România e o piață în continuă dezvoltare

10 dec. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 440

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Mircea Fica: Bună seara, suntem la Gala Lady Lawyer, ediția a V-a, 22 noiembrie 2018, la Palatul Camerei de Comerț și Industrie București. Stăm de vorbă cu dna Dana Gruia Dufaut, manager partner la cabinetul de avocatură Gruia Dufaut – premiantă la categoria de excelență în antreprenoriat. Care a fost principalul mijloc prin care ați ajuns la un succes – aveți peste 25, aproape 30 de avocați în acest moment în cabinet?

București: Conferința GDPR în relațiile de muncă

Dana Gruia Dufaut: Pasiunea și perseverența. Pasiunea, pentru că dacă nu faci ceva cu pasiune, nu o faci 150%, ca să zic așa; și perseverența, pentru că au fost și momente dificile în ultimii 27 de ani, deci trebuie să știi să vezi paharul jumătate plin, nu acela jumătate gol. Și, în măsura în care această profesie m-a pasionat și mă pasionează în continuare, am reușit, zic eu, să fac o echipă care să fie la fel de pasionată ca mine, și să construim ceea ce am construit împreună în ultimii 27 de ani, de când m-am întors în România.

Mircea Fica: Ați început prin atragerea unor companii franceze în România, ați contribuit decisiv la aceasta. Cum privesc aceste societăți mediul de business din România în 2018?

Dana Gruia Dufaut: Cred că îl privesc bine. Eu am venit în România, la epoca respectivă fiind avocat în Baroul Paris, și venind aici cu investitori francezi, care sunt încă prezenți și astăzi pe piață. Bineînțeles că, întotdeauna, vrei mai mult și zici „aș fi putut să fac de trei ori cât am făcut, sau de cinci ori cât am făcut”, dar faptul că aceste întreprinderi sunt în continuare pe piață e o probă că România e o piață în continuă dezvoltare și că mai este încă loc de mult mai bine și pentru multe alte întreprinderi, acum, urmând să vină mai mult întreprinderile mici și mijlocii, pentru că cele mari au venit. Se spune că de la bursa franceză, din acel CAC 40, care sunt întreprinderile franceze cotate în bursă, ar fi 38 deja prezent în România. Deci, în momentul de față, piața întreprinderilor mari nu pot să spun că e saturată, dar ele sunt deja prezente. Și acum urmează să vină întreprinderile mici și mijlocii, care de fapt sunt cele care creează structura unei economii puternice. Și ele sunt în continuare în curs să vină.

Mircea Fica: Sunteți implicată și în Repatriot, o entitate care își dorește să atragă români din Diaspora înapoi în țară. Cum apreciați până acum activitatea acestei entități, Repatriot?

Dana Gruia Dufaut: E o inițiativă excelentă. Am avut onoarea să fiu numită ambasador al Repatriot în Franța și, cum m-am întors eu, aș vrea astăzi să conving tineri antreprenori români care locuiesc în Franța, că e posibil, în România, să faci o carieră și să faci un business și că au ceva de adus acestei țări. Au un know-how, au o experiență, o cultură pe care au prins-o acolo și care pot să îi ajute să facă aici lucruri foarte bune și în folosul comunității. Deci e un obiectiv nu imposibil de atins – proba e că eu m-am întors – și încercăm să promovăm acest mod de a face un business în așa fel încât să-i convingem și pe alții să se întoarcă, să aducă un plus de know-how.

Mircea Fica: Mulțumim foarte mult. Mult succes! Apreciem.

Dana Gruia Dufaut: Și eu vă mulțumesc foarte mult.

România e o piață în continuă dezvoltare was last modified: decembrie 10th, 2018 by Dana Gruia Dufaut
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Dana Gruia Dufaut

Dana Gruia Dufaut

Este Managing Partner, Cabinet d'avocats Gruia Dufaut.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter