Relaxarea măsurilor pe durata stării de alertă. Hotărârea de Guvern nr. 434/2020

2 iun. 2020
Articol UJ Premium
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 521
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

De astăzi (N.R. – 1 iunie) a intrat în vigoare Hotărârea de Guvern nr. 434/2020 pentru modificarea și completarea anexei nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Prin acest act normativ au fost aduse câteva modificări privind regulile aplicabile pe durata stării de alertă, astfel cum acestea au fost stabilite la data de 18 mai o dată cu intrarea în vigoare a HG nr. 394/2020, Anexa 3.

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

Astfel, o primă modificare se referă la situația competițiilor sportive organizate în aer liber sau în bazine acoperite ori aflate în aer liber, care se pot desfășura pe teritoriul României fără spectatori, în condiții care urmează să fie stabilite printr-un ordinul comun al M.T.S și M.S.  De asemenea se pot desfășura activitățile de către sportivii profesioniști, legitimați și/sau de performanță, în bazine acoperite sau aflate în aer liber, iar activitățile de pregătire fizică în spații închise sunt permise numai cu respectarea regulilor de distanțare între participanți, astfel încât să se asigure minimum 7 mp/persoană. De la aceste reguli sunt exceptate sporturile de contact.

O a doua modificare se referă la posibilitatea de a se organiza și desfășura spectacole de tipul drive-in în anumite condiții, și anume:

01. ocupanții unui autovehicul să fie membrii aceleași familii;

02. numărul participanților să fie de cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanță de minimum 2 metri unul față de celălalt;

03. aceștia să poarte măștiile de protecție.

O a treia modificare se referă la abrogarea textelor referitoare la obligația de a justifica deplasarea persoanelor în afara localității/zonei metropolitane pe baza declarației pe proprie răspundere, nemaifiind necesară justificarea motivului deplasării.

O altă modificare se referă la situația transporturilor și anume se reiau:

01. transportul rutier internațional de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale și servicii ocazionale în trafic internațional, pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport din și către România, cu respectarea condițiilor privind igiena și dezinfecția spațiilor comune, a echipamentelor, mijloacelor de transport, a procedurilor și protocoalelelor din interiorul aeroporturilor și aeronavelor, a regulilor de conduită ș.a.m.d, astfel cum acestea au fost stabilite prin Legea nr. 55/2020.

02. transportul feroviar internațional de persoane de către operatorii de transport feroviari din și către România cu respectarea regulilor de igienă, protocoale, etc.

O altă dispoziție se referă la ridicarea măsurii de suspendare a consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice din spațiile comune de servire a mesei din restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele sau alte localuri publice, etc din exteriorul acestora, inclusiv terase.

În aceste spații sunt permise prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

Prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu următoarele condiții:

Monitor Dosare

01. să se asigure o distanță de minimum 2 m între mese și participarea a maximum 4 persoane la o masă, dacă persoanele fac parte din familii diferite;

02. să se respecte măsurile de protecție sanitară stabilite prin ordin comun al ministerelor de resort.

Este în schimb menținută pe durata stării de alertă restricția privind consumul din interiorul clădirilor.

Totodată, se ridică parțial restricția privind activitatea ce putea fi derulată în spațiile deschise pentru administrare plaje sau ștranduri/piscine exterioare, respectiv rămâne suspendată exclusiv activitatea din spațiile deschise pentru administrarea de ștranduri/piscine exterioare.

Accesul persoanelor pe plajele amenajate se realizează doar cu anumite condiții, respectiv:

01. să se  asigure obligatoriu șezlonguri pentru fiecare dintre persoanele prezente, asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între șezlongurile care sunt utilizate de persoane din familii diferite;

02. să se respecte normele sanitare și de prevenție stabilite prin ordin comun al ministerelor de resort.

Aceste măsuri sunt de imediată aplicare și se află în vigoare până la data la care expiră starea de alertă, declarată la nivel național.


* Articol preluat de pe site-ul http://www.chirita-law.com/stiri/.

Relaxarea măsurilor pe durata stării de alertă. Hotărârea de Guvern nr. 434/2020 was last modified: iunie 10th, 2020 by Raluca Colcieri

Vă recomandăm: