Respect pentru profesorii nostri, respect pentru profesia aleasa

1 oct. 2014
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
2.981 views
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Sub acest motto, Editura Universul Juridic derulează în luna octombrie o campanie prin care încercăm să facem cunoscută amploarea fenomenului de fotocopiere a cărților juridice, dar și a fenomenului, mai recent, prin care conținutul cărților juridice este postat ilegal pe diverse site-uri sau pe rețelele de socializare, aducând grave prejudicii atât autorilor, cât și întregii piețe editoriale.

Alpha Phone POS aduce profesioniștilor din domeniul juridic 12 luni cu zero comision de administrare la pachetele Alpha Professional

De mai mulți ani, acest fenomen a cunoscut o explozie în România, fiind prezent mai ales în ceea ce privește cărțile universitare, unde apreciez că mai mult de 50% dintre copiile care sunt utilizate nu sunt copii legale. Practic, după anul 2000, în România centrele de fotocopiere au dezvoltat un sistem prin care pun la dispoziția utilizatorilor opere deja imprimate într-un număr destul de mare de exemplare, comercializând practic din stoc aceste exemplare. De asemenea, în ultimii ani a luat amploare și fenomenul prin care se scanează conținutul acestor cărți și se stochează în memoria aparatului sau pe un stick și, la o simplă apăsare pe buton, aceste opere sunt imprimate, ori sunt postate în mediul on-line (inclusiv în cadrul rețelelor de socializare) pentru a fi descărcate ilegal.

Desigur că Legea nr. 8/1996 prevede protecția acestor drepturi. Se pare însă că definirea copiei private în lege este oarecum lacunară, astfel încât nu se pot proteja aceste drepturi așa cum ar trebui. În marile biblioteci universitare din străinătate, copia privată se poate face în condiții strict reglementate, niciodată în întregime cu privire la o carte decât în anumite condiții. De centre de fotocopiere de unde să îți poți achiziționa tot ce ai nevoie pentru activitatea didactică nici nu poate fi vorba… Este, probabil, ceea ce va defini legiuitorul și în ceea ce privește copia privată în România, sperăm, cât mai repede.

Având în vedere amploarea acestui fenomen, ne-am gândit să popularizăm sub acest motto campania noastră, Universul Juridic dorind, în primul rând, să facă cunoscută dimensiunea fenomenului, venind totodată în întâmpinarea utilizatorilor noștri principali, și anume studenții, cu prețuri promoționale pentru cursurile universitare originale comandate de pe ujmag.ro și cu cărți gratuite (necesare învățământului universitar) pentru fiecare curs achiziționat.

Ne bucurăm în derularea acestei campanii de susținerea partenerilor noștri din cadrul Hexagonului Facultăților de Drept, dar și de sprijinul unor puternice case de avocatură, prilej cu care țin să mulțumesc doamnelor și domnilor decani care conduc aceste facultăți, precum și caselor de avocatură menționate, pentru ajutorul pe care ni-l dau în implementarea campaniei.

Dată fiind amploarea fenomenului, sperăm să se înțeleagă, o dată în plus, necesitatea limitării efectelor acestuia.

Editura Universul Juridic, după această perioadă de 30 de zile în care încercăm să facilităm accesul la operele originale și chiar să premiem, prin acordarea de cărți gratuite, achiziționarea acestora, urmează să demareze procedurile legale pentru protecția drepturilor de autor în ceea ce privește operele publicate la editura noastră.

Vă dorim un an universitar bun și sperăm, totodată, că împreună cu dumneavoastră, utilizatorii operelor scrise în domeniul juridic, să reușim să găsim cele mai bune modalități de a limita acest fenomen.

Nicolae Cîrstea


Nicolae Cîrstea este, alături de Laura Cîrstea, fondatorul Grupului editorial UNIVERSUL JURIDIC – PRO UNIVERSITARIA – EDITURA NEVERLAND, acum și al ujmag.ro.

A absolvit Facultatea de Drept, Universitatea din București, în anul 2001.

Începând cu anul 1997 (anul I de studii) a fost agent de distribuție al mai multor edituri, după care, în anul 2001 (anul IV de studii), a pus bazele Editurii UNIVERSUL JURIDIC.

În prezent este director general al acestor companii.

Videoconferința regională de insolvență Buzău
Respect pentru profesorii nostri, respect pentru profesia aleasa was last modified: septembrie 7th, 2020 by Nicolae Cîrstea

Vă recomandăm:

Despre autor:

Nicolae Cîrstea

Nicolae Cîrstea

Nicolae Cîrstea este fondatorul Grupului editorial UNIVERSUL JURIDIC (UNIVERSUL JURIDIC - PRO UNIVERSITARIA - EDITURA NEVERLAND - EVRIKA PUBLISING) şi al UJmag.ro.A absolvit Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti, în anul 2001.Începând cu anul 1997 (anul I de studii) a fost reprezentant al mai multor edituri, după care, în anul 2001 (anul IV de studii), a pus bazele Editurii UNIVERSUL JURIDIC.În prezent este Preşedintele acestor companii, fiind implicat în proiecte pe termen mediu şi lung în domeniul editorial şi cel al distribuţiei de carte pe piaţa din România.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter