Florin Petroșel: În România problema pensiilor este percepută, dacă vreți, ca un bir

30 mart. 2016
Vizualizari: 934
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Domnul Av. dr. Florin Petroșel – Președintele Casei de Asigurări a Avocaților – a declarat, în cadrul emisiunii Legal Point din data de 30 martie 2016, cu tema Maratonul „Legal Point” – 2016 (VI):

Când discutăm despre pensii, de fapt, discutăm despre o reglementare care a fost făcută pentru ca cetățenii să exercite un drept, și nu o obligație. În România, problema este percepută, pe undeva, dacă vreți, ca un bir.  Și spun «domne’, vine ANAF-ul peste tine, n-ai plătit, ți-a luat toți banii pe care îi duce la contribuții că trebuia să plătești treburile astea». Este eronat felul în care este prezentată problema, așa cum eu consider că discutăm despre un exces de zel din partea ANAF-ului.

Trebuie să știm cu toții că dacă discutăm despre această problemă, sorgintea ei se găsește în Declarația Universală a Drepturilor Omului de la 1948 care a prevăzut la art. 22 că orice cetățean din Europa are dreptul la protecție socială. De aici a demarat problema, cu toate implicațiile sale.

Mai departe, juriștii vă spun «sigur că orice drept presupune și o obligație corelativă, obligația fiind aceea de a cotiza»  deci, nu poți avea acest drept dacă tu nu cotizezi.

👍Vezi EMISIUNEA TV „LEGAL POINT” 10 – Florin Petroșel: Maratonul Legal Point – 2016 (VI)

Florin Petroșel: În România problema pensiilor este percepută, dacă vreți, ca un bir was last modified: noiembrie 3rd, 2017 by Universul Juridic

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: