România se reîntoarce la valorile naţionale

19 nov. 2016
8 voturi, medie: 2,88 din 58 voturi, medie: 2,88 din 58 voturi, medie: 2,88 din 58 voturi, medie: 2,88 din 58 voturi, medie: 2,88 din 5 (8 votes, average: 2,88 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1089

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Se încheie o săptămână cu numeroase spaime pentru întreaga lume. Victoria lui Trump a declanșat nu numai o serie de proteste în SUA din partea celor care nu pot accepta victoria sa, dar și îngrijorare în cancelariile europene, nepregătite parcă pentru un astfel de tip de lider politic.

Donald Trump iese din tiparele cu care erau obișnuiți politicienii europeni și majoritatea așteaptă cu interes primele mutări ale acestuia. Trump este relaxat, știe exact ce are de făcut pentru binele poporului american, care i-a dat votul și, deocamdată, își formează echipa.

Inteligența artificială în materie penală

În Europa există o oarecare nervozitate în legătură cu posibila ascensiune a unui nou tip de lider european, după modelul Donald Trump, un lider care ar putea găsi ca inutilă construcția comună numită Uniunea Europeană. Se aduce din ce în ce mai des în discuție viitorul UE, iar alegerile din cele mai importante țări europene pot scoate la iveală tendințele secesioniste ale unor partide sau ale unor lideri, marginalizați pănă acum de votul popular din țările lor. În Moldova, Igor Dodon a câștigat alegerile, iar Bulgaria a adus la conducere un fost ofițer de aviație cu simpatii pro-ruse. Este clară ascensiunea socialiștilor, unii dintre ei pro-ruși, fapt care se produce pe fondul  marginalizării de către UE a acestor țări din est. Gradul redus de absorbție a fondurilor europene, lipsa unor programe speciale pentru scăderea decalajului est-vest a provocat un clivaj, care se manifestă în votul cetățenilor.

Refuzații Europei își caută soluții pentru ieșirea din criză. Republica Moldova, cu Dodon președinte, vrea să anuleze acordul cu UE și să intre în Uniunea euroasiatică. Ucraina, fără un sprijin serios din partea UE, poate cunoaște o tendință asemănătoare. Poloinia își face probleme în legătură cu apărarea sa de către forțele NATO. Bucureștiul face primii pași pentru construcția în România, cu ajutorul unor parteneri olandezi și germani, a unor nave de luptă și a unor trasportoare pentru armată.

Fără îndoială, lumea se schimbă și liderii europeni înțeleg că vorbele frumoase nu pot surmonta problemele din est.

România a intrat în alegeri și poate, pentru prima oară după 1990, mesajul cu tențe patriotice și naționale este mai prezent în discursurile liderilor partidelor politice.

Poate fi și acesta un plus, ce poate fi adus de aceste alegeri în viața noastră, dacă unirea românilor în jurul valorilor naționale va genera un interes mai crescut al politicienilor față de viața cetățeanului de rând, după 11 decembrie.

Bună dimineața!

România se reîntoarce la valorile naționale was last modified: noiembrie 19th, 2016 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter