Românul Tibi Uşeriu câştigă cel mai greu maraton din lume, „Arctic Ultra”

16 mart. 2018
Vizualizari: 627

Inundațiile, Ziua Maghiarilor de pretutindeni, misiunea de evaluare a Comisiei Europene din cadrul MCV și negocierile Sanitas cu Guvernul sunt câteva dintre temele Revistei din această seară.

După o iarnă cu temperaturi extreme și precipitații abundente, avem inundații în mai multe județe.

„Ministerul Afacerilor Interne a anunțat joi că, în urma inundațiilor, au fost afectate 38 de localități din 14 județe. Potrivit unei centralizări realizate la nivel național, au fost afectate județele Brașov, Bacău, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Harghita, Mureș, Prahova, Sibiu, Teleorman, Vaslui și Vrancea. Localitățile cele mai afectate au fost Căpeni, din județul Covasna, și Augustin, din județul Brașov, de unde au fost evacuate zeci de persoane, majoritatea la rude, situația fiind în dinamică”, relatează Agerpres.

„Conform ultimei centralizări, la nivelul întregii țări, rămân afectate 3 drumuri naționale, 9 drumuri județene și un tronson de cale ferată. Au mai fost inundate 235 curți, 15 anexe gospodărești, 622 fântâni, 4 case, 9 poduri/podețe și 23 beciuri/subsoluri. Aproximativ 5.000 de pompieri, jandarmi și polițiști sunt în teren, cu peste 2.300 de mijloace tehnice, intervenind în sprijinul comunităților afectate de fenomenele hidrologice periculoase”, mai scrie Agerpres.

Ziua Maghiarilor de pretutindeni a prilejuit o serie de manifestări în Translvania, în localitățile în care trăiesc etnici maghiari. Și cu această ocazie, oaspeții din Ungaria au adus în discuție autonomia Ținutului Secuiesc.

„În 2017, Guvernul Ungariei a lansat un program în valoare de 3,2 milioane de euro pentru promovarea comunităților etnice maghiare din Transilvania. Totodată, premierul și vicepremierul Ungariei au indicat că vor continua eforturile de obținere a autonomiei pentru regiunea Ținutul Secuiesc”, notează Mediafax.

Și tot Mediafax, citând agenția MTI, redă și o parte din declarația lui Janos Lazar, șeful de cabinet al premierului ungar, Viktor Orban: „Cauza autonomiei Ținutului Secuiesc are o importanță mai mare pentru partidele de guvernământ din Ungaria decât criza migrației și susținerea financiară a imigranților de religii și obiceiuri complet străine, care reprezintă, în schimb, o prioritate pentru partidele de opoziție. Dacă alianța Fidesz – Partidul Creștin – Democrat va obține majoritatea voturilor (în cadrul alegerilor), atunci Ungaria va rămâne a maghiarilor, Ținutul Secuiesc va fi al secuilor, iar Europa va rămâne a europenilor”.

Agerpres scrie astăzi despre prima întâlnire de la sediul Ministerului Justiției cu delegația Misiunii de evaluare MCV.

„Delegația misiunii de evaluare, condusă de Julien Mousnier, șeful Unității Cetățeni și Securitate din cadrul Secretariatului General al Comisiei Europene, a fost formată din Jeanne De Jaegher, Maria Arsene din partea Secretariatului General al Comisiei, Ingo Weustenfeld din cadrul DG JUST și Irina Stefuriuc din cadrul DG HOME”, notează Agerpres, precizând că partea română a fost reprezentată de „ministrul Tudorel Toader, secretarul de stat, Marieta Safta, și Sebastian Costea, consilier personal al ministrului, împreună cu o delegație a MJ la nivel tehnic”.

Agerpres consemnează și o declarație a ministrului Toader: „Apreciem deschiderea către dialog constructiv și cooperare, pe care atât membrii delegației de evaluare, cât și reprezentanții de cel mai înalt rang de la nivelul Comisiei Europene au demonstrat-o și vă asigur de aceeași deschidere către dialog din partea Ministerului Justiției și Guvernului României. Mi-aș dori ca MCV-ul să se limiteze la domeniul său de aplicare și la obiectivele pentru care a fost instituit, fără a fi exportat în alte categorii de mecanisme. Obiectivul nostru și al programului de guvernare rămâne ridicarea MCV, anterior preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene”.

Și News.ro scrie astăzi despre justiție și despre mersul modificării legilor justiției în Parlamentul României.

„Senatorul PSD, Robert Cazanciuc, a declarat joi că, dacă legile justiției vor fi finalizate în urma dezbaterilor, acestea vor fi votate, în caz contrar se vor organiza câte ședințe sunt necesare pentru a trece toate articolele. De asemenea, el a spus că eliminarea președintelui din procedura de numire a conducerii parchetelor se va decide după ce se va lua la vot fiecare articol și se va vedea dacă este riguros cu decizia CCR sau nu”, notează News.ro.

Avizul negativ dat de Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii la cererea de revocare a procurorului-șef DNA este și astăzi în atenția presei.

„Raportul cu motivarea avizului negativ dat de Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) dat cererii ministrului justiției, Tudorel Toader, de revocare din funcție a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, este aproape finalizat și va fi «transmis decidenților» până la sfârșitul acestei săptămâni”, a declarat joi, șeful Secției pentru procurori, Codruț Olaru, scrie News.ro.

„Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă și fals în declarații în cazul a 12 foști și actuali aleși locali”, notează azi Agerpres.

În Sănătate, salariile mici ale unei părți din personalul medical creează nemulțumiri. Consiliul Național al Federației Sanitas a decis ca sindicalișitii din sănătate să organizeze pichete în București, precum și un miting cu 20.000 de persoane, pe 25 aprilie, data după care sindicaliștii intenționează să organizeze o grevă generală.

„«Toată lumea vrea ca din momentul acesta să facem conflict, să ieșim în stradă. Dar trebuie să ne aliniem totuși la ce spune legea și am decis ca, începând cu datele de 20 și 22 martie, să începem cu pichetări la Ministerul Sănătății, care are legătură cu regulamentul de sporuri, Ministerul de Finanțe și Ministerul Muncii, de unde a plecat Legea nr. 153 și cu modificările pe care nu le-au făcut și sunt imperioase», a declarat luni, Leonard Bărăscu, președintele Sanitas”, scrie Cotidianul.

Finalul Revistei îl dedicăm unei reușite românești.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

„Maratonistul Tibi Ușeriu a reușit, pentru a treia oară consecutiv, să treacă primul linia de sosire a celui mai greu maraton din lume – 6633 Arctic Ultra – și să fluture steagul României, fiind singurul român care a reușit să termine cursa de 618 de kilometri”, scrie azi Mediafax.

„Pe data de 9 martie, ora 20.30, ora României patru români au luat startul celui mai greu maraton de pe planetă – 6633 Arctic Ultra, însă trei dintre ei au abandonat cursa în prima zi a competiției din cauza problemelor de sănătate și a temperaturilor extreme din apropierea Polului Nord. Singurul care a mers mai departe a fost Tibi Ușeriu, bistrițeanul reușind încă de la primii kilometri să preia conducerea cursei și, după 7 zile, vineri dimineața puțin după ora 1.00 (ora României) a ajuns la final”, mai arată Mediafax.

Seară frumoasă!

Românul Tibi Ușeriu câștigă cel mai greu maraton din lume, „Arctic Ultra” was last modified: martie 16th, 2018 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: