Restricţii pentru români la intrarea în 20 de state din Europa

14 iul. 2020
Vizualizari: 638

Tot mai multe state interzic sau condiționează accesul cetățenilor români pe teritoriile lor, din cauza creșterii numărului de infectări cu coronavirus în România. Sunt deja 20 de state care au introdus restricții, iar 14 dintre acestea sunt țări din UE.

„Cele 20 state din Europa care interzic accesul românilor sau impun restricții la intrarea pe teritoriul lor sunt: Austria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Malta, Muntenegru, Norvegia, Marea Britanie, Olanda, Republica Moldova, Slovacia, Slovenia și Ungaria”, relatează Digi 24.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) avertizează cetățenii care călătoresc în Belgia că țara noastră a fost inclusă în zona portocalie.

„Condițiile de intrare vizează clasificarea statelor de proveniență a persoanelor care doresc să intre în Regatul Belgiei, pe trei categorii: zona verde – fără măsuri speciale, zona portocalie – autoritățile belgiene pot stabili măsuri specifice (la acest moment se recomandă vigilență crescută) și zona roșie – carantină obligatorie și testare la intrarea pe teritoriul țării. Conform informațiilor comunicate public de către autoritățile belgiene, România a fost inclusă pe lista statelor din zona portocalie. Astfel, cetățenilor care intră din România în Regatul Belgiei în scop turistic (călătorie neesențială), începând cu data de 13 iulie, li se recomandă vigilență crescută privind prevenirea și apariția unor simptome asociate infecției cu COVID-19”, arată un comunicat al MAE, transmite Agerpres.

Ministerul Sănătății a făcut publică, pe site-ul oficial, lista centrelor de testare, adresele și numerele de telefon ale acestora.

„Lista a fost publicată pentru a veni în sprijinul cetățenilor care doresc să călătorească în Grecia și care, începând cu 15 iulie, trebuie să prezinte un test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene”, notează Știrile Transilvaniei.

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat sâmbătă că, începând din 15 iulie, ora 06.00, toți cetățenii străini care intră în Grecia pe cale rutieră prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas în scop turistic sunt obligați să prezinte un test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei. Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective”, mai arată Știrile Transilvaniei.

Autoritățile de la București vorbesc despre prelungirea stării de alertă.

„În acest moment nu avem evoluție pentru o stare de urgență. Noi suntem pregătiți pentru o perioadă de două săptămâni, cele 14 zile, să avem o evouție fluctuantă odată cu creșterea numărului de cazuri, poate 500, poate 600, poate 700, cu o alternanță, funcție de numărul de recoltări, de anchetele în desfășurare. Dar prelungirea unei stări de alertă, după 15 iulie, este aproape iminentă”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la B1 TV, luni seară, scrie News.ro.

Ministrul Tătaru a menționat că autoritățile erau pregătite pentru noi măsuri de relaxare de la 1 iulie, dar că acest lucru nu s-a mai întâmplat din cauza numărului mare de persoane infectate.

News.ro mai scrie despre posibila carantinare a unor zone din România.

„La nivel local este posibilă, în măsura în care o să ne permită legislația, carantinarea unor anumite localități, carantinarea unor anumite regiuni, dar în general este mecanismul izolării de care avem nevoie. Acel pacient sau acea familie, în izolare, își consumă boala. Nemergând în mediul populațional înconjurător nu fac acea transmitere și atunci se închid focarele. Este o regulă foarte simplă”, a arătat ministrul Tătaru, scrie News.ro.

În finalul Revistei, scriem despre Programul „Prima casă”.

„Programul «Prima casă», redenumit în acest an «O familie, o casă», va deveni «Noua casă», potrivit unui proiect de ordonanță publicat de Ministerul Finanțelor Publice, iar creditele pentru achiziționarea unei locuințe noi, de maximum 100.000 de euro, vor fi garantate de stat în procent de 60%. Pentru achiziția unei alte categorii de locuințe, în valoare maximă de 70.000 de euro, statul garantează 50% din valoarea creditului, exclusiv dobânzile. Se menține avansul minim de 5% din prețul de achiziție al locuinței, acesta reprezentând diferența dintre prețul de achiziție al locuinței rezultat din antecontractul de vânzare-cumpărare și finanțarea garantată”, scrie Agerpres.

Seară frumoasă!

Restricții pentru români la intrarea în 20 de state din Europa was last modified: iulie 14th, 2020 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: