Regulamentul privind evaluarea activităţii profesionale a judecătorilor şi procurorilor – modificări (Hotărârea CSM nr. 186/2018)

23 mart. 2018
Vizualizari: 1003

 

Actul modificatActul modificatorSumar
Regulamentul privind evaluarea activității profesionale a judecătorilor și procurorilor, aprobat prin Hotărârea Plenului CSM nr. 676/2007 (rep. M. Of. nr. 918 din 15 noiembrie 2016)Hotărârea Plenului CSM nr. 186/2018 pentru modificarea Regulamentului privind evaluarea activității profesionale a judecătorilor și procurorilor (M. Of. nr. 249 din 21 martie 2018) modifică: art. 46.

În M. Of. nr. 249 din 21 martie 2018, a fost publicată Hotărârea Plenului CSM nr. 186/2018 pentru modificarea Regulamentului privind evaluarea activității profesionale a judecătorilor și procurorilor.

Hotărârea Plenului CSM nr. 186/2018 aduce modificări Regulamentului privind evaluarea activității profesionale a judecătorilor și procurorilor, aprobat prin Hotărârea Plenului CSM nr. 676/2007 (rep. M. Of. nr. 918 din 15 noiembrie 2016).

Vă prezentăm, în continuare, modificările aduse respectivului act normativ:

 

Art. 46 din Regulamentul privind evaluarea activității profesionale a judecătorilor și procurorilor (modificat prin Hotărârea Plenului CSM nr. 186/2018)

 

Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 46 prevedea:

„(1) Cursurile prevăzute la art. 45 alin. (1) și (2) se încheie cu susținerea unui examen.

(2) Disciplinele cursurilor ce vor fi urmate de judecătorii sau procurorii care au primit calificativul „Nesatisfăcător” sau care au primit la două evaluări consecutive calificativul „Satisfăcător”, precum și tematica și bibliografia examenului prevăzut la alin. (1) se aprobă de Consiliul Superior al Magistraturii, la propunerea Institutului Național al Magistraturii, în funcție de recomandarea comisiilor de evaluare.

(3) Comisia de examinare este formată din 2 judecători sau, după caz, 2 procurori, care au cel puțin același grad profesional cu judecătorul sau procurorul examinat, și un membru al personalului de instruire din cadrul Institutului Național al Magistraturii, numiți prin hotărâre a Consiliului Superior al Magistraturii, la propunerea Institutului Național al Magistraturii”.

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 46 se modifică și va avea următorul cuprins:

„(1) Cursurile prevăzute la art. 45 alin. (1) și (2) se încheie cu susținerea unui examen, organizat de Consiliul Superior al Magistraturii, prin Institutul Național al Magistraturii. 

(2) Disciplinele cursurilor ce vor fi urmate de judecătorii sau procurorii care au primit calificativul «Nesatisfăcător» sau care au primit la două evaluări consecutive calificativul «Satisfăcător» împreună cu tematica, bibliografia și metodologia de organizare și desfășurare a examenului prevăzut la alin. (1) se aprobă de Consiliul Superior al Magistraturii, la propunerea Institutului Național al Magistraturii, în funcție de recomandarea comisiilor de evaluare. 

(3) Comisiile de examen sunt formate, în funcție de materiile de examen și tipul probelor stabilite prin metodologia de organizare și desfășurare a examenului, din 2 judecători sau, după caz, 2 procurori, care au cel puțin același grad profesional cu judecătorul sau procurorul examinat, și un membru al personalului de instruire din cadrul Institutului Național al Magistraturii numiți prin hotărâre a Consiliului Superior al Magistraturii, la propunerea Institutului Național al Magistraturii. 

(4) Rezultatele examenului se prezintă Consiliului Superior al Magistraturii în vederea validării. Consiliul Superior al Magistraturii poate invalida examenul, în tot sau în parte, în cazurile în care constată că nu au fost respectate condițiile prevăzute de lege, de regulament sau de metodologie cu privire la organizarea examenului sau că există dovada săvârșirii unei fraude”.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

 

 

 

Regulamentul privind evaluarea activității profesionale a judecătorilor și procurorilor – modificări (Hotărârea CSM nr. 186/2018) was last modified: martie 23rd, 2018 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.