Rolul și efectele documentului constatator în procedurile de achiziții publice

Vizualizari: 724
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Pornind de la reglementarea națională a documentului constatator, acest studiu analizează conformitatea acesteia cu regulile și principiile stabilite prin directivele europene privind achizițiile publice, astfel cum au fost interpretate de jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene, evidențiind elementele divergente față de dreptul european. Reîntregind componenta europeană a regimului juridic al documentului constatator, este analizată maniera în care calificarea documentului constatator ca act administrativ a condus la distorsionarea eficienței sale, prin împiedicarea aplicării mecanismului de self-cleaning. Modificările recente aduse acestui regim juridic adâncesc această divergență, făcând necesară o reașezare a regimului juridic al documentului constatator care să se racordeze la principiile consacrate în dreptul european al achizițiilor publice.

Articolul a fost publicat în revista online a Facultății de Drept, AUBD – Forum Juridic nr. 2/2022, și poate fi consultat în integralitate aici

Rolul și efectele documentului constatator în procedurile de achiziții publice was last modified: noiembrie 29th, 2022 by Simona Gherghina

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autori:

Simona Gherghina

Simona Gherghina

Este doctor în drept, cercetător post-doctoral, profesor pentru Facultatea de Drept a Universității din București, avocat stagiar și redactor-şef adjunct al Revistei Române de Parteneriat Public-Privat.
A mai scris:
Monica Amalia Rațiu

Monica Amalia Rațiu

Este Conferențiar universitar la Facultatea de Drept a Universității din București, titular al disciplinei „Dreptul achizițiilor publice” studiată în cadrul programului de master „Achiziții Publice, Concesiuni și Parteneriat Public-Privat” - http://www.drept.unibuc.ro/Studii-de-master-s132-ro.htm.
A mai scris: