Regulamentul pentru aprobarea indemnizaţiei de şedinţă acordate lunar membrilor Consiliului Concurenţei – aplicare (OCC nr. 423/2019)

16 mai 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 152

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actul publicat în Monitor

Conferința de pregatire profesională a Baroului Ialomița
”

Sumar

Ordinul președintelui Consiliului Concurenței (OCC) nr. 423/2019 privind punerea în aplicare a Regulamentului pentru aprobarea indemnizației de ședință acordate lunar membrilor Consiliului Concurenței, potrivit prevederilor art. 31 alin. (6^1) și (6^2) din Legea concurenței nr. 21/1996

(M. Of. nr. 330 din 25 aprilie 2019)

Se urmărește punerea în aplicare a Regulamentului pentru aprobarea indemnizației de ședință acordate lunar membrilor Consiliului Concurenței

 

În M. Of. nr. 330 din 25 aprilie 2019 s-a publicat OCC nr. 423/2019 privind punerea în aplicare a Regulamentului pentru aprobarea indemnizației de ședință acordate lunar membrilor Consiliului Concurenței, potrivit prevederilor art. 31 alin. (6^1) și (6^2) din Legea concurenței nr. 21/1996.

Astfel, prin respectivul ordin se urmărește punerea în aplicare a Regulamentului pentru aprobarea indemnizației de ședință acordate lunar membrilor Consiliului Concurenței, prevăzut în anexă.

 

Vă prezentăm, în continuare, cele mai importante dispoziții ale Regulamentului pentru aprobarea indemnizației de ședință acordate lunar membrilor Consiliului Concurenței.

 

Prezentare generală

 

Potrivit art. 2, acordarea indemnizației de ședință a membrilor Plenului Consiliului Concurenței se face pentru:

participarea la ședințele de Plen și semnarea documentelor rezultate în urma dezbaterilor, potrivit prevederilor art. 19 alin. (1) din lege, precum și ale art. 5 alin. (1) și art. 9 alin. (6) lit. a) din Regulamentul de organizare și funcționare al Consiliului Concurenței;

–  participarea la ședințele de audiere, încheiate prin deliberare și semnarea documentelor rezultate în urma acestora, desfășurate ca urmare a finalizării raportului asupra investigației prevăzute la art. 42 din lege, precum și la art. 6 alin. (2) și (4) din Regulamentul privind desfășurarea audierilor și adoptarea deciziilor în cadrul Consiliului Concurenței.

Astfel, indemnizația se se stabilește la 50% din cuantumul indemnizației lunare de care beneficiază fiecare membru al Consiliului Concurenței. Totuși aceasta poate fi diminuată temporar de ordonatorul de credite în scopul încadrării în sumele bugetare disponibile, cu informarea prealabilă a Plenului Consiliului Concurenței. De asemenea, plata acestei indemnizații se realizează lunar.

Conform art. 5, indemnizația se acordă membrilor Plenului care participă la toate ședințele pe durata unei luni pentru care se acordă indemnizația, iar prin excepție, aceasta se acordă și membrilor Plenului care absentează, fiind în concediu de odihnă sau în concediu medical, la o singură ședință.

Totodată, indemnizați se acordă și membrilor Plenului care participă la activități de reprezentare a Consiliului Concurenței în temeiul unui mandat încredințat de președintele Consiliului Concurenței dacă acel membru al Plenului a participat la cel puțin jumătate din ședințele acestuia, desfășurate în luna luată în calcul.

Regulamentul pentru aprobarea indemnizației de ședință acordate lunar membrilor Consiliului Concurenței – aplicare (OCC nr. 423/2019) was last modified: mai 16th, 2019 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter