Reuniunea festivă a procurorilor generali ai curților de apel, cu ocazia Centenarului Marii Uniri

19 nov. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 238

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit unui comunicat, în cursul zilei de 16 noiembrie 2018, la Alba Iulia, a avut loc reuniunea festivă a procurorilor generali ai curților de apel, cu participarea procurorilor din Republica Moldova, organizată de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție împreună cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. Evenimentul a avut loc în contextul desfășurării conferinței „Centenarul Marii Uniri – o istorie a justiției moderne”, manifestare organizată de către Consiliul Superior al Magistraturii la Alba Iulia, în Sala Unirii.

Conferintele Video Universul Juridic

Astfel, în alocuțiunea susținută în deschiderea evenimentului, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), domnul Augustin Lazăr – evocând celebrarea împlinirii unui secol de la înfăptuirea celui mai important act din istoria românilor, Marea Unire de la 1 decembrie 1918 – a subliniat contribuția determinantă a justiției, a magistraților români, judecători și procurori, la succesul realizării unificării juridice – în plan judiciar, legislativ și cel al regimului profesiilor.

Procurorul general al PÎCCJ și-a exprimat speranța că justiția românească independentă și imparțială va contribui pe mai departe la consolidarea în țara noastră a democrației, statului de drept și a drepturilor omului, precum și la integrarea deplină a României în Uniunea Europeană.

La eveniment au luat, de asemenea, cuvântul domnul Codruț Olaru – vicepreședintele Consiliului Superior al Magistraturii, doamna Angela Motuzoc – procuror în cadrul Consiliului Superior al Procurorilor din Republica Moldova, doamna Liana Nani – procuror în cadrul Procuraturii Generale a Republicii Moldova, domnul Nicolae Pârau – procuror în cadrul Procuraturii Generale a Republicii Moldova.

Procurorul general al Republicii Moldova, domnul Eduard Harunjen, a transmis participanților la eveniment un mesaj în care și-a exprimat recunoștința pentru disponibilitatea manifestată de autoritățile române de a sprijini constant realizarea reformei justiției din Republica Moldova și eforturile de consolidare a legăturii istorice dintre cele două maluri ale Prutului. Totodată, procurorul general Eduard Harunjen și-a declarat convingerea că relațiile dintre Procuratura Republicii Moldova și Ministerul Public Român vor cunoaște, și în anii care vin, o evoluție ascendentă, în interesul asigurării respectării legii.

La finalul festivității, domnul Gabriel Rustoiu, directorul Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, a evocat cooperarea optimă existentă între Ministerul Public și instituția pe care o conduce, pentru recuperarea și protejarea bunurilor aparținând patrimoniului cultural național al României.

În contextul evenimentului, procurorii prezenți au participat și la vernisajul expoziției privind rezultatul cercetărilor arheologice ale Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc.

Sursa informației

Reuniunea festivă a procurorilor generali ai curților de apel, cu ocazia Centenarului Marii Uniri was last modified: noiembrie 19th, 2018 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter