România – aproape 2 milioane de teste COVID-19 efectuate

8 sept. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 198

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

România se apropie de 100.000 de cazuri COVID-19, de la debutul pandemiei.

„Autoritățile au confirmat marți 1.136 de noi cazuri COVID în ultimele 24 de ore, după efectuarea a 20.552 de teste. Cifra de azi urcă bilanțul total, de la începutul pandemiei în România, la 97.033 de cazuri de infecție cu coronavirus. 41 de pacienți COVID au murit în ultima zi”, scrie Libertatea.

Inteligența artificială în materie penală

„40.838 de pacienți au fost declarați vindecați și 12.590 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.966.290 de teste”, mai arată Libertatea.

Pandemia a afectat destul de serios economia României. Institutul Național de Statistică confirmă scăderea economică a țării noastre.

„Economia s-a contractat cu 4,6% în primul semestru din 2020 față de perioadă a anului trecut, a reconfirmat astăzi Institutul Național de Statistică. Industria, comerțul și activitățile culturale și recreative au avut cele mai mari contribuții negative la scăderea economică.Deși economia a scăzut mult în prima jumătate a anului, Guvernul rămâne optimist și estimează o scădere economică de 3,9% pentru tot anul. În schimb, analiștii estimează o scădere economică cuprinsă între 6 și 10% pentru 2020”, relatează Cotidianul.

„Scăderea economică de 4,6% din primul semestru al anului este similar cu bugetul anual alocat sănătății și mai mult decât bugetul pe care îl primește educația”, mai arată Cotidianul.

După Primăria București, și Primăria Constanța anunță că va testa pentru COVID-19 cadrele didactice care vor dori acest lucru.

„Decebal Făgădău a transmis că, în ultima ședință a Consiliului Local, a fost aprobat un amendament prin care a fost acordată suma de 5 milioane de lei pentru deschiderea anului școlar în siguranță, precizând că acești bani vor merge cu prioritate pe baza cererilor făcute de unitățile de învățământ. Primarul Constanței a declarat că banii respectivi vor merge și pentru testarea cadrelor didactice care vor dori acest lucru.(…)  El a afirmat că banii respectivi sunt alocați și pentru măști de protecție și materiale igienico-sanitare”, scrie News.ro.

Rusia anunță lansarea, de marți, a propriului vaccin antiCOVID-19, Sputnik V.

„Deși e primul vaccin aprobat din lume, aceasta este o etapă necesară a testării, care ar putea dura cel puțin o jumătate de an, potrivit directorului științific al institutului care l-a dezvoltat. Vaccinarea voluntarilor se înscrie în faza postomologare, a treia, a testelor clinice, după ce, conform specialiștilor ruși, primele două faze au demonstrat că vaccinul produce anticorpi și nu are efecte nocive, deși este contraindicat anumitor categorii de persoane”, scrie Rador, notează Evenimentul Zilei.

„La Moscova, unde s-au înscris deja 25.000 de voluntari, au fost desemnate în acest scop nouă clinici, iar de săptămâna viitoare, vaccinul, produs deocamdată în cantități reduse, va fi furnizat și în regiuni.La rândul lui, ministerul rus al Învățământului a anunțat că în acest an școlar elevii nu vor fi vaccinați împotriva coronavirusului, recomandând, în același timp, în mod insistent, vaccinarea împotriva gripelor sezoniere”, mai arată Evenimentul Zilei.

Și, pentru că ne apropiem de alegeri, Biroul Electoral Central (BEC) stabilește noi reguli în legătură cu vizele de flotant.

„Alegătorul care, până cel mai târziu în data de 4 septembrie 2020, și-a stabilit reședința la o altă adresă decât cea de domiciliu votează numai la secția de votare unde este arondată strada la care își are reședința menționată pe actul de identitate, urmând a fi înscris în lista electorală suplimentară dacă nu a solicitat înscrierea în listele electorate permanente cu adresa de reședință”, se arată în  decizia luate de BEC, scrie News.ro.

De asemenea, „alegătorul care nu și-a preschimbat actul de identitate după modificarea limitei unității administrativ-teritoriale unde își are domiciliul sau reședința, votează la secția de votare la care este arondată strada ce figurează la mențiunea privind domiciliul sau reședința înscrisă pe actul de identitate”, mai menționează BEC, arată News.ro.

Pachet: Principiile procedurei judiciare

Seară frumoasă!                                                             

România – aproape 2 milioane de teste COVID-19 efectuate was last modified: septembrie 8th, 2020 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter