Regulamentul de organizare şi funcţionare a Inspecţiei Judiciare – modificări (OIJ nr. 81/2020)

30 iul. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 62

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actele modificate

Actul modificatorSumar
 

Regulamentul de organizare și funcționare a Inspecției Judiciare

(M. Of. nr. 1049 din 11 decembrie 2018)

 

 

Ordinul nr. 81/2020 pentru modificarea Regulamentului de organizare și funcționare a Inspecției Judiciare, aprobat prin Ordinul inspectorului-șef al Inspecției Judiciare nr. 134/2018

 

(M. Of. nr. 669 din 28 iulie 2020)

 

– modificăart. 6.

 

În M. Of. nr. 669 din 28 iulie 2020 s-a publicat Ordinul nr. 81/2020 pentru modificarea Regulamentului de organizare și funcționare a Inspecției Judiciare, aprobat prin Ordinul inspectorului-șef al Inspecției Judiciare nr. 134/2018.

În continuare, vă prezentăm modificările aduse respectivului act normativ.

 

Pachet: Principiile procedurei judiciare

Art. 6

Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 6 se prezenta sub următoarea formă:

„Art. 6

(1) Inspectorul-șef adjunct este înlocuitorul de drept al inspectorului-șef, ajută inspectorul-șef în activitatea de verificare și avizare a actelor și rezoluțiilor întocmite de inspectorii judiciari și îndeplinește toate celelalte atribuții stabilite de inspectorul-șef.

(2) Inspectorul-șef adjunct îndeplinește atribuțiile legale privind protecția informațiilor clasificate gestionate de Inspecția Judiciară.”

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 6 se modifică și va avea următorul conținut:

Art. 6

(1) Inspectorul-șef adjunct îndeplinește următoarele atribuții:

a) avizează sau confirmă actele și rezoluțiile întocmite de inspectorii de la Direcția de inspecție pentru procurori, cu excepția celor avizate sau confirmate de inspectorul-șef; la solicitarea inspectorului-șef, avizarea sau confirmarea poate viza de asemenea acte și rezoluții întocmite de inspectorii de la Direcția de inspecție pentru judecători;

b) asigură continuitatea funcției de inspector-șef în caz de absență sau imposibilitate temporară de exercitare a acesteia de către titular; în aceste cazuri, inspectorul-șef adjunct exercită, pe lângă atribuțiile proprii, și atribuțiile inspectorului-șef, stabilite de lege sau regulamente, cu excepția celor delegate, prin ordin, de inspectorul-șef; pe durata asigurării continuității, atribuțiile inspectorului-șef nu pot fi delegate, iar cele ale inspectorului-șef adjunct pot fi delegate în parte.”

(2) Inspectorul-șef adjunct este șeful structurii de securitate a Inspecției Judiciare și îndeplinește orice alte atribuții stabilite prin lege, regulamente sau ordine ale inspectorului-șef.

Regulamentul de organizare și funcționare a Inspecției Judiciare – modificări (OIJ nr. 81/2020) was last modified: iulie 30th, 2020 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter