Revista Română de Jurisprudență începe o nouă etapă în istoria sa editorială: fiecare an de apariție va fi dedicat unei personalități importante a dreptului românesc

21 ian. 2022
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 490

Suntem bucuroși să vă transmitem că Revista Română de Jurisprudență (RRDJ) – revistă indexată BDI –, un proiect editorial pornit de la zero în anul 2009 de către Editura Universul Juridic, la inițiativa unei echipe de conducere inimoasă și cu dorința de a aduce pe piața revistelor de specialitate un proiect care să aducă valoare adăugată practicienilor dreptului, își dorește, începând din acest an, să dedice fiecare an de apariție unei personalități importante a dreptului românesc.

Dorim în acest fel să celebrăm profesorii și mințile luminate ale doctrinei și practicii judiciare românești, prin articole de specialitate, comentarii ale hotărârilor judecătorești și nu numai, în paginile fiecărui număr al revistei. Structura numărului pe care echipa de conducere, formată din dna prof. Evelina Oprina, în calitate de Director, și dna Judecător Mihaela Cristina Mocanu, în calitate de Redactor-șef, au gândit-o are în vedere următoarele rubrici:

I. Motto-ul numărului

II. Editorial

III. Laudatio

IV. Prolegomene

V. Interviul numărului

VI. Jurisprudență comentată și adnotată

VII. Recursuri în interesul legii

VIII. Hotărâri prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept

IX. Jurisprudență CCR

X. Jurisprudență CEDO

XI. Jurisprudență CJUE

XII. Dezbateri

XIII. Varia

XIV. Tematica numerelor viitoare, astfel:

Nr. 1. Controlul judiciar în procesul civil (termen de predare a materialelor: 20 februarie 2022)

Nr. 2. Rolul judecătorului în aflarea adevărului (termen de predare a materialelor: 20 mai 2022)

Nr. 3. Incidente procedurale în procesul civil (termen de predare a materialelor: 20 august 2022)

Nr. 4. Nulitatea actelor de procedură (termen de predare a materialelor: 20 noiembrie 2022)

 

Am fi onorați să primim din partea dvs. contribuții la realizarea fiecărui număr al revistei noastre, care se dorește a fi editată, începând cu 2022, în 4 numere anual.

Din respect și prețuire pentru Profesorul nostru Viorel Mihai Ciobanu, începem această nouă etapă din istoria Revistei Române de Jurisprudență prin dedicarea acestui an personalității domniei sale. Dascăl care s-a impus prin știința de carte, prin sobrietate, dar și prin dragostea față de discipoli și studenți, Profesorul Mihai Ciobanu rămâne în memoria noastră, a celor care l-au cunoscut și prețuit, ca una dintre personalitățile cele mai puternice care a marcat sfârșitul de secol XIX și începutul secolului XX în lumea juridică românească.

Sperăm, Stimați colaboratori, ca această inițiativă și rugăminte pe care v-o adresăm să fie bine primită și să o diseminați în rândul comunității dvs., unde se regăsesc cu siguranță colegi interesați pentru a colabora la realizarea numerelor din acest an dedicate profesorului nostru, dar și a celor din anii următori.

Ne propunem ca fiecare număr să fie lansat în cadrul unei CONFERINȚE RRDJ, unde speakeri să ne fie autorii numărului, dar și alți invitați, printre care ne-am bucura să fiți și dvs.

Materialele ne pot fi transmise pe e-mail, la adresa [email protected], sau vă putem sta cu plăcere la dispoziție pentru detalii, la telefon 0744.347.709.

 

Prof. univ. dr. Evelina Oprina                                                         

Director RRDJ 

 Jud. Mihaela Cristina Mocanu   

 Redactor-șef RRDJ            

Revista Română de Jurisprudență începe o nouă etapă în istoria sa editorială: fiecare an de apariție va fi dedicat unei personalități importante a dreptului românesc was last modified: ianuarie 21st, 2022 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter