România a achiziționat 40 de mii de teste rapide pe bază de antigen

9 nov. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 228
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Presa americană anunță, aproape la unison, că SUA va avea un nou Președinte.

„Joe Biden va deveni al 46-lea președinte al Statelor Unite, conform proiecțiilor anunțate de mai multe canale media, între care CNN și Associated Press, făcute după calcularea voturilor obținute de candidatul democrat în statul Pennsylvania. Acest stat îi aduce lui Joe Biden scorul electoral necesar accederii în funcția de la Casa Albă. Joe Biden, care avea 253 de voturi electorale, a câștigat scrutinul din Pennsylvania, obținând încă 20 de voturi electorale, astfel încât democratul depășește pragul de 270 de voturi necesar pentru a-i fi proclamată victoria”, notează Digi 24.

Trump contestă rezultatele anunțate de contracandidatul său.

„Președintele american Donald Trump nu recunoaște că a pierdut alegerile prezidențiale din 3 noiembrie și spune că se va adresa instanței. Într-o declarație publicată în timp ce era la clubul său de golf, Trump vorbește din nou despre fraude la vot, deși Comisia Electorală Federală a precizat că nu există dovezi în acest sens”, mai scrie Digi 24.

„Voturile legale decid cine este Președintele, nu mass-media. Începând de luni, echipa noastră de campanie va începe acțiuni în instanță pentru a ne asigura că legile electorale sunt pe deplin respectate și câștigătorul de drept este stabilit. Poporul american are dreptul la alegeri cinstite. Asta înseamnă numărarea tuturor buletinelor de vot legale și fără numărarea buletinelor de vot ilegale”, arată Trump, noteză Digi 24.

Capacitatea de testare a României ar putea să crească odată cu achiziționarea de noi teste pe bază de antigen.

„România a achiziționat 40 de mii de teste rapide pe bază de antigen, care vor fi distribuite săptămâna viitoare la unitățile de primiri urgențe, dar vor fi utilizate doar în cazul persoanelor simptomatice”, a declarat, duminică seară, la Antena 3, Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne, scrie G4media.ro.

„Arafat a mai spus că România va achiziționa alte 3 milioane de teste rapide pe bază de antigen, care vor mări semnificativ capacitatea de testare a României. El a mai spus că în prezent aceasta este undeva la 40-50 de mii de teste pe zi, dar că nu se realizează atât de multe”, mai notează G4 Media.ro.

Președintele Klaus Iohannis anunța, marți, că România va primi, în primăvară, peste 10 milioane de doze de vaccin, în prima tranșă, iar primii care vor fi vaccinați vor fi angajații din sănătate și persoanele aflate în situație de risc.

„Armata va fi implicată în vaccinarea populației în momentul în care vaccinul anti-Covid va ajunge în țară, spune ministrul Sănătății, Nelu Tătaru”, scrie News.ro.

Întrebat, miercuri, la Sibiu, despre planul de vaccinare, Nelu Tătaru a răspuns că strategia este în lucru.

În această strategie de vaccinare, noi îl avem în pregătire, lucrăm continuu, ca să spun așa, avem oameni care stabilesc strategia de vaccinare. La începutul anului va veni (vaccinul – n.r.), pentru personalul medical, vor fi mai multe tranșe, fiecare tranșă va fi distribuită cu ajutorul unor anumite structuri”, a spus ministrul, scrie Digi 24, citând Mediafax.

Șeful CJ Iași, Costel Alexe, s-a deplasat, duminică, împreună cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la spitalul mobil de la Lețcani, unde au fost sesizate mai multe deficiențe. Costel Alexe a anunțat că o echipă de experți ai  Ministerului Sănătății va veni în această săptămână, pentru a evalua deficiențele de la spitalul mobil și pentru a stabili ce trebuie făcut pentru ca unitatea să facă față sezonului rece.

„Este inacceptabil ce se întâmplă cu un spital care avea termen de predare 18 mai. Ieșenii trebuie să fie informați corect despre ceea ce s-a întâmplat la Lețcani cu acest spital mobil și să nu cadă victime într-un război politic în care fostul președinte al CJ Marcel Popa și-a dorit să folosească spitalul. Cei de la Direcția de Sănătate Publică au făcut o analiză privind ceea ce înseamnă spitalul și au găsit opt deficiențe majore în ceea ce privește funcționarea acestui spital. Azi (duminică – n.r.) în timp ce noi eram la Lețcani în vizită, curentul electric a căzut într-unul dintre compartimente. Alimentarea cu apă potabilă și conductele de canalizare externe nu sunt izolate complet, existând risc de îngheț. Instalația de încălzire nu funcționează în condiții de temperatură de minus 15 grade, iar apele pluviale nu sunt colectate, inundând curtea”, a spus președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, precizează News.ro.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a anunțat că a actualizat platforma electronică unde cetățenii pot completa online declarațiile pe propria răspundere și adeverințele de la angajator, care atestă motivele deplasării în afara locuinței în intervalul orar 23-5:00.

„Potrivit unui comunicat al STS, după completare, formularele pot fi stocate pe dispozitive electronice și prezentate pentru control autorităților abilitate, cu condiția ca pe acestea să existe semnătura olografă a persoanei care folosește declarația, respectiv a reprezentantului legal al angajatorului și data la care a fost redactat documentul. Formularele pentru declarația pe propria răspundere și adeverința de la angajator pot fi completate și descărcate și de pe site-ul stirioficiale.ro”, arată Cotidianul.

Furnizorul de energie electrică și gaze naturale CEZ Vânzare a anunțat că transferă toate serviciile în mediul online, pentru o perioadă de 30 de zile.

„Începând de luni, 9 noiembrie, și până la data de 7 decembrie 2020, Centrele de Relații cu Clienții CEZ Vânzare din județele Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman și Vâlcea, precum și birourile din Timișoara, Iași și Reșița, își vor suspenda activitatea fizică. Toate serviciile oferite clienților sunt transferate în mediul online. Prin această decizie, CEZ Vânzare contribuie la diminuarea riscului de infectare cu SARS COV 2 în comunitățile în care operează”, arată compania, scrie News.ro.

Seară frumoasă!

România a achiziționat 40 de mii de teste rapide pe bază de antigen was last modified: noiembrie 9th, 2020 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter