Remaniere guvernamentală – în octombrie, după Referendum

24 sept. 2018
Vizualizari: 954

După criza din PSD, tranșată în favoarea liderului PSD, Liviu Dragnea, remanierea guvernamentală pare să nu mai fie un subiect de actualitate. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat la Antena 3 că după referendum se va discuta în Guvern și despre remanierea unor miniștri

„«Doamna premier va veni cu un set de propuneri, generat de analiza ei. Asta va fi sigur după referendumul pentru familie și va fi o decizie foarte dezbătută în CEX. Va fi o discuție foarte serioasă și foarte dură, pentru că nu mai poate fi membru al Guvernului dacă nu știe să comunice. Eu m-am săturat să fiu paratrăsnet. Că va fi unul sau altul, le spun și colegilor din partid că discuția va fi foarte sănătoasă și foarte adâncă. Sunt miniștri care nu semnează, deleagă acțiunea altcuiva sau chiar nu semnează. Da, categoric da (le e frică să semneze – n.r.). Funcționarii… unii blochează pentru că au ordin pe unitate, alții de frică, pentru că se gândesc – pot fi luat pentru abuz în serviciu, pentru neglijență», a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3”, notează Mediafax.

Liderul PSD a mai anunțat că fostul judecător CCR, Toni Greblă, ar putea ocupa postul de secretar general al Guvernului.

„«Postul de secretar general al Guvernului e în responsabilitatea PSD și, după ce a plecat domnul Busuioc, postul a fost girat de un adjunct. Premierul mi-a spus că dorește să îl pună pe domnul Greblă. L-am sunat, ne-am și văzut, a avut loc o discuție cu dumnealui. Mâine se va întâmpla. Cred că e o soluție foarte bună. E un om foarte pregătit și de mare valoare», a afirmat Liviu Dragnea la Antena 3”, scrie News.ro.

„Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri seara că, în opinia sa, punerea sub urmărire penală a șefilor Jandarmeriei reprezintă o acțiune a Parchetului General, care are ca scop timorarea forțelor de ordine din România”, mai scrie News.ro.

Presa scrie astăzi și despre o scrisoare trimisă de europarlamentarii ALDE, Norica Nicolai și Renate Weber, președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și președintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, scrisoaare în care se oferă detalii despre interferența și efectele protocoalelor secrete asupra justiției din România. Scrisoarea eurodeputaților ALDE vine în contextul dezbaterii, care va avea loc pe 3 octombrie, în Parlamentul European, pe marginea violențelor de la protestul care a avut loc pe 10 august, în Piața Victoriei.

„«În legătură cu dezbaterea convenită de Conferința Președinților cu privire la România, care va avea loc la 3 octombrie, și în sprijinul scrisorii pe care am trimis-o alături de cererea noastră privind titlul dezbaterii – Impactul protocoalelor secrete asupra legii în România, vă rugăm să ne permiteți să vă oferim câteva informații pe care le considerăm utile», se arată în scrisoarea formulată de europarlamentarii ALDE, Norica Nicolai și Renate Weber, căreia îi sunt atașate și trei dintre protocoalele încheiate de SRI cu instituții din sistemul juridic din România”, notează Mediafax.

Tema protocoalelor este abordată și de președintele UNJR, Dana Gîrbovan, care, după cum scrie Mediafax, „a declarat că SRI sau Parchetul General ar trebui să prezinte actul prin care a fost denunțat protocolul din 2016 pentru a nu exista suspiciuni, acuzând că prin astfel de documente s-a adăugat la lege”.

„«Problema e că sunt două protocoale în 2016, iar dacă ar fi să mergem pe prezumții, pornind de la lucruri certe, am spune că avem un protocol nesecret și unul secret. Atâta vreme cât în acest compartiment de documente secrete se află doar documente secrete, având în vedere mailul trimis de domnul Olaru, ar rezulta că cel secret e acolo. E o concluzie pe care o trag dintr-o prezumție. Logic este că este vorba despre protocolul secret. Acum, dacă protocolul a fost denunțat, în mod firesc ar fi să nu lași tu SRI sau PG să planeze suspiciuni și să prezinți actul prin care a fost denunțat acest protocol», a declarat Dana Gîrbovan, președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România, într-un interviu difuzat de Antena 3”, scrie Mediafax.

Presa scrie azi că premierul Ungariei vrea să se implice în tenis și că ar dori să cumpere turneul de la Geneva, Elveția.

„«Viktor Orban vrea să cumpere un turneu, a oferit imediat 6 milioane de euro pentru turneul de la Geneva, care e cu o săptămână înainte de Roland Garros. Și care aparține jumătate mie, jumătate unui fost jucător neamț», a declarat Ion Țiriac, citat de telekomsport.ro”, după cum scrie ProSport.

În finalul Revistei, scriem despre o nouă ediție a Nopților Albe ale Galeriilor, serie de evenimente culturale, care vor avea loc pe 5 octombrie începând cu ora 19.00, în 13 orașe și în peste 70 de galerii de artă, instituții culturale, spații alternative și ateliere de artist.

„O nouă ediție a Nopții Albe a Galeriilor invită publicul să parcurgă un traseu nocturn, în compania artei contemporane, prin spații: București, Arad, Brașov, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Miercurea Ciuc, Petrila, Reșița, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara”, arată News.ro. 

Seară frumoasă!

Remaniere guvernamentală – în octombrie, după Referendum was last modified: septembrie 24th, 2018 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: