Regulamentul de organizare şi funcţionare al Şcolii Naţionale de Grefieri – modificări (Hotărârea CSM nr. 76/2021)

20 apr. 2021
Vizualizari: 324
Actul modificatActul modificatorSumar
 

Regulamentul de organizare și funcționare al Școlii Naționale de Grefieri

(M. Of. nr. 257 din 17 aprilie 2007, cu modif. ult.)

 

 

Hotărârea CSM nr. 76/2021

(M. Of. nr. 408 din 19 aprilie 2021)

– modifică: art. 34

În M. Of. nr. 408 din 19 aprilie 2021 a fost publicată Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii (Hotărârea CSM) nr. 76/2021 pentru modificarea Regulamentului de organizare și funcționare al Școlii Naționale de Grefieri, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 183/2007.

În continuare, vom prezenta modificarea adusă Regulamentului de organizare și funcționare al SNG prin Hotărârea CSM nr. 76/2021.

Art. I din Hotărârea CSM nr. 76/2021 prevede faptul că Regulamentul de organizare și funcționare al Școlii Naționale de Grefieri, aprobat prin Hotărârea CSM nr. 183/2007, se modifică după cum urmează:

 

Art. 34 din Regulamentul de organizare și funcționare al SNG (modificat prin Hotărârea CSM nr. 76/2021)

 

Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 34 prevedea:

„(1) În cazul în care un cursant nu promovează examenul de absolvire în prima sesiune, are dreptul să participe la cea de-a doua sesiune organizată de Școală.

(11) În cazul prevăzut la alin. (1) sau în cazul în care nu a susținut examenul de absolvire în prima sesiune, cursantul nu beneficiază de indemnizația lunară de cursant și de alte drepturi ale cursanților până la promovarea examenului.

(2) Neprezentarea imputabilă sau respingerea acestuia la a doua sesiune atrage pierderea dreptului de a fi numit în postul de grefier, cu restituirea către Școală a cheltuielilor avansate pe perioada cursurilor.”

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 34 se modifică și va avea următorul cuprins:

„(1) În cazul în care un cursant nu promovează examenul de absolvire ori nu se poate prezenta, din motive obiective, la una ori la mai multe dintre probele de examen în prima sesiune, Școala Națională de Grefieri va organiza o a doua sesiune de examen, în cel mai scurt termen posibil, după un calendar ce va fi stabilit de directorul adjunct responsabil cu formarea profesională inițială și aprobat de directorul Școlii.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

(2) Dacă cea de-a doua sesiune este organizată în afara perioadei de școlarizare prevăzute de lege, cursantul care nu a promovat examenul ori nu s-a prezentat, din motive obiective, la una ori la mai multe probe de examen nu beneficiază de indemnizația lunară de cursant și de alte drepturi ale cursanților în perioada cuprinsă între momentul împlinirii perioadei legale de școlarizare și promovarea examenului de absolvire în a doua sesiune.

(3) Disciplinele la care se susține examenul de absolvire în cea de-a doua sesiune sunt identice cu cele din prima sesiune.

(4) Nepromovarea examenului de absolvire în cea de-a doua sesiune ori neprezentarea imputabilă la prima sesiune sau, după caz, la cea de-a doua sesiune a examenului de absolvire atrage pierderea dreptului de a fi numit în postul de grefier, cu restituirea către Școală a cheltuielilor avansate pe perioada cursurilor.

(5) Cursanții care promovează examenul de absolvire în cea de a doua sesiune vor fi repartizați pe posturile de grefier din instanțe, respectiv parchete vacante la acel moment.

(6) În cazul în care un cursant nu se prezintă din motive obiective la una ori la mai multe dintre probele de examen din a doua sesiune, acesta se va putea prezenta la următoarea sesiune de absolvire organizată de Școală.

(7) Toate celelalte dispoziții care se aplică în ceea ce privește prima sesiune de examen și care nu sunt contrare celor din prezentul articol rămân aplicabile și pentru a doua sesiune.”

Regulamentul de organizare și funcționare al Școlii Naționale de Grefieri – modificări (Hotărârea CSM nr. 76/2021) was last modified: aprilie 20th, 2021 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.