Românii scapă de taxa TV şi timbrul de mediu

26 oct. 2016
7 voturi, medie: 2,86 din 57 voturi, medie: 2,86 din 57 voturi, medie: 2,86 din 57 voturi, medie: 2,86 din 57 voturi, medie: 2,86 din 5 (7 votes, average: 2,86 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1423

Despre

  • Decizia Curţii Constituţionale în legătură cu neconstituționalitatea Legii dării în plată
  • Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege care prevede eliminarea a peste 100 de taxe nefiscale
  • Medicul Leon Dănăilă deschide lista PNL de la Senat, pentru alegerile parlamentare
  • DIICOT anunţă că recrutează procurori-șefi - termen-limită înscriere: 4 decembrie 2016

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Românii scapă de taxa TV și timbrul de mediu

Fără îndoială cea mai așteptată știre a zilei de marți a fost decizia Curții Constituționale în legătură cu neconstituționalitatea Legii dării în plată. La acest act normativ s-au depus nu mai puțin de 500 de sesizări de către reprezentanții băncilor. De altfel, aceștia au pledat în fața Curții Constituționale pentru declararea ca neconstituțională a Legii dării în plată, pe motiv că prevederile acesteia acționează retroactiv, suprimă drepturi consacrate în Constituție și impune voința unilaterală a debitorilor fără ca aceste situații să fi putut fi prevăzute la momentul încheierii contractelor.

Monitor Dosare

Curtea Constituțională a admis marți două excepții de neconstituționalitate în ceea ce privește Legea dării în plată, respingând alte două excepții din cele 33 de sesizări referitoare la neconstituționalitatea legii, discutate de judecătorii Curții – a anunțat imediat după ședință Valer Dorneanu, citat de HotNews.

O victorie a debitorilor? O înfrângere a acestora, în fața armatei de avocați, reprezentanți ai băncilor? Cu siguranță astăzi vom ști, după parcurgerea cu atenție a deciziei Curții.

Și pentru că a fost marți – 3 ceasuri rele, bugetul unor instituții publice ar putea rămâne mai sărac. În Parlament, birocrația românească pare să fi primit o mare lovitură. Potrivit DC News, Camera Deputaților a adoptat, marți, pe articole, proiectul de lege inițiat de liderul PSD, Liviu Dragnea, care prevede eliminarea a peste 100 de taxe nefiscale, menținând și eliminarea taxei radio-tv.

Astfel, printre taxele care vor fi eliminate se află și mult discutatul timbru de mediu pentru autovehicule. Vestea este îmbucurătoare pentru cei care se gândesc să-și cumpere un autoturism, dar aceștia vor mai aștepta până la promulgarea legii.

Toate publicațiile de azi scriu despre cele 100 de taxe eliminate dintre care vom mai aminti câteva: taxe la Registrul Comerțului, taxe consulare și de cetățenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxele radio-tv, taxa suplimentară pentru eliberarea pașaportului temporar, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de MAI pentru public, tarifele percepute de Casa Națională de Pensii.

Din politică vine o știre de primă mână, confirmată deja de președintele PNL – Alina Gorghiu chiar pe facebook: medicul Leon Dănăilă deschide lista PNL de la Senat, pentru alegerile parlamentare ale PNL. Cine va deschide lista de la Senat a PSD sau PMP?

DNA: Șefi din CNADNR – Direcția Regională Craiova, trimiși în judecată pentru abuz în serviciu– titrează Agerpress.

Dacă ieri vorbeam despre întărirea DNA, prin recrutarea de noi procurori, azi vorbim despre concursuri la DIICOT. Potrivit portalului Universul Juridic DIICOT anunță că recrutează procurori-șefi (termen-limită: 4 decembrie 2016), pentru birourile teritoriale Neamț, Botoșani, Covasna și Galați.

Săptămâna se rostogolește cu bune și cu rele.

Bună dimineața!

Românii scapă de taxa TV și timbrul de mediu was last modified: octombrie 31st, 2016 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter