Regulamentul pentru organizarea examenului de atribuire a calităţii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent – modificări (HCSCCF nr. 11/2023)

18 sept. 2023
Vizualizari: 228

Actul modificat

Actul modificatorSumar
Regulamentul pentru organizarea examenului de atribuire a calității de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent

(M. Of. nr. 843 din 15 septembrie 2020; cu modif. și compl. ult.)

 

Hotărârea Consiliului superior al Camerei Consultanților Fiscali (HCSCCF) nr. 11/2023 privind modificarea Regulamentului pentru organizarea examenului de atribuire a calității de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent

(M. Of. nr. 831 din 15 septembrie 2023)

 

 

– modifică: art. 2 alin. (1), art. 3 alin. (1), art. 10, art. 30, art. 38.

 

În M. Of. nr. 831 din 15 septembrie 2023 s-a publicat Hotărârea Consiliului superior al Camerei Consultanților Fiscali (HCSCCF) nr. 11/2023 privind modificarea Regulamentului pentru organizarea examenului de atribuire a calității de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent.

Redăm, în cele ce urmează, modificările aduse respectivului act normativ.

 

Art. 2 alin. (1)

Vechea reglementare

„Art. 2

(1) Examenul pentru atribuirea calității de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent se poate desfășura în următoarele modalități:

a) probă scrisă;

b) în sistem online;

c) interviu.”

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 2 alin. (1) se modifică și va avea următorul conținut:

Art. 2

(1) Examenul pentru atribuirea calității de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent se poate desfășura în următoarele modalități:

a) examen cu prezență fizică la sală;

b) examen în sistem online;

c) examen interviu.

 

 

Art. 3 alin. (1)

Vechea reglementare

„Art. 3

(1) Componența comisiilor de examen se va stabili la fiecare examen organizat central sau teritorial. Aceste comisii vor fi formate atât din consultanți fiscali membri ai Camerei Consultanților Fiscali, cât și din specialiști în domeniul disciplinelor de examen.”

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 3 alin. (1) se modifică și va avea următorul conținut:

Art. 3

(1) Componența comisiilor de examen se va stabili la fiecare examen. Aceste comisii vor fi formate atât din consultanți fiscali membri ai Camerei Consultanților Fiscali, cât și din specialiști în domeniul disciplinelor de examen.

 

 

Art. 10

Vechea reglementare

„Art. 10

Candidații au obligația de a verifica exactitatea datelor primite pe e-mail și de a sesiza imediat Colectivul pe email, la adresa de e-mail: examen@ccfiscali.ro, cu privire la eventualele neconcordanțe între înregistrările din liste și datele din documentele depuse la înscriere.”

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 10 se modifică și va avea următorul conținut:

Art. 10

Candidații au obligația de a verifica exactitatea datelor primite și de a sesiza imediat Colectivul cu privire la eventualele neconcordanțe între înregistrările din liste și datele din documentele din dosarul de înscriere, potrivit instrucțiunilor primite.

 

 

Art. 30

Vechea reglementare

„Art. 30

După încheierea perioadei de înscriere la examen, Camera Consultanților Fiscali verifică validitatea informațiilor cu privire la datele de contact ale candidaților, inclusiv adresa de email. În acest sens, Camera Consultanților Fiscali va solicita candidaților să transmită prin e-mail, la adresa de e-mail examen@ccfiscali.ro, resursele informatice de care dispun, necesare examenului online.”

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 30 se modifică și va avea următorul conținut:

Art. 30

După încheierea perioadei de înscriere la examen, Camera Consultanților Fiscali verifică validitatea informațiilor cu privire la datele de contact ale candidaților, inclusiv adresa de e-mail.

 

 

Art. 38

Vechea reglementare

„Art. 38

(1) Pentru candidații care s-au înscris la examenul pentru atribuirea calității de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent, dar care nu îndeplinesc condițiile de participare conform art. 5 sau 6 și solicită restituirea taxei de înscriere, se va returna întreaga sumă achitată.

(2) Pentru candidații care s-au înscris la examenul pentru atribuirea calității de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent și care au îndeplinit condițiile de participare, dar care nu au participat la examen, Camera Consultanților Fiscali restituie 50% din suma achitată, la cererea acestora.

(3) Dreptul candidaților de a solicita restituirea taxei de înscriere la examen se prescrie în termen de 30 de zile de la data examenului.”

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 38 se modifică și va avea următorul conținut:

Art. 38

(1) Taxa de înscriere la examen se restituie, în proporție de 50%, candidaților care nu au îndeplinit condițiile de înscriere la examen și dosarul a fost respins, precum și candidaților care și-au retras dosarul de înscriere până la data publicării pe site-ul Camerei Consultanților Fiscali a listelor cu soluționarea dosarelor, conform art. 9 alin. (2).

(2) Candidații care sunt declarați absenți la sesiunea de examen precum și candidații care nu promovează examenul nu beneficiază de restituirea contravalorii taxei de înscriere la examen.

(3) Dreptul candidaților, prevăzuți la alin. (1), de a solicita restituirea taxei de înscriere la examen se prescrie în termen de 30 de zile de la data examenului.

Regulamentul pentru organizarea examenului de atribuire a calității de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent – modificări (HCSCCF nr. 11/2023) was last modified: septembrie 18th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.