Regulamentul CSM privind modul de organizare şi desfăşurare a concursului pentru recrutarea grefierilor arhivari, a grefierilor registratori şi a personalului conex – modificări (Hotărârea Plenului CSM nr. 819/2018)

9 aug. 2018
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 729

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actul modificatActul modificatorSumar
Regulamentul privind modul de organizare și desfășurare a concursului pentru recrutarea grefierilor arhivari, a grefierilor registratori și a personalului conex, aprobat prin Hotărârea Plenului CSM nr. 185/2007

(M. Of. nr. 255 din 17 aprilie 2007; cu modif. ult.)

Hotărârea Plenului CSM nr. 819/2018

(M. Of. nr. 693 din 8 august 2018)

modifică: art. 2, art. 8 alin. (3)

 

 

În M. Of. nr. 693 din 8 august 2018, s-a publicat Hotărârea Plenului CSM nr. 819/2018 pentru modificarea Regulamentului privind modul de organizare și desfășurare a concursului pentru recrutarea grefierilor arhivari, a grefierilor registratori și a personalului conex, aprobat prin Hotărârea Plenului CSM nr. 185/2007 (M. Of. nr. 255 din 17 aprilie 2007; cu modif. ult.)

Vom prezenta, în continuare, modificările aduse Regulamentului privind modul de organizare și desfășurare a concursului pentru recrutarea grefierilor arhivari, a grefierilor registratori și a personalului conex, prin Hotărârea Plenului CSM nr. 819/2018.

 

Art. 2 din Regulament (modificat prin Hotărârea Plenului CSM nr. 819/2018)

Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 2 stabilea:

„La concurs poate participa persoana care îndeplinește următoarele condiții:

1. are cetățenia română, domiciliul în România și capacitate deplină de exercițiu;

Pachet: Principiile procedurei judiciare

2. nu are antecedente penale, cazier fiscal și se bucură de o bună reputație;

3. cunoaște limba română;

4. este aptă din punct de vedere medical pentru exercitarea funcției;

5. are studii medii (bacalaureat).

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 2 se modifică și va avea următorul conținut:

(1) La concurs poate participa persoana care îndeplinește următoarele condiții:

1. are cetățenia română, domiciliul în România și capacitate deplină de exercițiu; 

2. nu are antecedente penale, cazier fiscal și se bucură de o bună reputație;

3. cunoaște limba română;

4. este aptă din punct de vedere medical pentru exercitarea funcției;

5. are studii medii (bacalaureat) sau studii superioare, după caz.

(2) Pentru ocuparea posturilor vacante de grefieri arhivari și grefieri registratori, pentru îndeplinirea condiției de absolvire a studiilor superioare, prevăzută la alin. (1) pct. 5, este necesară absolvirea de studii superioare juridice, studii superioare de administrație publică sau studii de licență în arhivistică”.

 

Art. 8 alin. (3) din Regulament (modificat prin Hotărârea Plenului CSM nr. 819/2018)

Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 8 alin. (3) prevedea:

„(3) La cererea de înscriere la concurs pentru postul de șofer se va anexa și o copie a permisului de conducere, categoriile B, BE, C, CE, după caz”.

Noua reglementare  

Potrivit noii reglementări, art. 8 alin. (3) se modifică și va avea următorul conținut:

(3) La cererea de înscriere la concurs pentru postul de șofer se vor anexa o copie a permisului de conducere, categoriile B, BE, C, CE, după caz, precum și datele referitoare la candidat cuprinse în evidența permiselor de conducere reținute și a sancțiunilor aplicate conducătorilor de autovehicule sau tramvaie prevăzută de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, comunicate candidatului, la cererea acestuia, de către autoritatea competentă”.

Regulamentul CSM privind modul de organizare și desfășurare a concursului pentru recrutarea grefierilor arhivari, a grefierilor registratori și a personalului conex – modificări (Hotărârea Plenului CSM nr. 819/2018) was last modified: august 9th, 2018 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter