Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea concursului de promovare a procurorilor în funcţii de execuţie – modificări (Hotărârea CSM nr. 137/2021)
Actul modificat | Actul modificator | Modificări |
Regulamentul privind organizarea și desfășurarea concursului de promovare a procurorilor în funcții de execuție, aprobat prin Hotărârea Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 681/2019 (M. Of. nr. 595 din 7 iulie 2020) | Hotărârea Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) nr. 137/2021 pentru modificarea Regulamentului privind organizarea și desfășurarea concursului de promovare a procurorilor în funcții de execuție, aprobat prin Hotărârea Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 681/2019 (M. Of. nr. 153 din 15 februarie 2021) | – modifică: art. 5 alin. (3), art. 30 pct. 3. |
În M. Of. nr. 153 din 15 februarie 2021 s-a publicat Hotărârea Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) nr. 137/2021 pentru modificarea Regulamentului privind organizarea și desfășurarea concursului de promovare a procurorilor în funcții de execuție, aprobat prin Hotărârea Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 681/2019.
Astfel, prin respectivul act normativ se aduc unele modificări Regulamentului privind organizarea și desfășurarea concursului de promovare a procurorilor în funcții de execuție, aprobat prin Hotărârea Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 681/2019.
Vă prezentăm, în continuare, modificările și completările aduse Regulamentului privind organizarea și desfășurarea concursului de promovare a procurorilor în funcții de execuție.
Art. 5 alin. (3) din Regulamentul privind organizarea și desfășurarea concursului de promovare a procurorilor în funcții de execuție (modificat prin Hotărârea CSM nr. 137/2021)
Vechea reglementare
În vechea reglementare, la art. 5, alin. (3) prevedea:
„(3) Pot participa la concursul de promovare efectivă procurorii care au avut calificativul „foarte bine“ la ultima evaluare, nu au fost sancționați disciplinar în ultimii 3 ani, au dobândit gradul profesional corespunzător parchetului la care solicită promovarea și au funcționat efectiv timp de cel puțin 2 ani la parchetul ierarhic inferior, în cazul promovării în funcțiile de procuror la parchetul de pe lângă curtea de apel sau de procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. La concursul de promovare efectivă la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pot participa și procurorii care au dobândit gradul profesional corespunzător parchetului de pe lângă curtea de apel și îndeplinesc condițiile prevăzute de lege”.
Noua reglementare
Potrivit noii reglementări, la art. 5, alin. (3) se modifică și va avea următorul conținut:
„(3) Pot participa la concursul de promovare efectivă procurorii care au avut calificativul «foarte bine» la ultima evaluare, nu au fost sancționați disciplinar în ultimii 3 ani, au dobândit gradul profesional corespunzător parchetului la care solicită promovarea și au funcționat efectiv timp de cel puțin 2 ani la parchetul ierarhic inferior, în cazul promovării în funcțiile de procuror la parchetul de pe lângă curtea de apel sau de procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție”.
Art. 30 pct. 3 din Regulamentul privind organizarea și desfășurarea concursului de promovare a procurorilor în funcții de execuție (modificat prin Hotărârea CSM nr. 137/2021)
Vechea reglementare
În vechea reglementare, la art. 30, pct. 3 prevedea:
„Comisia de organizare a concursului are, în principal, următoarele atribuții:
(…)
3. atribuie un cod numeric fiecărui candidat înscris la concurs, întocmește un proces-verbal în care consemnează corespondența dintre numele candidatului și codul numeric atribuit și ia măsuri pentru ca aceste date să fie accesibile unui număr restrâns de persoane, care desfășoară în concret activități ce presupun în mod necesar cunoașterea identității candidatului, astfel încât membrii comisiilor de concurs să nu poată cunoaște direct sau indirect identitatea candidaților;”.
Noua reglementare
Potrivit noii reglementări, la art. 30, pct. 3 se modifică și va avea următorul conținut:
„Comisia de organizare a concursului are, în principal, următoarele atribuții:
(…)
3. atribuie un cod numeric fiecărui candidat înscris la concurs, întocmește un proces-verbal în care consemnează corespondența dintre numele candidatului și codul numeric atribuit și ia măsuri pentru ca aceste date să fie accesibile unui număr restrâns de persoane, care desfășoară în concret activități ce presupun în mod necesar cunoașterea identității candidatului;”.