Reţeta unei vieţi minunate

21 mart. 2017
Vizualizari: 1353

Cu toții ne dorim o viață minunată. Unii ating acest ideal, alții nici nu pot spera la el. Viața se scurge pentru mulți dintre noi, în timp ce alergăm după o himeră.

O viață minunată este un ideal, care, din păcate, nu poate fi construit în afara realității, acea realitate, în tușe mai groase sau mai subțiri, oglindită de paginile ziarelor, pe care noi le răsfoim împreună cu dumneavoastră, seară de seară.

Așadar, plonjăm în realitate, în viață și deschidem Revista de seară cu o informație care vine de la Ministerul Justiției.

Agerpres scrie despre cererile ministrului justiției, adresate recent mai multor instituții publice, vizate de Mecanismul de Cooperare și Verificare în vederea elaborării unui raport necesar pregătirii misiunii de evaluare a Comisiei Europene, care se va desfășura în luna mai a.c.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției, remis Agerpres: „în vederea pregătirii misiunii de evaluare a Comisiei Europene, care se va desfășura în cursul lunii mai, Ministerul Justiției va elabora un raport consolidat de progrese, pe baza raportărilor la zi comunicate de către instituțiile vizate de MCV, respectiv Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casație și Justiție, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția Națională Anticorupție, Agenția Națională de Integritate și Parlamentul României (Senat și Camera Deputaților)”.

Și tot Agerpres scrie azi despre discursul procurorului-șef DNA la Conferința GRECO (n.n. organismul anticorupție al Consiliului Europei) de la Strasbourg.

„Revizuirea legislației privind imunitatea, sporirea transparenței în achizițiile publice și revizuirea procedurilor pentru achiziții publice sunt câteva dintre măsurile de prevenire „absolut necesare” care trebuie luate în lupta împotriva corupției la nivel guvernamental în România”, a afirmat luni procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, la conferința de la Strasbourg a GRECO.

„Plenul CSM a respins, marți, cererea de demisie din magistratură a procurorului Mircea Negulescu, deoarece pe numele său se află în curs o acțiune disciplinară, potrivit Biroului de presă al Consiliului Superior al Magistraturii”, notează Agerpres.

Despre procurorul Mircea Negulescu, Agerpres mai scrie: „Inspecția Judiciară (IJ) a decis că procurorul Mircea Negulescu a comis o abatere disciplinară, în sensul că nu s-a abținut în cursul instrumentării unui dosar penal, deși se afla în relații apropiate și de durată cu unii dintre subiecții procesuali”.

DC News a urmărit ședința CSAT, care a avut loc în această dimineață la Cotroceni. Printre subiectele de pe ordinea de zi s-a aflat și mandatul României pentru Summitul NATO de la Buxelles.

Universul Juridic propune cititorilor și telespectatorilor săi o nouă ediție a Maratonului „Legal Point”, prilejuit de Congresul Avocaților 2017, ediție care se va desfășura la București, în perioada 23-25 martie a.c. și care are ca temă Avocatul și accesul la justiție”. În perioada 20-24 martie 2017, în direct pe www.universuljuridic.ro, puteți urmări în cadrul Maratonului „Legal Point” o serie de emisiuni cu invitați din lumea avocaturii românești. Azi, cu începere de la ora 17:00, la Maratonul „Legal Point”, Cornel Dărvășan și Nicolae Cîrstea îl au invitat pe av. dr. Florin Petroșel, Președintele Casei de Asigurări a Avocaților din România, tema emisiunii fiind Proiecte ale C.A.A. dezbătute la Congresul avocaților”. Mai multe detalii puteți afla pe Universul Juridic.

„Premierul Sorin Grindeanu a anunțat că, în luna aprilie, vor fi lansate foarte multe ghiduri de finanțare, pentru a-i ajuta pe cei interesați să atragă fonduri europene”, notează Agerpres.

TVR scrie despre noile cereri ale Comisiei Europene adresate guvernului Grindeanu.

„Comisia Europeană vrea dovezi că Guvernul de la București poate susține creșterile salariale și de pensii angajate și că nu va depăși un deficit bugetar de 3%, a spus pentru Europa FM comisarul european Corina Crețu”, scrie TVR

Actualitatea politică este deschisă de „divorțul” previzibil de la vârful conducerii ALDE, apărut între cei doi copreședinți, Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Constantin, care ar putea pune în pericol majoritatea guvernamentală, criză despre care presa a relatat încă de săptămâna trecută.

„Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni că nu mai face niciun fel de înțelegere cu copreședintele ALDE, Daniel Constantin, despre care a spus că, prin acțiunile sale, își „forțează” excluderea din partid”, scrie Mediafax.

„Copreședintele ALDE, Daniel Constantin, a anunțat că va depune contestația în instanță privind decizia delegației permanente a formațiunii politice, de duminică”, scrie Agerpres.

„Miza este una foarte simplă, ea nu a plecat de la congres și de la modalitatea în care se organizează congresul, ci a plecat la sfârșitul lunii ianuarie – începutul lunii februarie pentru că au fost foarte mulți colegi din teritoriu și sunt în continuare foarte nemulțumiți vizavi de modalitatea în care se iau decizii. Cu alte cuvinte, nu au participat la decizie, chiar dacă există formal o comisie de fuziune, aceasta s-a întrunit foarte rar și deciziile au fost luate oarecum unilateral (…) în ALDE, care au în momentul în care suntem parteneri ai coaliției de guvernare repercursiuni în ceea ce privește coaliția de guvernare, guvernarea și asupra cetățenilor. (…) Pentru mine este mai onorabil să ies dintr-o colaborare în picioare, dar să știu că mi-am făcut datoria de onoare față de oamenii care m-au însoțit în această bătălie politică de-a lungul timpului. Aici cred că este miza, nu este o miză legată de funcții, legată de Congres”, a spus, luni, Constantin, la Digi 24, citat de Agerpres.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Agerpres scrie și despre propunerile de modificare ale Legii nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, aflate în dezbaterea Senatului. Un nou amendament, recent adoptat, lasă fără retribuții activitatea consilierilor locali în CA-urile societăților primăriilor.

„Activitatea consilierului local în calitate de membru al Consiliului de Administrație (CA) al unei activități economice din subordinea sau la care unitatea administrativ-teritorială pe care o conduce deține participație nu este retribuită, se arată într-un amendament adoptat de plenul Senatului la reexaminarea propunerii legislative pentru modificarea Legii nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri”, scrie Agerpres.

Finalul Revistei aparține unei știri Mediafax: „Miliardarul și filantropul David Rockefeller a murit la vârsta de 101 ani, potrivit Washington Post. (…) Forbes a estimat averea lui Rockefeller la 3,3 miliarde de dolari, fiind al 604-lea miliardar al lumii în topul averilor”.

Bunicul lui David Rockefeller a fost legendarul magnat al petrolului John D. Rockefeller, iar mama sa, Abby, a fost o emblematică patroană a artelor, cofondatoarea muzeului MoMa.

Mediafax amintește în finalul știrii și de un interviu plin de substanță, pe care celebrul Rockefeller l-a dat ziariștilor de la Forbes la aniversarea de 100 de ani.

„Rockefeller a mărturisit că viața sa a fost una minunată. El a atras atenția că lucrurile materiale pot să îți facă traiul mai plăcut, dar ceea ce contează cu adevărat sunt prietenii și familia, deoarece fără aceste legături de suflet, viața este goală și tristă”, notează Mediafax.

Ne trebuie atât de puțin pentru a fi fericiți…

Seară frumoasă!

Rețeta unei vieți minunate was last modified: martie 21st, 2017 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: