Românii îşi vor putea amâna ratele la bănci

7 apr. 2022
Vizualizari: 418

Deschidem Revista din această seară cu un anunț al liderului PSD, Marcel Ciolacu, potrivit căruia românii care au luat credite vor putea să-și amâne ratele la bănci. Această măsură a fost discutată de Guvern cu oficialii băncilor și s-a ajuns la un acord, a declarat liderul PSD.

„Luni se va detalia fiecare măsură și se va spune cum se va aplica”, a mai spus liderul PSD, Marcel Ciolacu, scrie News.ro.

„Există varianta amânării ratelor la bănci pentru români. A fost discutată și cu băncile, s-a ajuns la un acord. Luni se va detalia fiecare măsură și se va spune cum se va aplica. Important e că am ajuns la un consens și am constatat necesitatea și cel mai important este că colaborăm astfel încât Guvernul să fie pregătit să nu piardă nicio oportunitate”, a arătat Marcel Ciolacu, mai arată News.ro.

Despre pachetul social, Ciolacu a spus că acesta include vouchere de 50 de euro pentru persoanele vulnerabile, care vor fi acordate la două luni.

„Primul lucru când am intrat la guvernare a fost pachetul social, după a venit criza în energie. Nu exista un preț predictibil la energie electrică și la gaze. În acest moment, în zona de energie avem un preț predictibil. Oameni de afaceri își pot face planul de business pe baza unor prețuri predictibile. Este și normal să vii acum și cu o latură socială. S-a reușit să ținem inflația cu o singură cifră și sperăm cu aceste măsuri să continuăm. Am reușit, împreună cu BNR, să ținem cursul valutar sub 5 lei”, a mai arătat liderul PSD, scrie News.ro.

Adevărul scrie despre o declarație a șefului Statului Major al SUA, generalul Mark A. Milley, care a pledat în fața Congresului American pentru înființarea de baze americane permanente în Europa de Est, inclusiv în România.

„Potrivit experților militari, SUA consideră că România este o bună alternativă la Turcia, din punct de vedere al bazelor militare. Președintele Comitetului Întrunit al Șefilor de State Majore din Armata Statelor Unite, generalul Mark A. Milley, este de părere că SUA ar trebui să trimită mai multe trupe în Europa de Est pentru a descuraja agresiunea rusă”, relatează Adevărul.

„Sfatul meu ar fi să creați baze permanente, dar să nu staționați permanent, astfel încât să obțineți efectul permanenței prin forțele de rotație care circulă prin baze permanente. Cred că mulți dintre aliații noștri europeni, în special cei precum Țările Baltice sau Polonia și România, și din alte părți, sunt foarte, foarte dispuși să stabilească baze permanente. Ei le vor construi, vor plăti pentru ele”, a spus generalul american Mark A. Milley, notează Adevărul.

„Chestiunea creării de baze militare americane permanente în Europa de Est, devenită urgentă după invazia Rusiei în Ucraina, va fi discutată la summitul NATO din luna iunie, a confirmat responsabilul Pentagonului. O astfel de bază permanentă este în curs de realizare în România, la Mihail Kogălniceanu, MK, cum îi spun militarii americani, iar MApN va achita pentru asta 12,173 mld. lei, fără TVA. Se va realiza o pistă nouă, exclusiv militară, dar vor fi construite și hangare sau platforme care permit reparația avioanelor, inclusiv a celor grele de transport. Vor exista facilitățile necesare escadrilelor de avioane de luptă, dar și unele pentru o unitate de elicoptere. Va fi mărită capacitatea de stocare a combustibililor și vor fi ridicate construcții care vor deservi exclusiv transporturile CARGO sau CARGO periculoase”, mai notează Adevărul.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, vrea să transfere SMURD de la Ministerul de Interne la Ministerul Sănătății. Dr. Alexandru Rafila a subliniat că Ministerul Sănătății este cel care poartă responsabilitatea pentru activitatea medicală „atât în fața profesioniștilor din sănătate, cât și în fața opiniei publice”.

„Am reușit să ținem sub control acest val cinci al pandemiei care a avut în mod evident cifre mult mai scăzute de mortalitate și de cazuri grave în spitale. Am reușit să testăm mai mult și vreau să vă mulțumesc pentru acest lucru. Toate aceste lucruri trebuie să facă parte dintr-o gândire integrativă la nivelul Ministerului Sănătății. Mă bucur că avem parteneri profesioniști la nivelul DSU. Este domnul doctor Arafat care cu asta s-a ocupat în ultimii 30 de ani. În mod evident discutăm despre o activitate medicală, iar o responsabilitate atât în fața profesioniștilor din sănătate, cât și în fața opiniei publice este a Ministerului Sănătății. Sunt partenerii noștri. SMURD este o structură a DSU care și-a făcut foarte bine datoria. Întotdeauna le voi mulțumi public pentru ceea ce fac, dar integrarea serviciilor de urgență cu celelalte servicii de urgență prespitalicească pe care le oferă sau UPU sau compartimente de primiri urgențe cu celelalte activități ale sistemului sănătate este absolut necesară. Ele nu funcționează separat. Trebuie să funcționeze integrat, iar lucrul ăsta trebuie să fie o politică de sănătate a statului român care nu trebuie să țină cont de persoanele care într-un mod sau altul ocupă o poziție de demnitate publică în aceste domenii, ci trebuie să țină cont de nevoia oamenilor din România de a beneficia de servicii de sănătate”, a declarat ministrul Sănătății, prezent la sediul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, scrie RomâniaTV.

„Un complet format din cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins joi, ca nefondate, contestațiile în anulare depuse de Elena Udrea și ceilalți inculpați din dosarul «Gala Bute», fostul ministru al Turismului urmând să execute condamnarea de 6 ani de închisoare”, scrie Agerpres.

„Decizia instanței a fost luată cu majoritate de voturi și este definitivă, astfel încât Elena Udrea va merge la închisoare. (…) La închisoare va ajunge și fostul președinte al Federației Române de Box, Rudel Obreja, care are de executat o condamnare de cinci ani, precum și Tudor Breazu (administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea), care a primit 3 ani cu executare. Ceilalți inculpați au pedepse cu suspendare: Ștefan Lungu (fost consilier al Elenei Udrea) – un an și șase luni cu suspendare; Gheorghe Nastasia (fost secretar general în Ministerul Dezvoltării) – 4 ani cu suspendare; Ana Maria Topoliceanu (fost director al Companiei Naționale de Investiții) – 3 ani cu suspendare, Dragoș Marius Botoroagă (administratorul unei firme) – doi ani și șase luni cu suspendare. Pe de altă parte, prin respingerea contestației DNA a fost menținută decizia de achitare primită de fostul ministru al Economiei, Ion Ariton”, mai notează Agerpres.

În încheierea Revistei, scriem despre întâlnirea Președintelui ucrainean Volodimir Zelenski cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care va avea loc vineri la Kiev.

„Nu vă pot spune ora exactă din motive de securitate. Dar cândva în timpul zilei, Președintele Ucrainei se va întâlni cu Ursula von der Leyen, a declarat purtătorul de cuvânt al liderului de la Kiev, Serghei Nikiforov, pentru programul TV ucrainean UAtogether, notează Antena3.

„Liderii UE, Ursula Von der Leyen și Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell, au anunțat că vor merge în Ucraina săptămâna aceasta. Cei doi au transmis că se vor întâlni cu Zelenski, dar nu au precizat în ce zi va avea loc întâlnirea. Președintele Ucrainei a făcut lobby în fața liderilor mondiali în ultimele săptămâni pentru sancțiuni mai dure și investigații privind crimele de război asupra Rusiei pe fondul invaziei sale în Ucraina”, mai arată Antena3.

Seară liniștită!

Românii își vor putea amâna ratele la bănci was last modified: aprilie 7th, 2022 by Claudiu Pamuc
Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: