România paralizată pentru câteva ore de greva transportatorilor rutieri

11 oct. 2018
Vizualizari: 693

Presa scrie azi că Guvernul a adoptat în ședința de miercuri o ordonanță de urgență pentru operaționalizarea Secției pentru investigarea infracțiunilor comise de magistrați, care va fi înființată ca urmare a modificării Legii privind organizarea judiciară.

„Ordonanța de urgență a fost adoptată astăzi, presupunem că se va publica în Monitorul Oficial astăzi sau mâine. Ca orice ordonanță de urgență, intră în vigoare la momentul publicării în Monitorul Oficial, cu condiția depunerii la cele două Camere spre dezbatere. Din momentul publicării în Monitorul Oficial, din momentul intrării în vigoare a ordonanței, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, unde va funcționa secția, are un termen în care să asigure buna desfășurare a activității, adică spațiile necesare, personalul auxiliar, personalul de specialitate și, sigur, aparatura și cele necesare desfășurării activității”, a explicat ministrul justiției, Tudorel Toader, la Palatul Victoria, scrie Agerpres.

„Potrivit ministrului, la data operaționalizării, 23 octombrie, secția va prelua de la Direcția Națională Anticorupție dosarele în curs, dar și dosarele soluționate, aflate în arhiva DNA. «Adică, dacă am vorbi în termenii dreptului civil, activul și pasivul, ce-i în lucru și ce este, deja, soluționat», a spus Tudorel Toader”, mai arată Agerpres.

Tema protocoalelor este prezentă și în prima pagină a ziarelor de azi, după întâlnirea de ieri a șefilor parchetelor din România.

„Protocoalele încheiate de Parchetul General cu Serviciul Român de Informații reprezintă metodologii de lucru de uz intern, elaborate pe baza legilor în vigoare, care nu au caracter normativ, este una dintre concluziile întâlnirii dintre conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) și procurorii generali ai parchetelor de pe lângă curțile de apel, procurorii-șefi ai Direcției Naționale Anticorupție și Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, precum și cu membrii Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, transmite Ministerul Public”, relatează News.ro.

News.ro mai scrie căprocurorii au propus preluarea posturilor de inspectori antifraudă în schema Ministerului Public”.

Agerpres scrie azi despre audierea fostului ministru al Transporturilor, Anca Boiagiu, de către DNA.

„Fostul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, s-a prezentat joi la Direcția Națională Anticorupție pentru a fi audiată într-un dosar de corupție. Potrivit unor surse judiciare, aceasta ar urma să fie audiată în dosarul fostului ministru al Finanțelor, Sebastian Vlădescu”, scrie Agerpres.

Dacă ieri știrea era prezentată „pe surse”, astăzi aflăm că soția fostului om de afaceri Dan Grigore Adamescu este acuzată de delapidare.

„Magistrații Tribunalului București au încuviințat cererea procurorilor și au dispus, joi, arest la domiciliu pentru 30 de zile pe numele lui Carmen Adamescu, în dosarul în care aceasta este acuzată de delapidare. Decizia vine după ce Carmen Adamescu a fost reținută, miercuri, de către ofițerul de caz din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economică, după ce a audiat-o pe aceasta mai multe ore. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București anunță, joi, punerea în mișcare a acțiunii penale față de Carmen Adamescu, ea fiind acuzată de delapidare”, scrie Mediafax.

Contestația liderului PSD, Liviu Dragnea, privind sechestrul pus de DNA pe averea sa a fost respinsă de instanță.

„Înalta Curte de Casație și Justiție a respins miercuri, ca inadmisibilă, contestația depusă de președintele PSD, Liviu Dragnea, împotriva sechestrului pus de DNA pe averea sa în dosarul «Tel Drum»”, anunță Agerpres.

„Avocata lui Dragnea, Maria Vasii, a declarat miercuri că ancheta desfășurată de DNA se bazează pe «speculații și nu pe dovezi», deoarece OLAF a transmis oficial că nu l-a investigat niciodată pe liderul PSD”, amintește Agerpres.

Transportatorii rutieri s-au aflat azi pentru câteva ore în grevă. Ei au reluat activitatea după-amiază, după o discuție cu reprezentanții Camerei Deputaților și după ce au stabilit o nouă întâlnire săptămâna viitoare, în care ar putea să le fie rezolvate doleanțele.

Potrivit News.ro, președintele Federației Operatorilor Români de Transport (FORT), Augustin Hagiu anunța azi dimineață că „peste 16.000 mii de autovehicule comerciale vor întrerupe activitatea la nivel național, pe o perioadă nedeterminată, în semn de protest față de ordinul dat de ministrul Transporturilor, Lucian Șova, prin care acesta a modificat normele privind transportul interjudețean de persoane”.

„Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a declarat joi că protestul transportatorilor de persoane este un boicot organizat, care vizează menținerea unor monopoluri”, mai scrie News.ro.

Seară frumoasă!

România paralizată pentru câteva ore de greva transportatorilor rutieri was last modified: octombrie 11th, 2018 by Claudiu Pamuc
Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: