Rezultate slabe la examenul pentru conducerea Caselor Județene de Asigurări de Sănătate

10 mai 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 89

Deschidem Revista din această seară cu o știre care a provocat panică pe continentul european, în special în Italia, unde autoritățile au lansat o alertă anunțând că fragmente din rămășițele rachetei spațiale chineze „Marșul cel lung” 5B ar putea cădea în Italia.

„Zece regiuni din Italia au intrat sâmbătă în alertă după ce serviciul de Protecție Civilă a anunțat că sunt șanse foarte mari ca bucăți din racheta spațială chineză «Marșul cel lung» 5B să cadă în peninsula”, informat ANSA, citată de epochtimes-romania.com.

„Concret, Comitetul Operațional al Protecției Civile convocat de șeful Departamentului, Fabrizio Curcio a transmis locuitorilor din regiunile Umbria, Lazio, Abruzzo, Molise, Campania, Basilicata, Puglia, Calabria, Sicilia și Sardinia să rămână în interiorul caselor și să evite spațiile deschise”, mai scrie epochtimes-romania.com.

Duminică, presa chineză a oferit noi informații despre intrarea în atmosferă a rachetei.

„Resturile celei mai mari rachete chineze au ajuns duminică în Oceanul Indian, după ce mare parte din componente au ars la reintrarea în atmosferă, a anunțat presa chineză de stat”, notează Reuters, citată deNews.ro.

„În ultima săptămână au fost făcute mai multe speculații și au fost emise previziuni legat de locul și momentul în care resturile rachetei Long March 5B urmează să cadă, după ce China nu a mai controlat-o. Partea principală din uriașa rachetă care a lansat primul modul al Chinei pentru stația spațială Tianhe a ajuns la vest de arhipelagul Maldive.Presa chineză a raportat că părți ale rachetei au reintrat în atmosferă la ora Chinei 10:24”, mai scrie News.ro.

La București, concursul organizat de Ministerul Sănătății pentru conducerile Caselor Județene de Asigurări de Sănătate s-a dovedit a fi un examen mult prea greu pentru directorii caselor care au candidat pentru un nou mandat.

„Șoc în materie de competență la nivelul candidaților înscriși la proba scrisă a concursului pentru șefia caselor de asigurări de sănătate: 5 candidați au luat examenul,  28 au picat, iar 11 nu s-au mai prezentat la concurs”, scrie România Liberă.

Punctajele celor admiși au variat între 70,10 puncte și 93,30 de puncte, iar cel mai mic punctaj obținut la această etapă a concursului a fost de 11,30.

„«Au existat 60 de candidați care și-au depus dosarul pentru concurs. Dintre aceștia, în urma selecției dosarelor, au fost admiși la proba scrisă pe baza îndeplinirii criteriilor de participare la concurs 54 de candidați, care aveau dreptul să se prezinte la proba scrisă», a anunțat, pe pagina de Facebook a CNAS, președintele Adrian Gheorghe, menționând faptul că, în acest context sunt 20 de case de asigurări de sănătate al căror post de director general nu va fi ocupat în urma concursului. De asemenea, la două case de asigurări de sănătate nu s-au scos posturi în concurs iar la alte trei nu s-a înscris niciun candidat”, mai notează România Liberă.

Presa scrie că România va produce un prim test rapid pentru diagnosticarea COVID-19.

„Autotestul Antigen Covid-19, dezvoltat și comercializat de DDS Diagnostic, este singurul autotest din România pentru diagnosticarea Covid-19 validat oficial de Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale pentru uz personal”, se arată într-un comunicat al companiei amintite, remis Agerpres.

„DDS Diagnostic este, de astăzi, oficial, prima companie din România care produce și comercializează teste rapide pentru diagnosticarea Covid-19 certificate de către Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România pentru Autotestare – utilizare personală. Primele Autoteste Antigen din România pentru diagnosticul SARS-CoV-2 sunt neinvazive, se pot face în orice moment al zile, fără supraveghere medicală și au o acuratețe foarte mare”, se menționează în comunicatul amintit, notează Agerpres.

Comitetul de coordonare a vaccinării a transmis, sâmbătă, că, în ultimele 24 de ore, au fost vaccinate  peste 110 mii de persoane, cel mai mare număr înregistrat până în prezent.

„CNCAV a transmis, sâmbătă, că, de la ultima raportare, au fost vaccinate 110.633 persoane, cel mai mare număr înregistrat în 24 de ore. 50.941 persoane au primit prima doză, iar 59.692 persoane rapelul.92.553 persoane au fost vaccinate cu seful Pfizer, 10.511 cu Moderna, 6.898 cu AstraZeneca și 671 cu Johnson&Johnson. De asemenea, s-au înregistrat 79 de reacții adverse, 135 fiind în analiză”, scrie News.ro.

Campania de vaccinare îmbracă forme inedite. Începând de vineri, Castelul Bran găzduiește maratoane de vaccinare, timp de o lună, în weekenduri, în clădirile Vămii Medievale din incinta Domeniului Bran.

„Vaccinarea se va face cu echipa medicală mobilă, fără programare, iar intervalul de funcționare este vineri- duminică, după cum urmează: vineri, între orele 14:00-20:00, sâmbătă, de la 10:00 la 20:00 și duminică, în intervalul orar 10:00-18:00”, se arată într-un comunicat citat de Cotidianul.

„Demersul este organizat în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică Brașov, Centrul Rezidențial Pentru Vârstnici Maria și Prefectura Județului Brașov, iar beneficiarii vor primi o «diplomă de vaccinat la Castelul Bran» și acces gratuit la Expoziția cu Instrumente Medievale de Tortură, în cazul în care vor include și vizita la Castel”, mai scrie Cotidianul.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

O altă știre din presa ultimelor zile: România se confruntă cu noi cazuri de gripă aviară, după ce în Europa s-a înregistrat o explozie a cazurilor de gripă aviară în Ungaria, Bulgaria, Cehia, Germania, Franța, Polonia, Danemarca, Slovacia, Belgia și Suedia.

„Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală a confirmat prezența virusului gripei aviare la păsările dintr-o exploatație comercială, cu un efectiv de 180.000 de capete din localitatea Ungheni (județul Mureș) în seara zilei de 6 mai 2021, potrivit Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). (…) A fost demarată eutanasierea tuturor păsărilor existente în focar, iar cadavrele vor fi incinerate împreună cu resturile de furaje, cu așternutul și cu tot ce a putut constitui o sursă de infecție”, scrie G4Media.

Seară frumoasă!

Rezultate slabe la examenul pentru conducerea Caselor Județene de Asigurări de Sănătate was last modified: mai 10th, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter