[Doamna Laura Codruța Kövesi, șefa DNA pentru încă trei ani] Reînvestirea în funcția de procuror șef al DNA a doamnei Laura Codruța Kövesi

7 apr. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1547

Despre

  • Calendarul de desfășurare
  • Dezbatere publică a proiectului de management
  • Transmiterea avizului către Ministerul Justiției

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 7 aprilie 2016: Doamna Laura Codruța Kövesi, șefa DNA pentru încă trei ani

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat decretul privind reînvestirea în funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție a doamnei Laura Codruța Kövesi pentru o perioadă de 3 ani, începând cu data de 16 mai 2016.

Original Black Friday pe UJmag.ro!

Sursa informației este Administrația Prezidențială (www.presidency.ro).


Update 29 martie 2016: CSM a avizat reînvestirea

În ședința din 28 martie 2016, după parcurgerea activităților prevăzute în procedura de avizare, analizarea proiectului de management și susținerea interviului, Secția pentru procurori a CSM a avizat, cu unanimitate de voturi, propunerea ministrului justiției de reînvestire în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție a doamnei Laura Codruța Kövesi, procuror șef al DNA.

Propunerea pentru reînvestirea în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție a doamnei procuror Laura Codruța Kövesi a fost înaintată Consiliului Superior al Magistraturii de către ministrul justiției în data de 29 februarie 2016.

Hotărârea de avizare a Secției pentru procurori a fost transmisă Ministerului Justiției în cursul zilei de 28 martie 2016.

Potrivit art. 54 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, procurorul general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ, prim-adjunctul și adjunctul acestuia, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, adjuncții acestuia, procurorii șefi de secție ai acestor parchete, precum și procurorul șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism și adjuncții acestora sunt numiți de Președintele României, la propunerea ministrului justiției, cu avizul CSM, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcția de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Sursa informației este CSM (www.csm1909.ro).


Secția pentru procurori a CSM a aprobat, în ședința din 9 martie 2016, calendarul de desfășurare a activităților prevăzute în procedura de avizare a propunerii ministrului justiției pentru reînvestirea în funcția de procuror șef al DNA a doamnei procuror Laura Codruța Kövesi.

Secția pentru procurori a hotărât ca activitățile prevăzute în procedura de avizare a propunerii ministrului justiției să se desfășoare conform următorului calendar:

– 9 martie 2016 – punerea în dezbatere publică a proiectului de management și efectuarea verificărilor asupra candidaturii;

– 24 martie 2016 – analizarea rezultatelor demersului anterior și intervievarea candidatului;

–  25 martie 2016 – transmiterea avizului către Ministerul Justiției.

Procedura avizării se desfășoară conform dispozițiilor art. 54 alin. (1) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată cu modificările și completările ulterioare, art. 211 din Hotărârea CSM nr. 193/2006 pentru aprobarea Regulamentului privind transferul și detașarea judecătorilor și procurorilor, delegarea judecătorilor, numirea judecătorilor și procurorilor în alte funcții de conducere, precum și numirea judecătorilor în funcția de procuror și a procurorilor în funcția de judecător, art. 40 lit. h) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, respectiv a Hotărârilor nr. 161/2011 și nr. 105/2013 ale Secției pentru procurori prin care au fost stabilite criteriile, subcriteriile și indicatorii privind standardele de evaluare a interviului și a lucrărilor candidaților pentru numirea în funcții de conducere.

Original Black Friday pe UJmag.ro!

Sursa informației este CSM (www.csm1909.ro).

[Doamna Laura Codruța Kövesi, șefa DNA pentru încă trei ani] Reînvestirea în funcția de procuror șef al DNA a doamnei Laura Codruța Kövesi was last modified: aprilie 7th, 2016 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter