Restricţii pentru turiştii ruşi în Danemarca

18 aug. 2022
Vizualizari: 361

Deși canicula afectează aproape întreg teritoriul țării, costurile facturilor din iarna viitoare îngrijorează populația.

Vom avea necesarul de gaze naturale și de energie electrică asigurat, vor fi plafonate prețurile acestora, cât de mari vor fi facturile din iarnă, se întreabă românii. Premierul Nicolae Ciucă ne asigură că alimentarea cu energie și măsurile de plafonare și compensarea prețului energiei sunt în aceste zile pe agenda Guvernului.

„La nivelul Guvernului continuăm pregătirea sezonului rece, asigurând populației și economiei românești alimentarea cu energie. Așa cum ne-am asumat, măsurile de plafonare și compensare a prețului la energie vor rămâne active, în formula necesară protejării cetățenilor și economiei. În paralel, stabilim noi responsabilități pentru a accelera implementarea proiectelor de infrastructură în energie, valorificând oportunitățile pe care România le are la nivel național și geo-strategic”, a susținut premierul Ciucă, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, citat de Digi 24.

USR a solicitat, miercuri, abrogarea „urgentă” a Ordonanței privind plafonarea și compensarea prețurilor la energie, eliminarea taxelor din facturile de gaz și energie, reducerea TVA la 5% și vouchere pentru consumatorii vulnerabili.

„Vine toamna și PSD, PNL și UDMR tot nu reușesc să vină în fața românilor cu soluții reale la criza energiei. În timp ce liderii coaliției sunt în vacanță sau inaugurează capele mortuare prin țară, companiile din energie vorbesc de «un risc major» ca întreg sectorul energetic să nu mai funcționeze, iar românii nu știu ce să mai înțeleagă din declarațiile și promisiunile mincinoase rostogolite prin studiourile tv de reprezentanții puterii. Acest Guvern antinațional, care ne subminează sistemul energetic și economia, trebuie să plece acasă”, a transmis USR, printr-un comunicat citat de Agerpres.
Conform comunicatului USR, „schemele de tip Caritas pe care le tot aduc în spațiul public liderii Coaliției PSD-PNL vor fi plătite tot de noi și de generațiile care vin”, mai notează Agerpres.

„PSD spune de reglementarea prețurilor la producător, ceea ce va bloca investițiile de care avem atâta nevoie. PNL vine și ne zice de supraimpozitarea companiilor din energie. Păi, care companii? Pentru că, la momentul actual, toate sunt supraimpozitate sau au profituri reglementate fie că vorbim de producători sau de furnizori. Se vorbește de speculă, însă această speculă tot statul a creat-o. Prin schema de plafonare dată la începutul lunii aprilie, prin care statul decontează oricât la oricine, dar doar în teorie, pentru că până acum nu au decontat niciun leu”, a mai declarat deputatul USR, Cristina Prună, vicepreședinte al Comisiei de industrii, scrie Agerpres.

Linia ferată cu ecartament larg din Portul Galați, redeschisă în luna iulie, permite acum tranzitarea vagoanelor cu cereale din Ucraina. Primele vagoane cu cereale ucrainene erau programate să ajungă joi dimineață în portul Galați.

Primul tren este deja la graniță, sunt cel puțin 20 de vagoane încărcate cu grâu. Este primul dintr-o serie de trenuri livrate dinspre Ucraina. În Port este pregătită o barjă pentru 6.000 de tone. Ele vor fi încărcate și vor pleca pe Marea Neagră, vor tranzita Bosforul și de acolo mai departe, unde trebuie să fie livrate”, a declarat Dan Tivilichi, director general adjunct al Administrației Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galați, scrie Cotidianul.

„Prin intermediul acesteia, trenurile de marfă care vin din Ucraina, via Republica Moldova, pot descărca cerealele direct în Portul Galați, fără a mai avea nevoie de transbordare la frontieră. Ulterior, marfa este transferată pe barje sau poate fi depozitată în silozul din port, care are o capacitate de 25.000 de tone”, mai notează Cotidianul.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, îi îndeamnă pe românii cu vârsta sub 40 de ani să își ridice din farmacii pastilele de iodură de potasiu.

„Distribuția pastilelor e perfect funcțională. Îndemn pe toată lumea, pe toate persoanele de până la 40 de ani, să se prezinte cât mai repede la medicul de familie de la care trebuie să primească prescripția pentru pastilele de iodură de potasiu”, a spus luni ministrul Rafila, scrie Digi 24.

„Declarația vine în condițiile în care forțele ruse au bombardat din nou centrala nucleară de la Zaporojie, din Ucraina”, mai arată Digi 24.

De altfel, atacurile de duminică, de la centrala nucleară de la Zaporojie, provoacă îngrijorări în Europa.

„Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a cerut, miercuri, inspecții «urgente» ale Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) la Centrala atomoelectrică Zaporojie, aflată sub ocupație rusă, în condițiile în care Moscova și Kievul se acuză reciproc de o serie de atacuri.(…) Și președintele Franței, Emmanuel Macron, a exprimat preocupare, în conversația de marți cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, în legătură cu situația de la Centrala nucleară ucraineană Zaporojie, cerând retragerea trupelor ruse și inspecții international”, relatează România liberă.

„Rusia și Ucraina se acuză reciproc de lansarea mai multor atacuri militare, în ultimele săptămâni, în zona Centralei nucleare ucrainene Zaporojie, aflată din martie sub controlul Rusiei. Statele Unite și Grupul G7 au cerut Rusiei să permită inspecțiile internaționale și să evite confruntările militare în apropierea centralei nucleare. Administrația de la Moscova a anunțat că va face tot posibilul pentru a permite inspecții ale experților Agenției Internaționale pentru Energie Atomică la Centrala nucleară Zaporojie”, mai scrie România liberă.

Danemarca e hotărâtă să interzică intrarea cetățenilor ruși pe teritoriul său, indiferent de decizia celorlalte state din blocul comunitar. Uniunea Europeană va discuta la sfârșitul lunii august dacă suspendă sau nu acordarea de vize pentru cetățenii ruși. Bild consemnează o declarație a ministrului danez de Externe, Jeppe Kofod, care speră într-un consens European în această chestiune, în care Guvernul danez a luat deja o decizie.

„Dacă o soluție comună nu funcționează, Danemarca va introduce restricții pentru a reduce numărul de vize turistice pentru cetățenii ruși”, a declarat miercuri, 17 august, Kofod, notează agenția de presă Ritzau, preluată de Bild, scrie Libertatea.

Insist însă pentru o soluție europeană comună. Ar avea de departe cel mai mare efect. Mi se pare profund rușinos că turiștii ruși pot face plajă și se pot bucura de viață în sudul Europei, în timp ce orașele ucrainene sunt bombardate fără a fi recunoscute”, a mai spus ministrul danez de Externe, notează Libertatea.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Seară liniștită!

Restricții pentru turiștii ruși în Danemarca was last modified: august 18th, 2022 by Claudiu Pamuc

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: