România, cu bune şi rele

15 dec. 2017
Vizualizari: 948

„Nu mai avem decât stăpâni. S-a dus la Domnul, bunul nostru slujitor, Majestatea Sa Regele Mihai de România”, scrie azi în Cotidianul, Ioan Buduca, rememorând viața exemplară a Majestății Sale Regele Mihai.

România este în doliu.

Revista Legal Point a lansat, astăzi, nr. 2 din acest an.

Din sumarul revistei, vă recomandăm câteva interviuri cu personalități ale vieții noastre publice: filozoful Mihail Șora, profesorii universitari Brândușa Ștefănescu și Nicolae Volonciu, cercetătorii Georgeta Filitti și Ion Drăgan, directorul Arhivelor Naționale, rectorul ASE, Nicolae Istudor, „head-hunter-ul” George Butunoiu și fosta jurnalistă din anii ’90, de la Radio Europa Liberă, Gilda Lazăr, azi, director Corporate Affairs & Communications la JT International Romania. Cei interesați pot cumpăra revista de la magazinul virtual ujmag.ro și din librăriile partenere.

Reacțiile la modificările legilor justiției țin și azi prima pagină a ziarelor.

„Parchetul General susține că amendamentele depuse pentru modificarea Codurilor penale vor avea «consecințe negative asupra procesului penal» și vor modifica arhitectura acestuia, în sensul îngreunării actului de urmărire penală. În plus, procurorii susțin că «se încearcă o limitare a aplicării unor principii fundamentale, precum și a unor instituții esențiale ale procesului penal» și se pune mai mult accentul pe respectarea drepturilor procesuale ale inculpaților și mai puțin pe ale persoanelor vătămate”, scrie News.ro.

O reacție similară a avut și DIICOT.

„Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) spune că modificările aduse Codului penal și Codului de procedură penală sunt «reglementări excesive», care duc la «amputarea posibilităților tactice de investigare a infracțiunilor». Procurorii DIICOT se declară îngrijorați de modul în care se desfășoară procesul de modificare a legilor justiției, fără transparență și fără consultarea unor specialiști în domeniu”, mai notează News.ro.

„«Aceste modificări nu vor afecta doar activitatea tuturor procurorilor, ci pun în pericol toți românii», a declarat procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, la Digi 24”, scrie News.ro.

News.ro mai arată că: „Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, spune că modificările pe care parlamentarii vor să le aducă la Codurile penale elimină foarte multe din instrumentele eficiente de investigare pe care le au procurorii și că dacă acestea vor fi aprobate «DNA se va închide»”.

În ultimii ani, foarte mulți demnitari români, acuzați de corupție, au ajuns în instanță în baza investigațiilor DNA. Azi, presa scrie despre cazul unui alt ministru din fostul Cabinet Boc, acuzat de corupție.

„Fostul ministru de Interne, Gabriel Berca, a fost condamnat definitiv joi, de magistrații instanței supreme, la doi ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență în dosarul în care este judecat, după ce, alături de fostul deputat Mihai Banu, ar fi primit în total 185.000 de euro de la un om de afaceri. În primă instanță, fostul ministru din Guvernul Boc fusese condamnat la trei ani de închisoare cu executare”, mai scrie News.ro.

România primește și vești bune. Țara noastră va deține președinția Strategiei UE pentru regiunea Dunării în anul 2019, a declarat ieri, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

„«România a reușit obținerea președinției Strategiei UE pentru regiunea Dunării în anul 2019. Practic, 13 state, printre care Germania, Austria, Bulgaria, Slovenia, Croația, au sprijinit România în acest demers. În acest context, subliniez încă o dată faptul că România are parteneri de încredere și că Guvernul României reușește să promoveze interesele noastre în plan extern. Această președinție va fi foarte vizibilă, pentru că în același an deținem președinția Consiliului UE și, practic, astfel, reușim să ne exprimăm mai bine una dintre prioritățile noastre pe agenda viitoare a președinției», a declarat ministrul Victor Negrescu”, scrie Agerpres.

Seară frumoasă!

România, cu bune și rele was last modified: decembrie 17th, 2017 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: