Revendicarea imobiliară. Unicitatea judecării aceleiași căi de atac (CPC)

8 feb. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1107
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Dec. ÎCCJ (SC I) nr. 1497/2016

CPC: art. 299 [art. 483 NCPC], CPC: art. 377 [art. 634 NCPC]

Original Black Friday pe UJmag.ro!

Împotriva hotărârilor judecătorești se pot exercita căile de atac prevăzute de lege prin dispoziții imperative, de la care nu se poate deroga.

Or, în conformitate cu prevederile art. 299 C. proc. civ. [art. 483 NCPC], coroborate cu dispozițiile art. 377 C. proc. civ. [art. 634 NCPC], pot fi atacate cu recurs numai hotărârile definitive date fără drept de apel, cele date în apel, precum și hotărârile altor organe cu activitate jurisdicțională, în condițiile prevăzute de lege.

Față de aceste dispoziții, recursul declarat împotriva unei decizii irevocabile a unei instanțe de recurs este inadmisibil, o asemenea hotărâre nefiind susceptibila de a mai fi atacată cu recurs.

Aceasta concluzie derivă atât din dispozițiile legale mai sus-citate, cât și din regula unicității dreptului de a folosi o cale de atac.

Cum un asemenea drept este unic, epuizându-se chiar prin exercițiul lui, o persoana nu se poate judeca de mai multe ori în aceeași cale de atac.

Se reține că hotărârea recurată a fost pronunțată de o instanță de recurs în soluționarea recursului declarat împotriva deciziei prin care a fost respinsă contestația în anulare îndreptată împotriva deciziei instanței de apel, de respingere a apelului formulat de apelanta A. împotriva sentinței civile nr. 2098 din 23 septembrie 2014, pronunțată de Judecătoria Sighetu Marmației în Dosarul nr. x/307/2014, având ca obiect revendicarea imobiliară revizuire.

În consecință decizia recurată este irevocabilă, astfel că recursul declarat împotriva ei este inadmisibil și urmează a fi respins ca atare.

Sursa informației: www.scj.ro.

Revendicarea imobiliară. Unicitatea judecării aceleiași căi de atac (CPC) was last modified: februarie 8th, 2017 by Universul Juridic
0 Shares

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter