Repunerea cauzei pe rol. Reînnoirea cererii de strămutare pentru a se putea judeca contestaţia în anulare (NCPC)

25 nov. 2020
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 215
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Dec. ÎCCJ (SC II) nr. 52/2020

NCPC: art. 493

La data de 5 aprilie 2019 recurentul a depus la dosar precizări, solicitând admiterea recursului, repunerea cauzei pe rol pentru a avea posibilitatea să reînnoiască cererea de strămutare și pentru a se putea judeca contestația în anulare.

În temeiul art. 493  C. proc. civ., a fost întocmit raportul asupra admisibilității în principiu a recursului, iar prin încheierea din 18 aprilie 2019, Înalta Curte a dispus comunicarea raportului către părți.

Recurentul-contestator A. a depus la dosar punct de vedere la raport, solicitând admiterea recursului astfel cum a fost formulat, cu consecința repunerii cauzei pe rolul instanței de judecată.

Prin încheierea din 7 noiembrie 2019 s-a admis, în principiu, recursul declarat de contestatorul A. împotriva încheierii din 17 septembrie 2018, pronunțate de Curtea de Apel Bacău, secția I civilă, în dosarul nr. x/2018 și s-a acordat termen la data de 16 ianuarie 2020, pentru judecata pe fond a recursului, în ședință publică, cu citarea părților.

Înalta Curte constată că, ulterior promovării prezentului recurs, prin încheierea nr. 1816 din 17 octombrie 2019, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție, secția a II-a civilă, în dosarul nr. x/2019, s-a admis cererea formulată de petentul A., iar judecata cauzei ce face obiectul dosarului nr. x/2018 a fost strămutată, de la Curtea de Apel Bacău, secția I civilă, la Curtea de Apel Galați.

Din verificările efectuate în sistemul informatic al instanțelor de judecată a rezultat că la data de 25 noiembrie 2019 dosarul a fost înregistrat, sub nr. x/2018, pe rolul Curții de Apel Galați, secția conflicte de muncă și asigurări sociale, cu termen la 16 ianuarie 2020.

Față de aspectele prezentate, se reține că interesul recurentului în exercitarea prezentei căi de atac nu mai este actual, de vreme ce efectele încheierii recurate au încetat la momentul la care dosarul a fost scos de pe rolul Curții de Apel Bacău și înregistrat la Curtea de Apel Galați, având termen pentru soluționare la data de 16 ianuarie 2020.

Prin urmare, demersul procesual, inițial justificat, a rămas fără o finalitate practică din punct de vedere juridic, iar soluția consacrată jurisprudențial în atare situații este aceea a respingerii cererii, ca fiind lipsită de interes.

Pentru rațiunile înfățișate, Înalta Curte va respinge recursul declarat de contestatorul A. împotriva încheierii din 17 septembrie 2018, pronunțate de Curtea de Apel Bacău, secția I civilă, în dosarul nr. x/2018.

Sursa informației: www.scj.ro.

Repunerea cauzei pe rol. Reînnoirea cererii de strămutare pentru a se putea judeca contestația în anulare (NCPC) was last modified: noiembrie 25th, 2020 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter