Greve, nervi, abuz

1 nov. 2016
8 voturi, medie: 2,88 din 58 voturi, medie: 2,88 din 58 voturi, medie: 2,88 din 58 voturi, medie: 2,88 din 58 voturi, medie: 2,88 din 5 (8 votes, average: 2,88 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1587

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Deschidem revista presei de azi cu o informație care îngrijorează: peste 82.000 de cadre medicale sunt în grevă. Intervențiile chirurgicale au fost amânate, fiind tratate doar cazurile urgente.

Agerpres consemna ieri dimineață declarația prim-vicepreședintelui Sanitas, Marius Sepi: „Fac un apel la clasa politică să meargă azi în comisiile parlamentare și să-și dea aviz pe revendicările noastre, în așa fel încât O.U.G. nr. 20/2016 și O.U.G. nr. 43/2016 să se aplice corect, iar toate cadrele medicale, de la asistenți până la personalul din creșe, infirmiere, să primească ceea ce li se cuvine”.

Monitor Dosare

Și pentru că vorbim despre Parlament și despre parlamentarii aflați pe picior de plecare – Mișu Negrițoiu a fost așteptat ieri în Parlament, dar nu s-a prezentat.

 HotNews scrie că le-a trimis parlamentarilor o scrisoare, iar aceștia nemulțumiți au demarat procedura de demitere a șefului ASF.

Adevărul ne anunță că: „27 de legi trec de Senat fără dezbatere. Legea antifumat și reducerea pedepselor pentru „savanții închisorilor” vor fi adoptate tacit”. Cu siguranță, aceste proiecte de legi vor fi tocate mărunt de presă în zilele următoare.

Tot din Adevărul aflăm că Legea privind insolvența persoanelor fizice a fost trimisă la reexaminare în Parlament de către președintele Klaus Iohannis.

„Legea ar fi trebuit implementată începând din noiembrie, după ce aleșii devansaseră termenul stabilit inițial, respectiv începutul anului viitor”– notează ziariștii de la Adevărul.

Dacă săptămâna trecută anunțam probleme cu retragerile de numerar la mai multe bănci, azi aflăm că băncile primesc amenzi pentru nerespectarea drepturilor clienților.

„Mai multe bănci și instituții financiare nebancare (IFN) au fost sancționate de Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) cu amenzi de până la 25.000 de lei, pentru faptul că au raportat date negative la Biroul de Credit fără respectarea drepturilor legale ale clienților”, se arată într-un comunicat al Autorității, preluat de Agerpres.

În stradă greve, în viața politică nervozitate, în societate, abuz. Aceasta este imaginea care se conturează din presa acestei zile. România intră în febra alegerilor din decembrie, puternic încărcată de emoție.

O știre despre alegeri, pe care, de altfel  o anticipam, vine din Republica Moldova.

DC News scrie că:  După numărarea a 99,5% dintre voturi, rezultatele preliminare îl arătau câștigător pe Dodon cu 48,5%, urmat de Sandu, cu 38,2%”. Asta înseamnă că Igor Dondon și Maia Sandu intră în turul doi, iar peste două săptămâni cetățenii Rep. Moldova își vor alege președintele dintre cei doi candidați. Distanța dintre cei doi este destul de mare, dar orice rezultat este posibil. Depinde ce își doresc cu adevărat moldovenii pentru viitor. Presa mai consemnează și faptul că Maia Sandu a câștigat la secția din București, în acest caz probabil votul studenților basarabeni a fost hotărâtor.

Și în final, o veste bună, care vine de la Bruxelles: Decizia de eliminare completă a vizelor pentru Canada de la 1 decembrie 2017 a fost aprobată prin semnarea acordului CETA. Știrea este consemnată și de universuljuridic.ro, care ne oferă toate datele Acordului Economic și Comercial Cuprinzător dintre UE și Canada.

Bună dimineața!

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale
Greve, nervi, abuz was last modified: noiembrie 1st, 2016 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter