mări agitate, nava s-a scufundat, se mai arată în comunicatul menționat, mai arată Digi24.

Conform analiștilor consultați de CNN, crucișătorul Moscova este cea mai mare navă, din punct de vedere al tonajului, scufundată de la al Doilea Război Mondial și până în prezent și este cea mai mare pierdere navală suferită de Rusia (ca moștenitoare a URSS) din 1945 și până în prezent”, mai scrie Digi24.

„Rusia și-a mutat mai la sud navele pe care le avea desfășurate în nordul Mării Negre, în urma incidentului cu crucișătorul «Moscova», nava amiral a Flotei sale din Marea Neagră, care a fost grav avariată miercuri seară, a declarat, joi, un înalt oficial de la Pentagon, citat de EFE, notează Digi24.

Președintele Biden spune că ar putea vizita Kiev, în semn de susținere a cauzei ucrainene.

„Administrația SUA este în curs de a decide dacă va trimite un oficial american de rang înalt în Ucraina, ca semn de susținere, iar Președintele american Joe Biden le-a spus joi reporterilor că este gata să meargă el personal la Kiev. În cercurile de la Washington se vorbește, însă, că mai degrabă secretarul de stat american, Antony Blinken, sau secretarul apărării, Lloyd Austin, ar urma să facă această deplasare, dacă ea va fi decisă”, relatează CNN și The Guardian, citate de Digi24.

„Miercuri, Joe Biden a vorbit la telefon cu Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și l-a informat despre un nou pachet american de asistență pentru securitate, în valoare de 800 de milioane de dolari, care include 11 elicoptere Mi-17, 300 de drone Switchblade, 18 obuziere și echipamente de protecție împotriva atacurilor chimice”, mai arată Digi24.

„Republica Moldova acuză Rusia că încearcă să recruteze moldoveni din regiunea Transnistria”, anunță Sky News, citat de Cotidianul.

„Specialiștii susțin că există posibilitatea ca Rusia să încerce să își refacă forțele din Ucraina prin utilizarea trupelor staționate în regiunea separatistă Transnistria. Serviciile secrete britanice sugerează că Moscova încearcă să recruteze oameni pentru armata sa din regiunea controlată de separatiștii pro-ruși, dar care este recunoscută la nivel internațional ca parte a Republicii Moldova. De altfel, Moldova a acuzat Rusia că încearcă să recruteze cetățeni moldoveni”, scrie Cotidianul.

„Astfel de acțiuni nu promovează pacea pentru noi toți, pentru concetățenii noștri, pentru familiile noastre. Astfel de lucruri sunt foarte periculoase și trebuie să fie oprite”, a declarat ministrul moldovean de Externe, Nicu Popescu, potrivit Sky News, mai arată Cotidianul.

Curtea de Apel din Sofia a decis că Elena Udrea va rămâne în arest preventiv în Bulgaria până la soluționarea procesului din țara vecină.

„Instanța a respins recursul fostului ministru în dosarul de arest preventiv pe teritoriul țării vecine, Curtea de Apel din Sofia a respins recursul depus de Udrea la măsura arestului preventiv. Fostul ministru își dorea o măsură mai blândă, precum arestul la domiciliu. Potrivit sursei citate, judecătorii au ajuns la concluzia că Udrea nu este în pericol dacă va sta în arest, deși au admis că aceasta are unele probleme de sănătate. Elena Udrea va afla pe 19 aprilie dacă va fi extrădată în România”, scrie Libertatea.

„Judecătorii au cerut de la autoritățile române informații despre închisoarea în care a stat Elena Udrea în țara noastră. Asta după ce avocații fostului ministru au afirmat că Udrea a fost amenințată cu moartea în perioada petrecută în detenție. Elena Udrea a cerut drept de ședere în Bulgaria, afirmând că ar fi «persecutată politic» dacă se va întoarce în România. Iar, ca să demonstreze că nu plănuiește să plece din țara vecină, Udrea și-a închiriat o locuință în Bulgaria pentru următorii șapte ani”, mai notează Libertatea.

Bibliolex Biblioteca juridica virtuala

Seară liniștită!

Rusia a pierdut crucișătorul „Moscova” was last modified: aprilie 15th, 2022 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter