Reorganizarea Ministerului Economiei în scopul exercitării drepturilor şi îndeplinirii obligaţiilor ce decurg din calitatea de acţionar a statului la anumiţi operatori economici (O.U.G. nr. 30/2019)

29 mai 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 187

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actul publicat în Monitor

Inteligența artificială în materie penală
Sumar
O.U.G. nr. 30/2019 privind reorganizarea Ministerului Economiei în scopul exercitării drepturilor și îndeplinirii obligațiilor ce decurg din calitatea de acționar a statului la anumiți operatori economici, precum și pentru modificarea unor acte normative

(M. Of. nr. 405 din 23 mai 2019)

 

Se reorganizează Ministerul Economiei în scopul exercitării drepturilor și îndeplinirii obligațiilor ce decurg din calitatea de acționar a statului la anumiți operatori economici.

 

În M. Of. nr. 405 din 23 mai 2019 s-a publicat O.U.G.  Nr. 30/2019 privind reorganizarea Ministerului Economiei în scopul exercitării drepturilor și îndeplinirii obligațiilor ce decurg din calitatea de acționar a statului la anumiți operatori economici, precum și pentru modificarea unor acte normative.

Astfel, prin respectiva ordonanță se reorganizează Ministerul Economiei în scopul exercitării drepturilor și îndeplinirii obligațiilor ce decurg din calitatea de acționar a statului la anumiți operatori economici.

 

Vă prezentăm, în continuare, cele mai importante dispoziții ale O.U.G. nr. 30/2019 privind reorganizarea Ministerului Economiei în scopul exercitării drepturilor și îndeplinirii obligațiilor ce decurg din calitatea de acționar a statului la anumiți operatori economici, precum și pentru modificarea unor acte normative.

 

Prezentare generală

 

Potrivit art. 1, ordonanța reglementează atât măsurile privind reorganizarea Ministerului Economiei ca urmare a fuziunii prin absorbție a Departamentului pentru Privatizare și Administrarea Participațiilor Statului, cât și unele măsuri de modificare a unor acte normative.

Prin urmare, Ministerul Economiei se reorganizează ca urmare a fuziunii prin absorbție a Departamentului pentru Privatizare și Administrarea Participațiilor Statului, care își încetează existența. De asemenea, Ministerul va prelua patrimoniul Departamentului pentru Privatizare și Administrarea Participațiilor Statului, evidențiat în situația financiară întocmită potrivit art. 28 alin. (1^1) din Legea contabilității nr. 82/1991, și arhiva deținută de Departamentul pentru Privatizare și Administrarea Participațiilor Statului, pe baza unui protocol de predare-preluare, încheiat în termen de 15 zile.

Pachet: Principiile procedurei judiciare

Totodată, vor fi preluate și prevederile bugetare și execuția bugetară pe anul 2019 a Departamentului pentru Privatizare și Administrarea Participațiilor Statului existentă la data încheierii protocolului de predare-preluare, până la semnarea căruia finanțarea cheltuielilor de personal și altor cheltuieli urgente se asigură din bugetul Departamentului pentru Privatizare și Administrarea Participațiilor Statului.

Pe de altă parte, în bugetul de venituri și cheltuieli aferent activității de privatizare al Ministerului Economiei pentru anul în curs, cheltuielile de administrare și privatizare vor fi estimate cel puțin la nivelul maxim aprobat în bugetul de venituri și cheltuieli pe anul precedent al Departamentului pentru Privatizare și Administrarea Participațiilor Statului. Astfel, Ministerul va prelua toate drepturile și își asumă toate obligațiile corespunzătoare patrimoniului preluat de la Departamentul pentru Privatizare și Administrarea Participațiilor Statului, subrogându-se în toate drepturile și obligațiile ce decurg din raporturile juridice ale instituției cu terții.

Conform art. 4 alin. (8), în maxim 30 de zile de la data intrării în vigoare a ordonanței, Ministerul Economiei preia 30 de posturi vacante și fondurile aferente finanțării acestora de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

Mai mult, în termen de maxim 30 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanței, Ministerul Economiei va propune spre adoptare Guvernului proiectul de hotărâre privind organizarea și funcționarea Ministerului Economiei.

Reorganizarea Ministerului Economiei în scopul exercitării drepturilor și îndeplinirii obligațiilor ce decurg din calitatea de acționar a statului la anumiți operatori economici (O.U.G. nr. 30/2019) was last modified: iunie 12th, 2019 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter